Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 813
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • Попово
Моя младеж стоя ден и нещо гладен заради недоставка и съвестно спазване на карантина. Казах му направо да излиза и да си купи храна. Някоя от перфектните/изплашени мами може ли да ме обвини? На всичкото отгоре в стаята му е настанено румънче, което не подлежи на карантина.
Децата в първи курс и без това са стресирана от ново, непознато място, не са сигурни какво да очакват, остава и гладни да стоят.

# 76
  • софия
Според дъщеря ми и идващите от Румъния имат карантина.

# 77
Би трябвало, румънците са много по-зле. Италия махна карантината за българи, остави за Румъния, явно там или нашите политици нещо са свършили, или са по-адекватни властите и актуализират мерките според обстановката в другите държави. Пожелавам и на британците да им светне лампата.

# 78
  • Бургас
Да и идващите от Румъния подлежат на 14 дневна карантина.

# 79
Да и идващите от Румъния подлежат на 14 дневна карантина.
Откога? Нашия пристигна в събота, но не е в карантина. Или може би не е пристигнал от Румъния.

# 80
  • Бургас
Storytime, не следя карантините, касаещи пристигащи от други страни и по тази причина на мога да ти дам точен отговор.
Синът ми кацна на 15.09. На квартира е с още трима младежи, които обаче са англичани. Предпочете да изкара тези 14 дни на друго място за да не се наложи и съквартирантите му да са затворени за този период от време. Сега е с приятели, пристигнали на същата дата + дете от Румъния, което е летяло на 14.09 и също е под карантина.
Инфото ми е от него.

# 81
Да, аз проверих, нашето румънче не е било в Румъния преди това, затова не е в карантина. Но интересно защо са го настанили при сина ми.

# 82
Здравейте! Имам въпрос относно карантината. Ако преди пътуването ми за UK съм престояла даден период в Германия и от там пътувам със самолет до Великобритания, трябва ли да седя 14-дневна карантина?

# 83
Според мен не!

# 84
  • Варна
Ако този период е 14 дни/ в Германия/ - не.
Ако е по-малко - да - 14 дена минус дните престой в трета страна, неподлежаща на карантина.
Къде го четох не помня.
Естествено, че всеки ще предпочете да плати една нощувка в Полша например и да не губи 14 дена след това от работата или с каквото там се занимава.
Разбира се и че има хора които лъжат .... ма не ми се говори за тях.

# 85
Естествено, че ще лъжат. Ако има такава опция, разбира се. Тая карантина е такава глупост.
В европейските държави, дори и да има карантина, няма контрол по сухопътните граници. В UK, нали 99% идват със самолет, няма мърдане.

# 86
Здравейте! Имам въпрос относно карантината. Ако преди пътуването ми за UK съм престояла даден период в Германия и от там пътувам със самолет до Великобритания, трябва ли да седя 14-дневна карантина?

Източник

# 87
Току що дъщеря ми го изпрати Simple Smile
Забрана за напускане на квартири и кампуси от студенти в Шогландия. Абсолютна забрана за посещения на заведения.
https://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-politics-54285720? … 4&at_custom1=[post%20type]&at_campaign=64&at_custom2=twitter&fbclid=IwAR2K9Id-o8kBa8gfpSnFu5lWD7ohSGJds1T-Vv_vhPQ5xfm8gTX_KpCAEcY

# 88
  • Варна
Току що дъщеря ми го изпрати Simple Smile
Забрана за напускане на квартири и кампуси от студенти в Шогландия. Абсолютна забрана за посещения на заведения.
https://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-politics-54285720? … 4&at_custom1=[post%20type]&at_campaign=64&at_custom2=twitter&fbclid=IwAR2K9Id-o8kBa8gfpSnFu5lWD7ohSGJds1T-Vv_vhPQ5xfm8gTX_KpCAEcY

Хич не е добре, още не са почнали и вече толкова позитивни .

"A total of 124 Glasgow University students have so far tested positive, with 600 in isolation, while all 500 residents at the Parker House halls in Dundee have been told to quarantine.

And 120 cases have been identified in an outbreak at Edinburgh Napier University."

# 89
Затягат и в други университети. Тъкмо ще им свърши карантината на децата и ще ги затворят :-/
Как се чувстват първокурсниците?

Общи условия

Активация на акаунт