АПРИЛСКИТЕ И МАЙСКИТЕ ДЕЦА ПОСРЕЩАТ ЕСЕНТА

• 14 918
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Весенце, страхотни мъже си имаш в къщи. А снимката сас баткото, на която целува бебето е много сладка, дано са повече тези моменти  Hug.

# 196
Я и аз да драсна, докато не е станал Бобо, че отдавна не съм влизала да ви видя.
Веси, страхотни снимки, страхотни мъже си имаш, наистина! Пу-пу, да са ти живи и здрави!

Отдавна се опитвам да стигна до тук, но все нещо пречи.
Ние сме добре засега. Боян изкара 2 пъти по една седмица с кашлица и сополи, но нищо сериозно, слава Богу! Скъсах се да търся Рибомунил и за мое голямо учудване, никъде няма, дори в складовете. Явно е станал много популярен тази година, а миналата година по аптеките не бяха чували за него, поне където аз питах.
Аз от един месец не съм се прибирала в къщи преди полунощ. Все нещо се случва и все се налага да закъснявам. А и на курс по английски ходя от работата 2 пъти в седмицата... Нито мъж, нито дете мога да видя. Александър ми се сърди, че бил болен, а аз не съм отишла един път да го видя.... А аз едва си държа очите отворени като се прибирам. Само в събота и неделя ми остава време да си погледна детето. То ще вземе вече "лельо" да ми вика... А за мъжа да не говорим.....  newsm47
С апартамента до никъде не сме го докарали - нещо много ми се закучиха нещата и едва ли ще успеем да се преместим до Нова година.  smile3518
В къщи вече е маймунарник, защото и брат ми се прибра с жена си и племенника и да не ви разказвам............  smile3511 Не знам още колко време мога да издържа така.
Надявам се скоро да се пооправи положението и да се видя малко в свободно време, че и да пиша по-редовно.

# 197
Мичета (както казва Кети) здравейте,
еййй загубихме се всички. Никакви ни няма.

Влизам с конкретно питане относно поведението на децата ни в момента.
Катрин е отново УЖАСНА. Ама толкова ужасна никога до сега не е била. Плаче постоянно. Днес даже я питам "Маме, ти знаеш ли за какво плачеш?", а тя милата през сълзи, хлипане и посмърчане ми отговаря "Ненаааам за какво пааааачаааа" И само иска да я нося. У дома, да я нося, на улицата да я нося, в магазина, пак да я нося. Ръцете ме болят  страшно, защото ако не я нося реве истерично до откат. Два пъти ми повърна от рев. Видяла съм се в чудо. А такова слънчице ми беше за известно време.

# 198
  • Добрич
Жени, да не се разболява нещо милата, затова да плаче така. newsm78
Или да й е мъчно за теб (тя ходеше ли на ясла, не помня Embarassed).
Или пък нещо да се е стреснала.

Изобщо варианти хиляда. Може и да е гевезалък Wink

Надявам се да се пооправят нещата, защото не е добре нито за детето, нито за теб.

Аз отдавна не съм писала. При нас все едно и също. Гледаме се с каката и малкия (явно ще "кукувам" и тази зима  в къщи). Нямаме напредък с панперса. По принцип в къщи сме без, но често се напикава, а винаги си се изаква в гащите. Писна ми да пера насрани гащи, почвам да му се карам, изпускам си нервите вече. Cry
С говора: бърботи много, но доста неразбираемо. На негов си някакъв език.

Да сте здрави всички!

# 199
  • София
Аз не пиша, защото няма нищо ново Wink
Този период с проклетията от време на време застига и нас, сега даже "неистово" реве до мен на дивана..Като не стане на неговото е тръшкане, удряне и пр. Опитвам се с повече спокойствие да ги приемам тези епизоди, но понякога и моите нерви не издържат. Shocked Sad
Искам да питам тези наборчета, които отдавна са без памперс, имате ли инциденти през нощта? Ивчо поне от три месеца е и без нощен памперс, но един път на десет дни направо подгизва всичко, чак блузката до горе... Rolling Eyes Sad Няма връзка с пиенето на течности..със сигурност..
Да не говорим, че има нощи, в които ставаме да пишкаме по 4-5 пъти, и сутрин пак се напикава на сън...
Дайте акъл, моля  bouquet
Поздрави на наборчетата и отправям покана за театър събота или неделя.

# 200
При нас картината е същата. Без дневен, с нощен памперс сме от няколко месеца, но държи да ака в гащите. Прави го напълно осъзнато. И да говорим, и да й се карам, ефект - нулев.

Иначе понякога има периоди на инатене, както при Кети, от няколко дни се държи ужасно с бавачката, дори се опитва да я удря. А иначе никога не е бита, нямам идея откъде е решила, че това може да минава.

Това е - нищо особено или интересно.

