Есенно слънце вънка грее, ДЕКЕМВРИйче сладко с глас се смее! 😄🧡🍁

• 14 702
  • 308
  •   1
Отговори
# 180
Sladkishi,добре съм вече, мина гаденето, главоболието, само вечер дето ми става тежичко и киселините ме мъчат.
Алекс, честита рожденника! Да е много здрава!
Ние хапваме така:
Около 9 закуска-бебешко мюсли, кус кус с плод и АМ в него, попара с банан и АМ, овесени ядки с плодово пюре и АМ (не обича класическата попара, за това правя такава и на всичко слагам поне по 30,40мл АМ иначе не иска да го яде.)
12.00 - обяд, основното от кухнята
15:30-16.00 - десерта от кухнята
19:00 - супата от кухнята
22:00 - АМ
Случвало се е да се буди нощем към 3,4,5,6 и давам АМ, иначе няма заспиване. Гладен е човека.
Спинка след като се наобядва най-малко за 1ч.и30мин, а най-много по 3 часа е спал.
Водя го за ръчички, давам му в едната нещо да държи и си мисли че ме е хванал 😁 Много обича да отваря и затваря вратите и шкафовете. Не се заиграва дълго време сам. Вече не знам какви играчки да му взимам.
Вие какво ще купувате на вашите малчовци за Коледа?

# 181
Момичета и моята бузанка, вчера навърши първата си годинка живот ❤️ Беше хубав празник, а тя много се забавлява и беше в страшна еуфория, че всички и обръщат толкова внимание, а за балоните да не говорим 😁 ////
//
//

# 182
  • Пловдив / София
Честит рожден ден на Дария. Да е жива и здрава. Flowers HibiscusBirthday

# 183
Михаела Честит Рожден Ден и на вашата Дария🎂🍰🎁🥳♥️
Да ви е жива ,здрава, много усмихната и щастлива!

# 184
Честит рожден ден на Дария! Да е здрава и игрива!
Много сте хубави двете, както и украсата и тортата!
Момичета, дайте предложения за играчки които биха били интересни на едногодишните мъници, макар че Вики играе с все възможни глупости и най-малко с играчките си 😄

# 185
Здравейте, мами имам питане. На моят син му откриха алергия към белтъка на яйцето и по -малка непоносимост към жълтъка и кравето мляко. От утре е записан на частна кухня за да яде меню, което изключва тези продукти. Направи ми впечатление, че във всеки десерт в съставките има бяла кристнална захар. Поразрових се из инет за инфо как и от кога може да се дава захар, но като за всяко нещо има 100 различни становища. Моля за мнения.

# 186
Здравейте, мами имам питане. На моят син му откриха алергия към белтъка на яйцето и по -малка непоносимост към жълтъка и кравето мляко. От утре е записан на частна кухня за да яде меню, което изключва тези продукти. Направи ми впечатление, че във всеки десерт в съставките има бяла кристнална захар. Поразрових се из инет за инфо как и от кога може да се дава захар, но като за всяко нещо има 100 различни становища. Моля за мнения.

След годинката посолявам по малко и подслаждам храната на малката.

# 187
Честито на Дария и на Анна и от мен Simple Smile да са здрави и безгрижни Balloon

Shantal, за захарта, да, няма едно мнение по въпроса, но май всички знаем вече, че бялата кристална захар е вредна сама по себе си. Аз не консумирам бяла захар от поне 10 години и на детето си не бих дала.

Ако ти е супер наложително да се храни от кухня, бих те посъветвала да видиш все пак в какви количества ще бъде на порция и така пресметни спрямо допустимото количество за тази възраст.

# 188
Шантал, Дари също има АБКМ и кухнята и е съобразена с това. Хапва от "Вълшебник", там примерно използват само кафява захар за десертите и то в малко количество. А за мляко или това, което си е за алергията или кокосово.

