Паническо разстройство - 46

• 31 419
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Как, отключи мания ли? Само 5 дни го държа, сега има ли бар? Какво му стана?

# 121
Как, отключи мания ли? Само 5 дни го държа, сега има ли бар? Какво му стана?
Отключи мания, 5 дена бях с него, прибрахме се в БГ, 3 месеца го мъчиха да иде на лекар, не приемаха диагнозата, на края по съдебен ред в психиатрия. Лекува се 6 месеца. Сега е добре вече и е стабилен.

# 122
Добро утро!
Благодаря за информацията!
Прочетох достатъчно инфо за тестовете.
А, всъщност не ми пука, че може да имам БАР. Това е професионална болест Simple Smile
Имах колега, както си се смееше, изведнъш ставаше и почваше да крещи, че извънземни му крадът науката с насочен лъч. Налиташе на бой на всички. Та си представете с такъв човек да си дълги години в една стая.
Мисълта ми беше, нищо че работих в Институт по биомедицина, не можеха да го принудят да отиде на лекар, да го уволнят. И всякакви с подобни диагнози имаше.
Не напразно сградите ни бяха през булеварда на св. Наум на 4-ти километър. Направо да си не водят остреща!

Как сте тези дни, нещо май пак има, определено ми е дискомфортно!

Трябва да си търся далеко място за разходка, тук има мотокрос и се сещата от огромния бръмилник и простотията какво ще ми е!

Лек и спокоен ден!

П.П. Все пак бях влязла да напиша, че психологът ми си идва във вторник и тогава ще обсъжаме проблема!

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 06:26 от Jerry F

# 123
Добро утро!
Благодаря за информацията!
Прочетох достатъчно инфо за тестовете.
А, всъщност не ми пука, че може да имам БАР. Това е професионална болест Simple Smile
Имах колега, както си се смееше, изведнъш ставаше и почваше да крещи, че извънземни му крадът науката с насочен лъч. Налиташе на бой на всички. Та си представете с такъв човек да си дълги години в една стая.
Мисълта ми беше, нищо че работих в Институт по биомедицина, не можеха да го принудят да отиде на лекар, да го уволнят. И всякакви с подобни диагнози имаше.
Не напразно сградите ни бяха през булеварда на св. Наум на 4-ти километър. Направо да си не водят остреща!

Как сте тези дни, нещо май пак има, определено ми е дискомфортно!

Трябва да си търся далеко място за разходка, тук има мотокрос и се сещата от огромния бръмилник и простотията какво ще ми е!

Лек и спокоен ден!

П.П. Все пак бях влязла да напиша, че психологът ми си идва във вторник и тогава ще обсъжаме проблема!
Джери, то БАР е болест на умните хора и учителите. Тези групи най много я развиват. При учителите обаче е хипо по-често и е свързано с много пиене. Лошо, но факт.

# 124
Здравейте, дали съм за тази тема не зная. Май започвам да се депресирам вече. Това е характерно за мен есенният период. Не мога да се отпусна, вечно съм напрегната, не спирам да мисля за проблемите у дома, на работа.  Не мога да се концентрирам, след няколко последователни грешки на работа изядох бая навикване от шефа. Работата ми е психически стресираща. Работя с бижута поръчки ремонти, продажби. Нещата са скъпи и трябва много внимание. След навикването получих накакъв факс, прибирам се и започвам да връщам лентата от преди няколко дни ,да не съм сгафила нещо отново. Когато дойдат клиенти си бъркам речта и се панирам. Едвам се отървах от паник атаките миналата година. Изморена съм психически, но това няма как да го обесня на шефа, който не е излизал в отпуск от две години. След седмица излизам в отпуск, пуснала съм много поръчки и имам чувството че ще им треперя и през това време. Тази паника ме съсипва. В стремежа ми да не объркам нещо се панирам и омазвам всичко. Мозъка ми блокира. Изпадам ужас от следваща грешка плюс проблемите вкъщи. Как да се справя с тази проклета паника, винаги ми е пречила, напоследък явно се е засилила. Колегите ми забелязват, че не съм спокойна. Новата седмица мисля, малко да кротна с работата, ако имам възможност, малко да се поскътая и аз. От април не съм се спряла. Вечно съм във вихъра на танца.

