Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 47

• 31 943
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
ЧС,не разбрах какво е това "модерно мислене" нужно за да може човек да борави с акции? Разказаха ми,че в Холандия в едно толк-шоу събрали известни икономисти от една страна,а от другата - интелектуалци нямащи нищо общо с икономическата наука. Трябвало двете групи да дадат прогнозите си за курса на акциите на световни и холандски фирми. Знаеш ли какъв бил резултатът по-късно? Интелектуалците дали много по-верни прогнози от професионалните икономисти!

# 391
Не знам дали икономиката е логична наука. Не ми се вярва. То ако човек се взре по надълбоко в нещата, май нищо в тоя живот и природа не почива за логиката, или поне не на тази която ние си представяме в главите си.

# 392
Явно сме били доста хора, колебаещи се за Парк Вю. Аз първо бях решил да чакам още, но като видях колко бързо свършват двустайните, го реших и подписах. Също като Додо, 20-80 %.
Кварталът ми харесва, доста пообикалях там последния месец, дори и с паркоместата не изглежда да е тежка драма все още.

А този Парк Вю към кой парк има гледка, че нещо не я виждам Grinning  Или гледа към паркинга на съседните блокове и затова така са го кръстили Grinning

# 393
  • София
Явно сме били доста хора, колебаещи се за Парк Вю. Аз първо бях решил да чакам още, но като видях колко бързо свършват двустайните, го реших и подписах. Също като Додо, 20-80 %.
Кварталът ми харесва, доста пообикалях там последния месец, дори и с паркоместата не изглежда да е тежка драма все още.

А този Парк Вю към кой парк има гледка, че нещо не я виждам Grinning  Или гледа към паркинга на съседните блокове и затова така са го кръстили Grinning
Към собствената си градинка гледа. Затворен комплекс е и има голям двор, който е много зелен и приятен

# 394
Вю е, щото са високи тела, зоната е с високо застрояване. Едната фасада гледа към високите ЕПК отсреща, другата страна има изглед към центъра, съседният имот е на прокуратура, нисък.

# 395
Уфф,пак се отклоняваме от темата,но се налага да уточним,че теориите на Айнщайн не са доказани в реалността.
Май не сте наясно какво е научна теория. Не говорим за хипотези, а теории.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F
Доказани са с експерименти "в реалността" теориите на Айнщайн.

# 396
  • София
Следим пазара от 3 години и чакахме да паднат цените и не дочакахме.

За падане на цените от пандемията е рано. Ефектите от коронта, ако има такива, ще се случат чак най-рано догодина. Няма как в първите месеци да падат цените. Ако кризата се задълбочи, ако повече хора загубят доходи, това неминуеми ще се усети, но е рано още. Държавите в момента изливат огромни ресурси за да не се усеща криза, но дали това може да се задържи дълго е друг въпрос, и до какъв ефект ще доведе с цените е рано да се прогнозира.

# 397
Друга съфорумка се двоумеше, но не знам какво се случи и дали купиха. А ние не сме го мислили особено много. Следим пазара от 3 години и чакахме да паднат цените и не дочакахме. Мисля, че щом след короната не спаднаха цените, няма и да се случи. Не сме ходили по огледи и не сме се разправяли с брокери съответно. Видяхме обявата, харесахме го, отговаряше на всички критерии и решихме, че е нашето... И това беше

Защо не си купихте преди три години, то беше ясно че ще има QE’s и че цените ще растат... плащали сте доста наем, неоправдано, но щом сега ви се в наложило вече няма избор.

# 398
ЧС,не разбрах какво е това "модерно мислене" нужно за да може човек да борави с акции?

Ами виж повечето баби и дядовци (за мен и наборите ми бащи и майки) как се оправят с компютър и смартфон и ще ти се изясни. Направи си нещо като модерен прочит на "Българи от старо време". Не е свързано с интелект, а с настройка, приемане и прочее. И едно е някой да познава на игра, друго е да си заложи парите. За последното трябва модерно мислене и психическа нагласа.

Уфф,пак се отклоняваме от темата,но се налага да уточним,че теориите на Айнщайн не са доказани в реалността.

А, не е вярно. Повечето неща са доказани и току мине някое време и се публикуват данни за експерименти доказали това или онова.

