Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 766
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте,

Не разбрах дали са задължителни тестовете на 2 и на 8 ден след пристигането във Великобритания.
Синът ми би трябвало да пътува на 27.02.

# 691
Да, задължителни са.
След 15.02 всички, които влизат в UK, трябва да ги правят.
Заплащат се предварително; пишеше, че са 210 паунда двата теста.
До колкото разбрах, се заплащат още когато се попълват и др. документи за пътуването / има специално приложение /.
ПСР или антигенен преди тръгване / на английски да бъде/от България също трябва да има направен.

# 692
Дъщеря ми получи официален мейл , че тази година няма да се състои официалната церемония по дипломиране в Абърдийнски университет, а дипломите ще бъдат изпратени по пощата.😪😪😪😪😪

# 693
  • Варна
еееееееееее, супер неприятно. Това вече не е справедливо. Sad

# 694
И в Уоруик няма да има церемония. Дипломите по пощата. Много и е тъжно на моето момиче. И на мен също.

# 695
  • София
Миналата година също беше така.
Важното е да са здрави, удовотлетворени от следването и успешно реализирани.

# 696
Успешно реализиране на децата 🌷🎓 Не мисля, че с успокоителни думи ще можем да заменим горчивината от липсата на дългочаканото тържествено дипломиране. Нито да приемем ,че резултатът от няколко години обучение може да бъде просто изпратен по пощата. Искрено съчувствам на децата! Дано нещата се променят и получат с подобаващо уважение дипломите си- момент, които ще помнят цял живот!

Да попитам майките, чиито деца започнаха 2 семестър- получиха ли имейли кога ще започне присъствено обучение? Нали снощи Б.Джонсън даде насоки за излизане от заключването, но нищо конкретно не. спомена за студентите.  Дали дава възможност всеки униветситет сам да реши? Тюторът на дъщеря ми й казал, че смята, че на 08.03 ще започнат присъствено. Вчера пък един от лекторите им казал да си сложат снимки за онлайн срещите в МТ, за да ги познае, когато се върнат след Великденските празници 🤷♀ На сайта на унито няма  актуализация...

# 697
  • Варна
From 8 March students in England "on practical courses can return to university" but "all others will need to continue learning online", says PM  Boris Johnson
https://twitter.com/BBCNews/status/1363932640995328004?s=20

Това видях снощи като информация. Днес не съм се чувала още с младежа и нямам актуална информация.

# 698
Здравейте
Трябва синът ми да върне ключовете от стаята в общежитието в Шотландия,тъй като няма да се връща за сега там,въпроса ми е ,коя куриерска служба да ползвам от България според вас? Благодаря и се надявам всички да сте здрави!
Здравейте! Искам да попитам ,след като връщате ключове, значи ли, че нямате багаж в общежитието, и как би могло да се върне багаж в България без да се връща детето във Англия. Може би да се помоли някой от съквартирантите да го опакова и изпрати или от персонала на общежитието?

# 699
# 700
  • София
Значи, да коментирам едно по едно.
Завършващите деца нямат церемония, което е разочароващо. Но пращането на дипломите по пощата цели, според мен, даване възможност на завършилите да започнат работа като дипломирани. Сигурна съм, че съответният университет, при добро желание естествено, може да организира церемония по завършването за 2-3-4 випуска.
Винаги може да дадете такова предложение.

Присъственото обучение за медици никога не е спирало. Следващите, които ще започнат, са химици, физици и т.н.
Накрая ще са тези, чието обучение не изиска присъствие. След като от 01.06. започват, или поне са обявили, 100% присъствено обучение, сигурна съм, че повечето студенти ще пожелаят да карат годишните си изпити присъствено. Поне моето дете със сигурност. Laughing

Да са ни живи и здрави децата. И ние покрай тях.

# 701
  • София
Нашият опит - дипломата не й е била необходима нито в процеса на кандидатстване, нито в процеса по назначение, където протече отделно детайлно проучване (звъняха в училището и до 7. клас, в гимназията Simple Smile и фирми, където е стажувала)  
Сега ясно е, че там на място бъдещият работодател може да си направи необходимите справки сам. Може би, ако кандидатстваш за работа извън ЮК да е необходим оригинален документ, не знам.
Разбира се, че връчването на дипломите в много тържествен и емоционален момент. Аз също съжалявам, че нямахме церемония. Но някак си, последната година направих преоценка на важните неща в живота.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 21:28 от Oceans

# 702
  • Варна
i_nenova, твоето момиче пътува ли вече? Не ми е ясно каква е процедурата за задължителните тестове на втори и осми ден, къде го правят това тестване, сами ли си взимат проба?
Щях да съм идея по-спокойна, ако се ваксинира преди да отпътува, но предвид дългият срок между двете дози няма как.
От друга страна идеята ваксинационни паспорти става все по-реална..

# 703
Не, още не. Променихме билета, мислехме, че ще започнат лично преподаване чак след тяхната Великденска ваканция . А то се оказа, че започват на 08.03 и сега е чудене...
И аз не съм разбрала все още къде правят тестовете там, но те имат акредитирани лаборатории. / ако искате, да търся линка за лабораториите/. Вероятно там ще се правят.
В сайта на университета пишеше, че им дават сами да си вземат секрет. Дано и в лабораторията да е така.
Ох, с тези ваксини ме е страх, тя има алергии и не знам как ще понесе ваксината. От една ваксина ДТК направи такава реакция...

# 704
  • София
Не, още не. Променихме билета, мислехме, че ще започнат лично преподаване чак след тяхната Великденска ваканция . А то се оказа, че започват на 08.03 и сега е чудене...
И аз не съм разбрала все още къде правят тестовете там, но те имат акредитирани лаборатории. / ако искате, да търся линка за лабораториите/. Вероятно там ще се правят.
В сайта на университета пишеше, че им дават сами да си вземат секрет. Дано и в лабораторията да е така.
Ох, с тези ваксини ме е страх, тя има алергии и не знам как ще понесе ваксината. От една ваксина ДТК направи такава реакция...

ето една възможност

https://www.expresstest.co.uk/?fbclid=IwAR25jGbcIKTwwnm6GIl0EnQt … fgKtJWeApkQvetRMQ

Общи условия

Активация на акаунт