Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 47

• 31 951
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
@vaflichka

Малко по-горе писах, харесва ми квартала, микс от стари ЕПК и нови кооперации, но си има градинки между блоковете, площадки, игрища, и паркоместа сякаш все още се намират свободно даже след 17,00 часа. Централна гара е близо пеша, а от другата страна на подобно разстояние е Константин Величков станция. Близостта на затвора /докато не са го преместили/, РПУ-то и прокуратурата е плюс за мен, макар че комплексът си е затворен също.

# 406
Близостта до централна гара за мен е по-скоро минус, Константин Величков също. Затворът - също.

# 407
Явно сме били доста хора, колебаещи се за Парк Вю. Аз първо бях решил да чакам още, но като видях колко бързо свършват двустайните, го реших и подписах. Също като Додо, 20-80 %.
Кварталът ми харесва, доста пообикалях там последния месец, дори и с паркоместата не изглежда да е тежка драма все още.

Park View Банишора ли е това? Изглежда хубав комплекс, а какви са ви впечатленията от района наоколо?

Мисля, че е на същата улица където е и затвора, може и да има и гледка към двора. Имам приятели в блока срещу комплекса, квартала като цяло е кофти. Има някакви слухове, че тоя затвор щели да го местят, ама кога и къде и изобщо вярно ли е не е ясно...

# 408
  • София
Явно сме били доста хора, колебаещи се за Парк Вю. Аз първо бях решил да чакам още, но като видях колко бързо свършват двустайните, го реших и подписах. Също като Додо, 20-80 %.
Кварталът ми харесва, доста пообикалях там последния месец, дори и с паркоместата не изглежда да е тежка драма все още.

Park View Банишора ли е това? Изглежда хубав комплекс, а какви са ви впечатленията от района наоколо?

Мисля, че е на същата улица където е и затвора, може и да има и гледка към двора. Имам приятели в блока срещу комплекса, квартала като цяло е кофти. Има някакви слухове, че тоя затвор щели да го местят, ама кога и къде и изобщо вярно ли е не е ясно...
Точно до затвора е, а кварталът защи да е кофти? Затворът ще се мести, но това може и след повече от 5 години да стане... Никой не знае кога точно

# 409
Скрит текст:
Скрит текст:
Ама гледам и повишителите и те се наредиха да пазаруват имоти.Замириса им на евтинки хапартаменти и хайде, и ние ще купим.Като паднели с 30% 50% ще се пазари.Не ,че нещо просто гледам как се променя нагласата на тълпата.От  ще поскъпват до безкрай, през няма да падат цените ще се задържат, и като падна с 30% и аз ще купя.
Попеа и ЧС баш с пенсиите нищо няма да купят, само си чешат езиците Grinning
Хе-хе, не ни мисли нас, ти гледай ти да купиш. че да не се лашкаш по квартири до пенсия Wink

Изобщо не се лашкам по квартири Wink
Викаш, на село си е най-хубаво Wink
Аз мисля, че този сценарий го обсъдихме вече: цените падат, но единият от семейството вероятно остава без работа. Или работата им е под въпрос.
И поради тази причина, се въздържат от покупка. Жалко, дано да има светлина в тунела при теб. Но и в този случай излиза, че от намалението купувачите не винаги печелят.
Всъщност, на такова намаление бих казала "мерси"!

И само да спомена: считам, че голяма част от хората сега биха се въздържали от покупка. Не се чувстват особено стабилни в работата, или нямат такава.
На наша обява за работа (в прованса) имаме към 200 кандидатури, за най-проста работа в офис. Момичето, което назначихме, каза че от февруари е безработна, кандидатствала е къде ли не. А дори на интервю не са я извикали. Смятай....
Пух е класически случай - иска намаление на цените, намалението обаче идва при криза, а при криза и той е засегнат и се бои да се възползва от това намаление. И това много отдавна го обсъдихме, наистина. Нещата вървят в комплект.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 10:42 от Анонимен

