Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (2)

• 52 801
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Тинче, има нещо в тоя Хакан Курташ, да. И аз не мога да го определя - не е красавец, не харесвам мъже с широк ханш като неговия, обаче има нещо привлекателно в него. А и играе, де. Още от Бир чоджук севдим ми направи впечатление.
А как хууубаво пее: Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Край, дойде ми типичното петък вечер настроение... Nerd

# 76
Някой сериаломаниак, Лучи. Stuck Out Tongue Winking Eye
Пуснах си и Хекимоулу заради Белчим и Тимучин, но ще спирам. Станаха 40мин. не мога да го трая, не ми хареса. Confused Тимучин е добър актьор, но тук много преиграва и студентите му не ми харесват.
В Гюлпери много ми харесваше, Едже Сюкан и тя беше много добра там. Blush
Радвам се, че един по един ги отметнах сериалите, които исках да видя. И за Мениджърите се чудя дали да не почна да го следя по фрагманите. Ще видя, ако и 5-та серия ми е досадна, отива в черния списък, че имам още и американски сериали, които искам да гледам. Не мога да си губя времето с турските бози по три часа. Smile
Почват и новите сезони на Çok güzel hareketler и Güldür Güldür. Тях си ги следя.
Наред са ми Kırmızı oda и Atiye. Flowers Hibiscus Оставих си ги накрая за кеф. Smile

# 77
Цитат
Все забравям да се примоля на някой тук, в спойлер да ми разкаже с няколко изречения как се развива героинята от Мениджърите във френската версия.
Нали се сещате - като характер, не  събития от живота ѝ.
Може и на лични, за да не разваляме удоволствието на останалите .

Самоцитирам се, че редактирах предишния пост и може да не ме отразите. Simple Smile

# 78
  • София
Моля, някой, ако намери песента от края на 2 еп. на Незавършена любов, да я пусне тук.
Убих се да ровя из УТ, ама не би.
Сега ще  погледна внимателно финалните надписи, дано се ориентирам по тях.
Много ми хареса, а и сериалът ми е интересен все още.
Дано да е обичайните 8 серии, че да го изгледам до края и да освободя място за друг. Simple Smile
Значи, Пепелче, видях във финалните надписи, че песента се казва "Gel bunu sen çöz", в изпълнение на İrfan Alış. Обаче и аз никъде не я намирам, какво е туй нещо. Много е хубава, иначе, и на мен много ми харесва.
А, допълвам си поста - сега прочетох, че песента ще стане достъпна за сваляне, чак когато приключи сериалът:
https://twitter.com/Burak_TrFanlari/status/1306197881238573060

Вторият епизод на "Незавършена любов" повече ми хареса, имаше повече интересни моменти. Дори комични имаше тук-таме. Grinning

# 79
Пепелче, за френската Диджле - само в положителна посока. Но сюжетът е различен - някои образи там липсват.

# 80
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Втората серия на Нов живот много ми хареса. Интересна, напрегната до последната минута. Изненадаха ме, аз мислех, че по-банално ще се развият нещата.
Добре играе Серкан, харесва ми. Пасва му този образ.
Бе ше се научи момчето. Като си спомня Бурак Йозчивит какво дърво беше в началото...
И Мелиса беше по-добре от първата серия. А Нилпери, изненадващо - не.
Единственото, което ме разочарова, че имаме поредния психопат. Аман от тях!

А, да - и леко ме разсмя фактът, че не пропуснахме любимото клише: атлетичен млад мъж замахва с брадвата и цепи дърва в красива поза.Simple Smile Отиваше му на Серкан клишето. Както впрочем и на всички мъже с добро телосложение. Като пропуск отбелязвам, че не беше с карирана риза или по потник, т.е. лееекинко сме кривнали от класиката.Smirk

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 23:19 от Светълчо

# 81
Да се отчета и за Червената стая. Гледам го за първи и последен път. Пак заложили на драмата и насилието и пак много статисти, които не могат да играят. Еврим иначе ми хареса, беше добра.
В американските сериали поне всеки си е на място, а тук 7-8 главни и хванали 20 статиста-маймуни.
Губи се ефекта от играта на другите.
И такааа дойде ред на Атийеее! Беренчето Heart Eyes
Ще чакам да пуснат другите нови сериали. Като цяло турския бизнес със сериали не става. Все залагат на клишета или турски версии на други сериали. Има много "актьори", които не могат да играят, но се бутат заради големите хонорари.

# 82
Тинче,и аз видях коя е песента и голямо търсене падна, но сега си обяснявам защо я няма още.
В Незав.любов много се забавлявам с баш комисаря, така че лесно ми върви, а и са кратки серийките.