# 189
  • Пловдив / София

От годинката нататък във всички кухни слагат захар в десертите.
Но защо ще му ги даваш тези десерти? В повечето сличаи са със захар и нишесте.
Аз взимам от частна кухня, но не му ги давам.
Вместо това, давай плодове или от време-навреме бебешки сладкиши.

Аз не съм фанатик на тема захар и сол. Самата аз ям сладко и знам, че няма как за вечни времена да не давам на детето, но, според мен, на годинка е още рано. Ако мога, поне до 2г не бих му дала. А след това ще е умерено, доколкото мога да го опазя, предвид порастването и тръгването на градина.

# 190
Здравейте мами, какви ботушки и от къде купихте на мъниците?
Вкъщи по чорапи или с обувки държите бебоците. Вики е по чорапи, но се чудя дали не тр да е с обувки за прохождане?

# 191
Здравейте мами, какви ботушки и от къде купихте на мъниците?
Вкъщи по чорапи или с обувки държите бебоците. Вики е по чорапи, но се чудя дали не тр да е с обувки за прохождане?

Дари в къщи ходи с пантофки. Повечето и се изхлузваха, докато ходи, но намерих някакви, които са и добре и не се разместват. За навън взех от Колев и Колев. Първо бяха буйки за прохождане, но от около месец ги смених с нормалните. Не са ботуши, тъй като ми обясниха, че все още не им е удобно, ако са много над глезена. Тези, точно покриват глезена, а вътре са с пух и топлят. Освен това ги изпробвахме, когато имаше сняг и не пропускат, а и тя ходи много стабилно с тях. Но докато детето не е проходило стабилно е по - добре да е с буйките за прохождане, защото са по - леки и меки.

# 192
Вкъщи стои по чорапи. Някои ги държели боси Rolling Eyes за да проходят. Аз не бързам когато дойде времето ще проходи. Има ботуши за навън, но рядко излизаме. Живеем в двуетажна къща нахлузвам и вълнени чорапи когато слизаме надолния етаж ( стъпалата са външни).

# 193
Моето момченце си проходи вече самостоятелно и стабилно Simple Smile В къщи цапа по чорапи, от тези, с гумички отдолу, за да не се хлъзга на теракота в кухнята и на ламината. За навън е с маратонки адидас с лепки, взела съм и едни на Дайхман, малко по-високи, пак с лепки и ципче, да има за сняг.

Скрит текст:
адидаските са такива и на практика с тях си ходи навън от два месеца

а височките са като този модел, но в тъмно синьо, не в кафяво

Да ви кажа, аз меря на място и ако му влезе лесно крачето - купувам. На външен вид ми допаднаха повече други модели, включително и в хаш ем пробвахме едни, но не влиза и не влиза пустия му крак.

Така че моят съвет е - пробвайте и вземете най-удобната за обуване обувка. Отделно, има упътване - да е мека подметката по средата (да се огъва с ръка), а отпред и на петичката да е по-твърда, за да е стабилно защитено крачето.

# 194
И нашето детенце ходи по чорапи. Слагах му в началото буйки, но му станаха малки, реших че ще купувам пантофки и все още не съм намерила подходящи. Едни са му големи, други, малки, трети ги събува.
Майчета, кажете как минава денят ви, какви занимания измисляте на тези дечица. Аз вече не знам какво да правя, за да му е интересно, нещо образователно.. Дейностите ни са еднакви всеки ден-водене за ръчичка, лазене, заиграва е с някоя музикална играчка, гледане в телевизора за да имам поне 20мин време за нещо. Развозваме го и с една кола, скача в бънджи, слагам го и в проходилка. Имаме и Уокър, но не го бута, а сяда пред него и се заиграва с разните неща дето ги има отпред. Започва да се заиграва и със сортер, но с моя помощ, пускаме и едно топче по улей. Но тези занимания са за по 5 мин 😁

Общи условия

Активация на акаунт