# 410
Скрит текст:
Скрит текст:
Ама гледам и повишителите и те се наредиха да пазаруват имоти.Замириса им на евтинки хапартаменти и хайде, и ние ще купим.Като паднели с 30% 50% ще се пазари.Не ,че нещо просто гледам как се променя нагласата на тълпата.От  ще поскъпват до безкрай, през няма да падат цените ще се задържат, и като падна с 30% и аз ще купя.
Хе-хе, не ни мисли нас, ти гледай ти да купиш. че да не се лашкаш по квартири до пенсия Wink

На село си е най-хубаво, така е Wink Сега с дистанционната работа ми е перфектно. А в София си имам апартамент от доста време, така че недей да злорадстваш Wink

# 411
Иначе местенето на софийския затвор ми звучи малко като обещанията на брокерите, че Манастирски ливади е перспективен квартал с очакване за добра инфраструктура...
В интернет намирам някакви статии от 2012-та година. Това е малко като с преместването на Виетнамските общежития в Красна поляна...

# 412
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

На село си е най-хубаво, така е Wink Сега с дистанционната работа ми е перфектно. А в София си имам апартамент от доста време, така че недей да злорадстваш Wink
Да, без семейство и деца може и да е така. А и за какво ти са заведения, театри, изложби  и прочие измислици на цивилизацията.Laughing
Да ве, и с нетърпение очакваш да му се срине цената наполовина. ВЕрвам ти...Wink

# 413

Точно до затвора е, а кварталът защи да е кофти? Затворът ще се мести, но това може и след повече от 5 години да стане... Никой не знае кога точно

Разходи се вечерта там, остави си колата паркирана за няколко вечери навън и ще разбереш.

# 414
Додо каза, че живее там, така че очевидно познава квартала.

# 415
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Да, без семейство и деца може и да е така. А и за какво ти са заведения, театри, изложби  и прочие измислици на цивилизацията.Laughing
Да ве, и с нетърпение очакваш да му се срине цената наполовина. ВЕрвам ти...Wink

Попеа, няма да ти се обяснявам Wink

# 416
  • София

Разходи се вечерта там, остави си колата паркирана за няколко вечери навън и ще разбереш.
Всяка вечер се разхождам 😁 и колата си я паркираме и не виждам нищо обезпокоително. Нито съм чъла на някой да са му разбили колата, нито апартамента, нито пък да му се е случило нещо вечер...

# 417
Poppea, не си прав(а) да лепиш етикети, а и с хейт далеч не се стига..

Всъщност излезе одобрение за кредит и въпреки проблемите смятам да рискувам.. Просто сделката се забави първоначално поради проблем с документите и изчакване от страна на продавачите. Междувременно се случи тази неприятност, но всяко зло за добро както се казва - спечелих малко време, за да посъбера още някой лев и да се уверя, че въпросния апартамент е най-доброто, което можем да си позволим в момента. Мисля, че случихме и на читав агент, който помогна да намалим цената, така че си заслужи комисиона и всички ще са щастливи. Случилото се допълнително ме отрезви и избрах възможно най-дългия срок за кредита, като успях да договоря и един не лош лихвен процент (2.5).

В предната криза имаше по-добри цени, повече предлагане и се купуваше малко по-лесно, но пък кредита беше по-скъп. Сега като, че ли по-трудно отпускат кредит, по-бавно се случват нещата и има повече условности.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 12:33 от pooh06

# 418

Всяка вечер се разхождам 😁 и колата си я паркираме и не виждам нищо обезпокоително. Нито съм чъла на някой да са му разбили колата, нито апартамента, нито пък да му се е случило нещо вечер...
Няма да споря, виж МВР имаха някъде справки са престъпност по райони. На приятеля ми там колата я разбиваха 3 пъти, може би има значение, че не е със софийски номер, не знам. Като цяло всеки път когато ходя до там и видя какви хора се разхождат по улиците оставам с впечатление, че квартала е кофти, цените на наемите и жилища също го потвърждават.
Близостта до гарата и затвора са огромни минуси - навсякъде по света привличат контингента от мизерници/престъпници. Ако затвора го преместят може и да стане малко по-добре, но гарата ще си е там така или иначе.

# 419
A защо затворът привлича престъпници? Да свикват с обстановката ли? Според мен би трябвало да го избягват Simple Smile Иначе гарата ясно.

Общи условия

Активация на акаунт