# 399
ЧС, ами не забравяш ли стартиране на собствен бизнес, финансови и стокови пазари, бинарни опции, акции и ценни метали, поставяне на силикон и какво ли още не Grinning Wink Grinning Образованието е поне за 80%, не подценявай така хората. Уж не очакваме сривове и не купуваме, а все имоти са ни в главите. Да не би риска при инвестиция в имот да е най-малък, а доходноста най-висока? Относно доходите, мисля че г-жа Томева беше споменала да ги повишим, вместо да се оплакваме от цените, но как? Междудругото колко печели един средностатистически брокер на недвижими имоти на година? И дали професията си струва откъм заплащане, сигурност и удовлетвореност от работата? От една страна чух, че шиели маски и продавали кашкавал по време на кризата. Но наскоро попаднах на няколко интересни обяви и се чудя дали е уловка или?

Само да вметна, че никой не ги забравя тези въпросни неща, но в България те засега остават доста на заден план.
Първо, бизнес средата е ужасна. Държавата мачка дребния бизнес по всякакъв начин. Големите обороти и печалби обикновено са на фирми, свързани с властта. Да не говорим и обществените поръчки как минават все на принципа "наши хора". Ако решиш да набиваш пари, по-скоро ги брой като загубени.
Второ, достъпът до тези финансови пазари (тук изключвам българските, които не функционират) е доста ограничен. На всичкото отгоре там нямаш никаква сигурност нито на вложените пари, нито на печалбите. Утре-другиден брокерът, където си държиш парите, затваря кепенцата и ти пиеш студена вода.

# 400
Май не сте наясно какво е научна теория. Не говорим за хипотези, а теории.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F
Доказани са с експерименти "в реалността" теориите на Айнщайн.
https://www.forumnauka.bg/topic/21442-специалната-теория-на-относителността-наистина-ли-е-грешна/

# 401
  • София
За Айнщайн, понеже аз го намесих.
Казах, че ТОЙ не си е доказал теориите. Иначе, след него са правени експерименти, а и опитности от реалността, включително и донастройките на часовниците на спътниците за GPS, които потвърждават някои негови теории. Особено тази, за относителността.

Не знам какви ще да са тия интелектуалци, това шоу. На мен ми звучи ала-бала. Не че имам доверие в "професионалните икономисти", като знам какви хора влизаха в университетите по икономика. Но все пак. Звучи ми като поредната либерастка, политкоректна, научно-враждебна стъкмистика.

Не знам дали икономиката е логична наука. Не ми се вярва. То ако човек се взре по надълбоко в нещата, май нищо в тоя живот и природа не почива за логиката, или поне не на тази която ние си представяме в главите си.
Всяка наука е логична. Всичко на този Свят е логично. Това, което привидно не е, е породено от параметри, невзети под внимание.
Признак на интелигентност е да допускаш максимално много параметри, включително и такива, които не са ти известни, нито привидно забележими, за да направиш обобщен логичен извод. Дори и той да не ти върши работа, заради голямата доза неизвестност.
Там където няма пряка причина и следствие се намесват теориите на вероятностите.
Цялата игра Бридж (която е сложна, колкото шаха) е безкраен низ от смятане на вероятности и липса на достатъчно информация. Смяташ най-високия процент, отчитайки всички фактори, какво е изиграно, обявено, какво лежи на масата, темперамента на играчите, залозите, мястото и състезанието и тн. Действаш според най-високия процент шанс, ако ще и 5 или 10% да е. Или с 5 или 10% по-висок. И това пак е логика ... Нищо, че нямаш достатъчно информация за събитията.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 09:40 от Танграта

# 402
Вгати спама за една вечер, хора пишете по-малко, никой няма време да ви чете романите Simple Smile

Да пофилософствам и аз малко - икономиката не е точна наука, но има определени принципи и поведение, които могат да се опишат математически. Има много народопсихология и намесени човешки емоции, защото 70% от икономиката се базира на потребителско консумиране. Страха или безхаберието засъжаление са водещи фактори при решенията за покупки. Много малко хора правят разумни и премерени покупки консистентно. НО едно е сигурно, винаги нещата рано или късно се балансират и то с математическа точност - така е устроен света и природата.

# 403
  • Sofia

Park View Банишора ли е това? Изглежда хубав комплекс, а какви са ви впечатленията от района наоколо?

# 404
  • София

Park View Банишора ли е това? Изглежда хубав комплекс, а какви са ви впечатленията от района наоколо?
Добре изглежда, да. Ние живеем в района и си го харесваме. Търсехме в Банишора конкретно жилище. Сега сме доста близо до комплекса, така че имаме съвсем реална представа от живота в тази част на квартала. Има си всичко необходимо за нас, много е комуникативен, спокоен, пълен с детски площадки. Презастрои се за съжаление, но пък комплексът ще ни даде въздуха, който искахме...

Общи условия

Активация на акаунт