# 125
Почвате да ме плашите с тези болести. Какво е това БАР? Биполярно някакво разтройство ли? Какво значи абревиатурата?
Иначе Данжелита когато ми се разбута ЩЗ имах такъв як косопад. Мислех , че без коса ще остана, но с лечението се оправи и това. Ако ще те бодат за още нещо няма да е лошо да си пуснеш ТРАК. Това са tsh рецепторни антитела и са показател за Базедова болест. Но не е по каса. Би трябвало ендокринологът да те насочи ако има съмнения.
Джеренце, добре ли си вече след манипулацията?♥️

# 126
  • София
Добро утро и от мен! Моят ден започна в 04:20, когато се събудих със зверско треперене /вибрация или каквото там е. Станах измерих кръвно и пулс, нормални бяха. Опитах неколкократно да заспя отново, но това, което усещам беше силно и интензивно. Към 05:30 усетих горещинки по торса и силно прилошаване, сложих апарата не можа да ме хване, не знам как се добрах до стаятта на майка ми, събудих я и и тикнах в ръцете ръчния апарат. Измери, първия път единични удари на 180 и после на 160 и от 130 лудо сърцебиене, междувременно ми се изпотиха дланите и се разтреперах и външно. Като усетих, че ми стана лошо взех 1/2 Ксанакс, да кажем в 05:30, до към 06:15 изобщо не ми беше добре. Усещах, че ми спира сърцето на моменти. Кръвното го вдигнах до 135/90, но и апарата отчете няколко пъти единични удари някъде нагоре. Не съм пила хапче за кръвно, в момента ми е от ниско до нормално. Усещането на моменти е, че ми спира сърцето. Има ли нещо познато на някой от вас в това, което описвам?

# 127
Добро утро и от мен! Моят ден започна в 04:20, когато се събудих със зверско треперене /вибрация или каквото там е. Станах измерих кръвно и пулс, нормални бяха. Опитах неколкократно да заспя отново, но това, което усещам беше силно и интензивно. Към 05:30 усетих горещинки по торса и силно прилошаване, сложих апарата не можа да ме хване, не знам как се добрах до стаятта на майка ми, събудих я и и тикнах в ръцете ръчния апарат. Измери, първия път единични удари на 180 и после на 160 и от 130 лудо сърцебиене, междувременно ми се изпотиха дланите и се разтреперах и външно. Като усетих, че ми стана лошо взех 1/2 Ксанакс, да кажем в 05:30, до към 06:15 изобщо не ми беше добре. Усещах, че ми спира сърцето на моменти. Кръвното го вдигнах до 135/90, но и апарата отчете няколко пъти единични удари някъде нагоре. Не съм пила хапче за кръвно, в момента ми е от ниско до нормално. Усещането на моменти е, че ми спира сърцето. Има ли нещо познато на някой от вас в това, което описвам?
Има, как да няма. Това ми става на мен като бях със свръх паниките и тревожността. Може и ниска захар да имаш. Прави ли изследвания
Сали и ти ли си с хашимото. Пиеш ли нещо за това. Аз се надявам да са ми от това нещата, да ми дадат някакви хормони,, та да спре косопада, да намаля килата и тревожността и да се кротна накрая.
Лянипа, точно по същия начин съм и аз в момента на работа. Не мога да се концентрирам, от страх да не сбъркам се панирам още повече и си гълтам грматиката.
Адски трудно се работи така. Офис асистент съм и работя само на компютър с документи, таблици и договори. Трябва умът ми да е бърз и бистър, а на моменти се чувствам като малоумна..

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 10:52 от Danjelita1

# 128
А, Георги, сега ще ни обиждаш банаджийте, че падаме по-надолу от учителите по алкохолизъм Simple Smile

Сали, афективно, по старо му манийно-депресивна психоза. Благодаря, добре, щом вчера навъртях 20 км. При мен имаше съмнение за Базед, но се разсеяха преди години бе това!

Ел, аз казах, че нещо има, от 5 като съм се събудила ми е кофти. В 5.30 пих ксанакс. Сърцето още хлопа!

Ох, момичета, това с претоварването и напрежението в работата не е добре. 25 години бях така, накрая си събрах багажа и още се възтановявам!

Айде на разходки, аз навъртях 6 км!