# 201
От известно време Кети е със сополче - течно, прозрачно и много малко. Пак ми казаха, че е алергия. Отидохме при хомеопатката и тя установи,че Кети вече е друг тип и ни смени лекарството. Сега в момента ми убягна  името, но като казах на приятелката ми какво  лекарство е тя каза "Аууу милата ти, това е ужасно. как го издържаш"  (хомеопатичното лекарство отговаря на типа човек). Успокои ме, че после нещата ще са супер. а и тези истерии започнаха след 4тото ходене на градина. Пусках я в една частна детска градина до нас, за по един път на седмица. Оказа се, че й харесва там, но не  иска да ходи. иска да е с мама

Ние ходим всяка събота на куклен театър. тази съм на работа, но да Ви кажа, че видях, че има ЦИРК (от Руски паметник към МОЛ София, от лявата страна). Организирайте се и ги заведете на ЦИРК.

За нощния памперс - не съм го махала и надали скоро ще го махнем. И без това бях зле със съня, не ми се става нощно време да я изпишквам, а  пък и като знам колко трудно ми беше с махане на дневния, въобще не се натискам за тази екстра. А и баща й и леля й са се напишквали през нощта до 3-4 години. Така, че съм се примирила и ще си карам така докато не видя дълго време сух нощен памперс. просто неам нерви

Ние вече пишем писмо на дядо Коледа. Искаме гоооляяямо мече. Grinning А и чака с нетърпение снежко.
Какви якета купихте за зимата. Грейки  купувахте ли? Аз се удя за грейка. Купих й много гъзарско яке и термо дънки и панталони, но се чудя за грейка и яке. За игра на снега мисля, че щеса по-удачни. А вие? А от миналата зима й става едно яке

# 202
  • Sofia
Памперса и акането са ми болна тема Cry Виктор само в памперс настоява да ака, пробвах да го убедя  с добро, със "шашколадче", с други изкушения - тц не става. Изпотява се и твърди, че го е страх да не го боли. В "панчито" ака без проблем, но иска да не го гледам или да се скрие някъде. А за нощния още никакъв напредък. Спим си с памперс, макар че се подготвям да пробвам без - купих протектор за матрак. Не ми се почва, че знам какво ме чака - провал най- вероятно Confused

А за ужасния период не ми се говори пък хич. Луда ме направи в понеделника, останахме си вкъщи при майка ми и не беше на ясла. Е ужас наистина - то не беше рев, инатлък, неядене, напикаване в гащите, хвърляше се върху мен докато кърмех бебето. Вечерта бях смазана от умора да се боря цял ден с него. А той заспа като пън още в 20 часа. Това е почти всекидневно  с много редки изключения.

Жени, купих на Виктор 3 ватирани панталона и дебело пухено яке. Но мисля да му взема и шушлякова грейка за игрите в снега. Обувки също вече имаме - с дебел грайфер, лепки и хубава подплата. Шапка, шал и ръкавици 2 броя, абе готови сме за подвизи (включително и аз се оборудвах с хубави яке и ботуши Mr. Green).

За театъра и цирка не мога да се присъединя - най- много Вики и тати да отидат.

# 203
НЕ мога да повярвам. Темата ни се раздвижи.
А някой да е виждал термо дънки като за момиченце? Намерих едни, ама нещо не са ми много кокетни.
А за грейката си мисля, че тази зима ще има бая ровене в снега, та май наистина ще е необходима. А какви ботушки купихте? Аз още  се помотвам. Защото миналата година затваряха един магазин за детски обувки и купих едни ботушки за смешните 15лв. Те й стават, но мен ме притесняват, че не са изпитана марка. Ама нещо не могада й харесам  newsm78. А какво мислите за апреските? Детегледачката ме навива да купя за игра в снега. А има и едни ужасно грозни гумени ботуши. ама многоса ми грозни

# 204
И Ева е от акащите в памперса Laughing. Това :

В "панчито" ака без проблем, но иска да не го гледам или да се скрие някъде.
Все едно аз съм го писала. Ама на последък нещо се отпуска и понякога идва и ме държи за ръката, докато се напъва  Laughing. Голяма смешка е.

Нощния памперс няма да го махам. Не правя и опити. Ева вечеря супа, после пие чаша мляко и като легне и чеше вода отива. Сутрин памперса ще се спука. А да се будя да я изканвам - абсурд. И без туй спя като труп, имам да наваксвам още от първата и годинка  Laughing.

