Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (2)

• 52 849
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Привет!
dariVale - Асйя от "Неверният" не е психиатър, но наистина и в този сериал ще завъртят историите към психиатрията. Ще дойде нов доктор прихиатър. Освен това Волкан в спора с Асйя, при кой да остане синът им,  говори за смъртта на семейството й, за причината на катастрофата, за изневярата на бащата. Получи си един звучен шамар от Асйя, но се загатна  за  психоотклонения, нейни или на майката, ще видим.

# 616
Дружки, току що изгледах Неверният.
Мнооого ми харесва Джансу Дере, чак не мога да повярвам.
А как я обличат, прекрасно!

А Асия ми пълни отмъстителата душица. 😀
Не, че съм мъжемразка, но в този филм всички си го заслужават.
А псевдоприятелките най- вече.

Мениджърите ми харесва, но предпочитам да не ми вмъкват разни гостуващи актьори.

Сега минавам на Невинните и съвсем ще лудна накрая. 😀
Утре почивка и в събота, и неделя ще направя един маратон с този новия, Истанбулския.
Някой има ли мнение за него, обичам да съм подготвена? 😀

Йози кога го чакаме, че се объркАх? 😄

# 617
Кой е Истанбулския? И аз сега гледам Неверния.

# 618
Кой е Истанбулския? И аз сега гледам Неверния.
Срещнахме се в Истанбул. 😀

Аз видях, че е излязъл Домът и Невинните остават за утре вечер.
Ох, няма край... 😀
Имам вече 11 книги, които чакат. 😀
Направо се моля да финализират поне 2 сериала от моите.
Като гледам рейтинга на Домът, може и той да е, но ми се гледа Ибрахим. 😀
Започнах и Алев Алев.
Те как ли са с рейтинга?

# 619
Пепелче, и аз като теб 😀. В момента гледам Невинните. В началото има страхотен разговор м/у Хан и Гюлбен. Сериалът не е повърхностен и те кара да се замисляш и съпреживяваш вълненията на различни от теб хора. Всеки заслужава място под слънцето...и обич!!!

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 23:33 от mery_poppins1

# 620
Това го разбрах. Как е оригиналното заглавие?

# 621
  • София
Аз "Неверният" не го гледам и не смятам, със сигурност не е моят тип сериал.

"Домът" леко зацикля, но преди малко изгледах последния епизод и ми хареса "новото начало" за Зейнеп и за Мехди, ще видим дали ще се получи (и дали зрителите ще им дадат шанс, най-вече, де Grinning).

"Вратата" все още ме държи по някакъв странен начин, "Доктор-Чудо" е ясен. Тия двата са ми непоклатими и останаха единствените, които гледам от край до край, без да превъртам напред и без да пропускам нищо. И си ги чакам с нетърпение.
Ох, пропуснах и третия - "Saygı". Ама него го гледам по по-различен начин от останалите - искам на спокойствие, през уикенда, правя си чайче, хапвам нещо, и гледам, напълно размазана. Grinning Там се иска повече внимание и свободно време, не става отгоре-отгоре.

"Alev Alev" е още съвсем в началото, но пък ще го следя засега - просто няма я съвсем тръпката, както казах, защото съм гледала оригинала и знам какво предстои. "Рамо" го гледам по диагонал само заради Есра и Мурат, "Мениджърите" също по диагонал само заради Диджле (и баща ѝ Кърач, и Баръш), в "Дъщерята на посланика" напоследък ми допадат Енгин (тоя човек как играе!) и Неслихан. "Невинните" почна да ми тежи, "Червената стая" също, затова превъртам доста, гледам само откъслечни части, които са ми по-интересни. В "Червената стая", примерно, историята на Алия беше много, много силна, хареса ми и Гарип с историята му с Менекше. В "Невинните" засега само Нериман е поносима (така се казваше май най-малката сестра), някак по-невинна и все още не съвсем опорочена (или "бъгната"), за разлика от всички останали. Grinning

# 622
Заглавието е в пост 609.

По много интересен начин проследиха разкриването на изневярата от Асия, поведението ѝ, реакциите ѝ, притворството на уж приятелите. Сега и техните обвинения към нея, сякаш забравят за собственото си отношение, за мълчанието си, забравят за чувствата ѝ в момент, когато изневярата се връща при тях като бумеранг.
Гледала съм Джансу Дере във "Великолепният век" и филма "Горчива любов", но за първи път съм впечатлена от играта ѝ. Много фино предава всички чувства, четеш по лицето ѝ като книга. Очакваш да се разкрещи, а се изненадваш от тихия протест, болката, спотаена само в очите ѝ - толкова беше потресена от предателството на Волкан и компания.

Тине, ще съжаляваш, че не го гледаш.

# 623
Аз се сетих, че може да става въпрос за Bir başkadır, но защо ги обсъждате с руски заглавия? И с други сериали така.
Иначе не смятам да го гледам, не ме привлече с нищо.

# 624
~Carolina~, обсъждаме ги със заглавия на език, който знаем и на който се превеждат сериите /често не са буквален превод, както в случая с "Bir başkadır"/. 99% от заглавията, които пишеш на турски, нищо не ми говорят. С ГТ ли да ги превеждам? Пиша турски заглавия, когато ги търся в Imdb.

# 625
Аз не знам руски и предпочитам оригиналните турски заглавия или някакви побългарени. Bir başkadır може да се преведе като Различия.

# 626
Благодаря за превода! Отговаря на описанието на сюжета - героите се срещат в Истанбул. Буквално преведено на руски е "Другой - Различен", но с ГТ "Е друг" едва ли ще върши работа на някого.
Kой питаше за Йозджан

# 627
Лу, аз. 😀
Йозджан с този младеж ли ще играе?
В Хълма на соколите игра гадна роля и ми хареса доста.
Повече не съм го срещала.

Приключих с Домът и все още ми харесва този сериал.
Обичам да гледам силни жени, които гонят мечтите си и се развиват.
Ама не от онези дето от
бедна  секретарка стават жена на богатия шеф и... хепи енд. 😀

Стана утре. 😀
Лека нощ.

# 628
# 629
Пепелче, Илхан ще е сериалният, по - млад брат на Йозджан. След "Хълма" участва и в друг сериал, но не помня кой.

Забелязах, че доста от хората, които следя в ИГ публикуваха клипчета от сериала "Различия - Мы встретились в Стамбуле", все с песента на Ферди Йозбеен. Открих я покрай публикацията на Окан Ялабък, а за сериала Берг е написала "Я горжусь. Мне очень нравится. Когда я смотрю актерское мастерство, я чувствую жажду, и словно выпиваю большой стакан воды…
Такая свежесть. Отличная работа... Здоровья рукам всей команды."

Общи условия

Активация на акаунт