# 129
Какво става днес незнам. Уж пия бета блокер и тея дни се почувствах по добре с хаповете за щитовидната и днес като излезнах с малката се почна едно сърцебиене от пулс 80 до 130. Незнам как може толкова да варира един пулс в един и същ ритъм на ходене. Пак едвам се прибрах с рев. И ма чуството, че никога няма да се оправя. От пулса ли ме перат паник атаките или от паник атаките вдигам пулс. Няма оправия

# 130
  • София
Явно всички не сме в ред. Не мога още да приема, че това е ПР и ГТР. Като някаква луда си поставям диагнози, даже днес и ревах. Не се търпи това, а съм тръгнала детска учителка да ставам😔 Ама аз записах преди да ме започнат тези неща, вече съм трета година, пък и ми харесва, а сега не съм сигурна дали да продължа.

# 131
Имало е магнитна буря вчера,  така пише в един руски сайт. И на мен ми прескача сърцето от вчера и почти не съм спала.

Някой пробвал ли е да пие гинко билоба за безсъние,  ПА или депресии и дали има ефект?

# 132
БАР- Биполярно афективно разстройство

Точно както каза Георги е характерно за много умните и интелигентни хора. Повечето велики писатели, художници, учени са го имали. Когато са в мания са най-креативни и творят. Може и в хипомания.

Елдорадо, чисти паники са това, аз съм имала точно същите симптоми в момент на ПА, даже един път бях в болница по друг повод и направих ПА и докторите не можеха да ми хванат кръвно и пулс.

# 133
Има, как да няма. Това ми става на мен като бях със свръх паниките и тревожността. Може и ниска захар да имаш. Прави ли изследвания
Сали и ти ли си с хашимото. Пиеш ли нещо за това. Аз се надявам да са ми от това нещата, да ми дадат някакви хормони,, та да спре косопада, да намаля килата и тревожността и да се кротна накрая.
Лянипа, точно по същия начин съм и аз в момента на работа. Не мога да се концентрирам, от страх да не сбъркам се панирам още повече и си гълтам грматиката.
Адски трудно се работи така. Офис асистент съм и работя само на компютър с документи, таблици и договори. Трябва умът ми да е бърз и бистър, а на моменти се чувствам като малоумна..
Сали ти е обяснила какво е ТРАК...аз съм с базед от 11 години в началото хормоните ми бяха много зле...от 5-6 години някъде съм си в ремисия поддържана от малка доза лекарства...е въпреки,че хормоните са перфектни и бях в един от най хубавите периоди от живота си преди 5 месеца ей така от нищото ме прасна ПР с тревожно разстройство и то със всички екстри всеки ден от сутрин до вечер...някакъв кошмар...А трябваше да започне най хубавото нещо за мен...опитите за забременяване и дай боже да стана родител....чаках всичко да отмине само,обвинявах се че точно в този момент ме треснаха всички гадости и ставах все по зле...сега пак се обвинявам....за забременяване и дума неможе да стане докато пия АД...А когато ги спра дали всичко ще е наред...?и най плашещото когато отново започна да правя опити за забременяване дали ще ме връхлетят отново всички гадости...?Въпроси много...страхове много...самообвиняване....може би трябва да се справя точно с тези неща...незная и аз съм объркана като повечето от вас и аз се чудя защо точно на мен се случва и аз изпадам в огромен страх при кризи...дори и най лекия симптом ме плаши и започвам да си казвам ето никога няма да свърши...после си давам кураж и си казвам ,че времето лекува всичко и ,че трябва да приема че ПР е част от мен и аз съм част от него.

# 134
Винаги съм казвал как да се разграничи ПА от хипогликемия от стандартна ПА. Вечерта се пият 150-200 грама водка (или скоч или джин) на екс на гладно и се заспива. Това са алкохоли без захар, които свалят още захарта. На другия ден не се яде до към 11-11:30. Ако сме здрави, би трябвало да настъпи хипогликемия и да започне потене и слабост. След това да ескалира ПА. Това е най добрия вариант. Тогава проблема е лесно решим с регулиране на храненето. Обаче ако няма хипогликемия , а има паники, си е чисто ПР.
Елдорадо, в момента си в някаква екстремна фаза. Това се минава със стискане на зъби и самообучение. Хапчетата са безполезни. Аз пък откак подкарах новата ашваганда, другите добавки и значително увеличените тренировки съм чук. Цял ден съм със 110/70 и пулс 60. И в някаква нирвана. Все едно 2 ксанакса съм праснал. Вчера дори с жената прекалихме 5 пъти като пубертетите, пулса по едно време според гривната беше 175 и нищо. После ми се спеше и ми беше уморено, но нямаше паники. Изобщо да чукна на дърво съм много доволен.

Общи условия

Активация на акаунт