По повод настинките и сополите - пробвали ли сте някога пропорис или така наречената клеева тинктура. Баща ми е пчелар и от както се помня в къщи имаме разтворен прополис. Аз и мъжа ми напоследък се лекуваме само с него, брат ми и снаха ми преди седмица бяха с червено гърло и яка хрема, плюс тяхната малка пикла, с първата доза прополис на другият ден гърлото беше спокойно, а след 2 дни и хремата изчезна. През този период и на Ева давах по 2 капки профилактично и нея я подминаха всички вируси, дето си ги разменяхме няколко дни. Не мога да твърдя, до колко това се дължи на прополиса при нея, защото тя не е боледувала до сега, но при нас ефекта е наистина поразителен.
Не пропагандирам, а просто споделям нещо, което е много ефикасно, а в същото време не вреди по никакъв начин  Simple Smile.
Иначе пожелавам здраве, на всичките дечица и на семействата ви  Heart Eyes.

# 205
Жени, грейката е най-удобна, пък и най-практична за игра в снега. Купих една, от миналата година имаме още една, която би могла да носи поне до Нова година.
Миналата година за в снега бях купила апрески и ударих бинго с тях. Топли са, не са претенциозни и да се изкалят - няма страшно, абе ботуши за игра. Тази зима пак ще и взема, още не са ги пуснали при нас за сега. Иначе за всеки ден и за "излизане" съм и взела едни ботушки на Минимен, много сладурски. Имаме един брой термоджинси, термодънките нещо не мога да намеря и аз - или са откровено момчешки модел или не ми харесват, или няма неин номер.

# 206
Току що прочетох в една книжка, че детето се отказва от нощния памперс малко след премахване на дневния, но разбира се всичко е индивидуално.
 Трябва търпение, да не се караме и от само себе си ще спре. Когато е узряло, някоя сутрин ще установите, че памперсите му са сухи. И тогава само с негово съгласие може да не слагате през нощта. Събуждането нощем, ставането по малка нужда изисква по-високо равнище на зрелост А да прекара цялата нощ, без да  става да пишка, предполага пикочният мехур да е постигнал необходимите размери. (Еми, това обяснение дават  за вашия случай за напишкване от време на време)Вие нищо не може да направите в това отношение. Безсмислено е вечер да лишавате детето от течности. Някакво решение е да го изпишкате преди да легне, но само ако е съгласно. Сутрин когато се събуди напикано,трябва да му се обясни, че е малко, че не зависи от него и да се създаде ритуал за събиране на мокрото чаршафче и пижамка. В тази възраст, детето може да стане само от креватчето, да се изпишка в гърненце до креватчето и да си легне  #Crazy Познай как ще го направи Кети. веднага ще се  шмугне при нас. Безполезно е да се ядосваме. Детето го прави в спящо състояние.

Зори, сняг вали. Махай вече есента  Mr. Green
Иначе за пропорис чух вече. А и щом ти казваш, наистина ще го имам предвид. Нали знаете, че съм фен на НЕ лекарствата.
Аз искам да ви препоръчам Цитросепт. Това е екстрат от грепфрут. Прави чудеса, но е много горчив. Аз го давам на Кети в прясното мляко и така  не се усеща ужасния му горчив вкус. Една приятелка спаси антибиотик на детето си с него. А някой ако има проблеми с бяло течение, много помага. общовзетодо сега не съм чул лоши отзиви за него. А вие?

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 20:04 от Evjeni

# 207
При нас е задължително да се скрие и да е сама, докато ака в памперса. Явно това е фаза, през която минават всички наборчета. Иначе имаме немалко нощи, когато се буди с празен памперс и иска да ходи на тоалетната (ние не харесахме гърнето и направо на голямата седалка се наместихме). Но има и нощи, когато си е пишкала доволно. За съвместен комфорт засега ще караме с пампи.

Я да питам, случайно остана ли някоя мама - кърмачка в нашите редици или съм аз последния мохикан?

Докато бяхме във Франция миналата седмица, Ирина не беше сукала 4 дни, но като се прибрах, си поиска и сега си я караме по старому. Тоя месец ще ходя за 2 седмици на специализация в Хага, ще видим като се върна какво ще е положението. Макар че не се съмнявам, че пак ще поиска. А и тая лактация много лесно се възстановява, бе Laughing Докато дръпне два пъти и ми се оплаче, че "тука свърши, дай дугата" и то пак тръгва тая кърма. Познатите ми вече са убедени, че съм извънземно.

# 208
Я да питам, случайно остана ли някоя мама - кърмачка в нашите редици или съм аз последния мохикан?

ох ние от два месеца сме без тази екстра, изведнъж ми писназащототя започна дадърпа адски силно и си ме болеше. А не съм я спирала с  лекарства. Сега катостисна си излиза малко кърма,но ходихна мамолог и казаха,че всичко е ОК. За моя радост гърдите ми грам не са се развалили, еее само на размер, но да се надяваме догодина братчетода поправи нещата за още 2-3 години

е спирам да пиша, че ще стана досадна смоите писания
 Heart Eyes

# 209
но да се надяваме догодина братчетода поправи нещата за още 2-3 години
Има ли вече нещо за казване?! За братчето  Wink

Общи условия

Активация на акаунт