Лу, дано и нашето Диджле- мишле не го опорочат.
Обичам  такива добрички герои и не искам да ми я развалят и пак да възтържествуват такива като Кърач.
Макар че в живота по-често те са победителите.

# 83
Френският Кърач е изневерил на жена си и така се е родила извънбрачната дъщеря. Турците това го промениха, сякаш са някакъв остров на който изневярата е непознато явление. Мен такива неща много ме дразнят. Бият, трепят жени, деца, в един дневен сериал жигосаха жена, още помня писъка ѝ /извинявам се ако съм го споменавала, но това е терор върху психиката на зрителите/, а пробутват мазно лицемерие в почти всички сериали - хем е смешно, хем тъжно и жалко.
 Изпитах удоволствие, когато на партито по случай премиерата на "Вавилон" Бирдже каза на журналистите за героинята си - "да, аз съм метреса". И даже го повтори, има клипчета.
Френският Кърач, и не само той, всички герои в сериала са истински, живи, а не някакви срамежливи монахини и монаси, които се чудят как да пипнат жена/мъж, сякаш ток ще ги удари. И три сезона се чудят влюбен/а ли съъъм,не съм лии Rolling Eyes

# 84
Е, в много турски сериали са давали изневери и извънбрачни връзки и деца.
Не е нещо невиждано.
Тук може да са променили сценария, за да има повече драма. И Диджлето са я направили като някаква много горда и в ролята на жертва, ако беше друг тип досега да е "развалила" семейството на баща си.

# 85
Показват изневери, да, ама е истина, че много лицемерно, фалшиво и захаросано отразяват някои аспекти на живота. И факт, че много жестокости и насилие има в сериалите и като че ли все повече стават точно тези сериали - с убийствата, мъченията и насилието - физическо и психическо. Гледах КПА, Вътре, Чукур, Сблъсък - ами не можах да издържа. Когато героят на Четин Текиндор убиваше момчето, удряйки го по главата с чук за пържоли  - постоянни, систематични удари 2-3 минути пред очите ти, кръвта и всичко останало - ами не мога да гледам. Аз  съм доверчив зрител и понеже съм се потопила в историята, съпреживявам с жертвата. Не мога да си кажа: а, това тука не е истина, кръвта е боя, не се разстройвай.
Като ви чета, че тези сериали са хубави, съжалявам, че ги пропускам, но психиката ми не издържа на жестоки сцени и страдания.
Снощи, като гледах Нов живот, ми направи впечатление, че сцените с насилие са смекчени - не показват как Таянч бие жена си. Виждаме само как разгневен я затваря в стаята и после как тя с грим покрива следите от побоя по лицето си. Или Таянч не иска да играе такива сцени, или не може, или пък СЦ са решили да ни ги спестят.
Заради Мурат засега издържам Рамо, но и там имаше потресаващи неща.

# 86
И на мен не ми харесват такъв тип сериали. В Kurtlar vadisi имаше много жестоки сцени, но ми беше интересно и гледах първите сезони. После стана някакъв фантастичен сериал за Полат Алемдар, който стана супергерой и никога не умираше. Това ме подразни и спрях.
Турците като цяло не могат да снимат хубаво сцени с бой и насилие, много аматьорски, на забавен кадър и все по 10 човека насочват пистолети един срещу друг. Ами смешни са ми.
Гледайте сезоните на Daredevil да видите хубави сцени с бой.

# 87
И на мен не ми харесват такъв тип сериали. В Kurtlar vadisi имаше много жестоки сцени, но ми беше интересно и гледах първите сезони. После стана някакъв фантастичен сериал за Полат Алемдар, който стана супергерой и никога не умираше. Това ме подразни и спрях.
Турците като цяло не могат да снимат хубаво сцени с бой и насилие, много аматьорски, на забавен кадър и все по 10 човека насочват пистолети един срещу друг. Ами смешни са ми.
Гледайте сезоните на Daredevil да видите хубави сцени с бой.

Благодаря ти, Каролина, ама аз на лошо направените се разстройвам, а на "хубавите" сигурно направо ще припадна.Simple Smile

# 88
Не, не са такива, че да се разплачеш. Много са хубави. Smile
Виж например тук, намерих един клип. Личи си, че човекът е тренирал. Blush

Май единствено в Кузей Гюней ми хареса как Къванч се биеше. Личеше си, че се е подготвял.
Другите в другите сериали са толкова изкуствени бабаити.

# 89
  • Варна
Вчерашните сериали. Червената стая е хита на сезона. Заслужено е, но е тежък за гледане.

Общи условия

Активация на акаунт