Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 972
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
На 25.01 започва семестъра на моят син. Добре са, той е там с приятелката си, учат в един и същи университет. Казват, че всичко е спокойно. Нямат никакви проблеми със закупуването на храна.  Има си всичко, не са споделили нещо да липсва.
Имат график за присъствени упражнения от средата на февруари, дано не им мине котка път.

# 616
  • София
Кога започва 2 семестър на вашите деца? Децата, които се върнаха в Англия как са? Какво споделят за ситуацията с коронавируса, има ли проблеми със закупуването на храна?

Семестърът на сина ми започна на 11.01. Той мина карантината и си излиза свободно за пазаруване и разходка, както преди.  Понякога си купува готова храна (паста, японско) от заведения, които са наблизо, но я яде извън тях, това и преди беше същото. Разликата е, че единственото присъствено упражнение, което имаха преди, сега също е онлайн, обявено е така да е до края на февруари .. Друга съществена разлика не намира от декември.

# 617
  • Варна
Семестъра започва на 01.02, сесията свърши онзи ден, сега е ваканция. Смени си полета и ще се прибира на 14.02 т.е. на 15ти защото полета е късно вечерта от тук до Лутън и и взех хотел на летището за да не пътува през нощта.

Приятелка ми прати тази статия , дано няма нещо вярно , че .... Аман вече!

# 618
Мисля, че в сайта на университета има FAQ, където обясняват нещата около изолацията и тяхната подкрепа/ поне в сайта на унито на дъщеря ми има такава информация/
Ето линк към правителствения сайт, там има обяснения за карантината
https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … -travel-to-the-uk

# 619
Моя близка, която живее повече от десетилетие в UK ми сподели, че тежкия локдаун се очаква да продължи най- рано до края на май.  Същевременно вече ще се иска PCR и за влизане в Бг. На нас таксата за общежитие ни тече, младежа е тук и не се знае кога ще може да замине.

# 620
Storytime, защо не провери за общежитието? На дъщеря ми в университета преди 1-2 седмици мисля беше, писаха, че времето, в което не са били в настаняването, им го приспадат от таксата. Тя плати по-малко. Поне при нея присъствените упражнения започват от 1.03. и нямат опция за онлайн такива. От 08.02 започва 2 семестър онлайн.
Може би трябва и вие да проверявате , в сайта на унито правят често актуализации.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 08:28 от i_nenova

# 621
# 622
Да, вярно е, но все още го обмислят как да стане. За сега е за хора, пристигащи от Южна Америка, Южна Африка и Португалия – местата, където мутациите на COVID са най-разпространени.   . Хотелите, в които ще ги настаняват, са тези на летищата.  Борис Джонсън се противи, но Прити Пател и Мат Ханкок са много настоятелни.
За сега, за студентите важи това
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/syst … 2021_FINAL_v3.pdf

# 623
Да се включа и аз Simple Smile

От доста години чета в този подфорум / Образование / и не съм забелязала  интерес към висше образование в Ирландия. Та ми е любопитно, дали някой би си пратил детето да учи там .

Ако някой има инфо от първа ръка, нека сподели.
  Преди 6 години дъщеря ми кандидатства в Северна Ирландия, Queen,s University, Belfast, и да, разкошен университет, посетихме го тогава на място. Но за Ирландия нищо не знам

# 624
Здравейте! Как е положението? Децата, вие?

# 625
  • София
Нормално е положението. Децата далеч от нас и поради това щастливи Laughing

# 626
Кандидатстването в Ирландия е много трудно. За пълно 6 диплома в гимназия я приравняват на 500т .А хубавите специалност от 510 т нагоре. Така че в Ирландия е почти невъзможно да те приемат в добър универаитет

# 627
Кандидатстването в Ирландия е много трудно. За пълно 6 диплома в гимназия я приравняват на 500т .А хубавите специалност от 510 т нагоре. Така че в Ирландия е почти невъзможно да те приемат в добър универаитет
[/quote/]
А как се събират допълнителните точки над 500? И аз бих се радвала на повече информация.

# 628
Не съм наясно, как могат да се съберат. Всяка специалност си има определен брой точки. Имат система като в ОК, в която плащаш 60 лв и после си регистрираш специалността.  Дъщеря ми тази година се регистрира, но като взе да търси специалности се отказа понеже точките все не и достигаха.. Има и специалности и за под 500 точки, но на нея нищо не и допадна

# 629
Нормално е положението. Децата далеч от нас и поради това щастливи Laughing
Дали? Simple Smile Моят тръгва другата седмица, липсват му другарчетата. Мисли я мацката от Мианмар, която е в пълен ступор в момента, предвид преврата там.
Щамовете вълнуват ли ги децата там?

Общи условия

Активация на акаунт