Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 783
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Така е, очаква се изявление на Борис Джонсън, Великобритания е повишила степента на тревога от 3та на 4та. На първо място в Европа са по смъртни случаи/и на 5то в света/  към момента и не мисля, че риска и мерките са за подценяване.
За съжаление. Confused

# 61
  • Попово
Това, че "никой не осъществява контрол" причина ли е да не се спазват правилата?
Нямах предвид, че не се спазват правилата, но когато имаш нужда от лекарства, храна или нещо, което ти е важно не мисля, че трябва да те спират. Иначе вече нещата ще заприличат на едно друго време към което не искаме да се връщаме. Тогава децата ни нямаше да учат във Великобритания.
Направо мъчно ми стана за детенце със зъбобол и отказ от възможност за лекарство. Недопустимо  е!

# 62
Е, хем нямате предвид, че не се спазват, хем:
Ама как така? Моята щерка е в Шефилд от четвъртък и не спира да си ходи - смени квартира, пазарува си храна и вещи, никой не я е попитал каква е, от къде е, има ли карантина... Вероятно на различните места е различно, или това е за първокурсници, строгия контрол...? Моята е в частно общежитие в центъра...
Карантината за пристигащи от България е задължителна!
С какво Вашето дете е по-различно от тези на останалите, пишещи в темата, които изтърпяха всички ѝ неудобства и стрес, особено пък първокурсниците?

# 63
  • Варна
Я един опит да поразведря темата. Simple Smile
За 3 дена свобода моята щерка навъртяла 40км пеша из града. Много и харесва и ми каза, че и на мен много ще ми хареса. Blush
След първоначалния шок в събота сутринта дето беше готова да реве като си занесе куфарите и мина бързо. Просто етажа още не беше почистен и подготвен. Каквито кусури види ги съобщава и ги оправят/клатещ се хладилник например/.
Сега е в еуфория да си подрежда и гласи стаята. Simple Smile
И макар да и ми е мъчно за нея, и на нея и е мъчно за нас, съм и толкова щастлива като я наблюдавам ... . Доволна съм. Това е важното и основното.
Снощи просто си пуснахме компютрите на видео и 2 часа си прекарахме заедно.... всеки си върши работата и си говорим. Интеренета е много добър. Показа ми апартамента, всичко.
Днес трябва да се настанят и момчетата, 2 момичета и 4 момчета ще бъдат. Французойка и е съседката.

Миналия понеделник и изпратих един кашон с неща и вчера е доставен, Интерлогистика ползвах този път.

Та така. Simple Smile
Здрави да са. Другото ще си го нагласят и ще се справят с всичко!

# 64
  • Бургас
Четох, четох и не разбрах Joy
Трябва ли новодошлите да се регистрират някъде, че живеят в съответния град на определен адрес. За Германия знам, че има такава регистрация. А за Великобритания?
Честно казано съм разочарована малко от организацията в университета. Уж е introduction week, можеха да им кажат - трябва да свършите това и това, отидете там и там... Аз тук научих например за кандидатстването за presettled status.

# 65
  • Варна
Flash*, можеш ли да ми кажеш цена на Интерлогистика  и за колко килограма  е  ? Аз моите саги със Спиди съм ги писала , обичайно много ми забавят колетите и все се оглеждам и за други фирми , ама пък цената им е добра . Към края на месеца пак ще изпращам колет.

Аз, пак много почнах да се притеснявам от този корона вирус. Тъкмо бях решила ,че нещата почнаха да отминават и да затихват , а то в ОК още повече ще затягат нещата. То, и за България ми е напрегнато, че имам ученичка .

raika, във Великобритания няма адресна регистрация, в смисъл да ходиш специално да се регистрираш някъде ,че живееш на определен адрес.

# 66
При дъщеря ми също се получи забавяне на доставката на храна, добре, че бях сложила нещо в куфара. На следващия ден звъня  няколко пъти и успя да ги убеди да я включат в графика.
Проблем беше когато на втория ден от карантината я заболя зъб. Позвънила на 111, насочиха я към зъболекар, който отказал да я приеме, изписал  антибиотик и започната сагата около закупуването му. От общежитието категорично отказали съдействие, доброволци, община, таксиметрови компании  също и отказаха ....
За първи път е в Шефилд и няма познати, голяма драма беше и за мен и за нея....
Ама как така? Моята щерка е в Шефилд от четвъртък и не спира да си ходи - смени квартира, пазарува си храна и вещи, никой не я е попитал каква е, от къде е, има ли карантина... Вероятно на различните места е различно, или това е за първокурсници, строгия контрол...? Моята е в частно общежитие в центъра...
И моята е в частно общежитие, но от рецепцията на общежитието са и направили забележка, че напуска стаята за да слезе и  вземе доставените и учебници.
Личен лекар избра онлайн, описала е в свободен текст ваксини, алергии и чака потвърждение.
Изпратих част от багажа и със Спиди, но оставих кашона в офиса Сомат и за 4 работни дни пристигна

# 67
  • Бургас
Благодаря, Сребърна паричка!

# 68
  • Варна
Със Спиди е по-евтино но съм им сърдита.😁 Интерлогистика е 60 лв за 10-30 кг.

# 69
  • Burgas
Да се оплача и аз от Спиди,щом сме на тема куриери-изпратихме багажа на студентката 14.09 и към момента все още се намира в склада в Будапеща.Звъняхме им,обяснението им е ,че колегите им били претоварени,но до 2 дни щяла пратката да пристигне!Как за 2 дни е изминат цялато растояние,щом като за 9 са в Будапеща,  не знам.
Добре ,че детето е все още в карантина и е при приятели,та сме спокойни ,за сега, дано все пак да стигне  пратката до края на седмицата,когато ще е настаняването в общежитието.
За напред ще съм с големи резерви по отношение на Спиди.За съжаление,в нашия град няма офис на Интерлогистика,ще проучвам други варианти...

# 70
  • Попово
Е, хем нямате предвид, че не се спазват, хем:
Карантината за пристигащи от България е задължителна!
С какво Вашето дете е по-различно от тези на останалите, пишещи в темата, които изтърпяха всички ѝ неудобства и стрес, особено пък първокурсниците?
Не знам. Това се чудя. Не че се разхожда по цял ден, но излиза да си купи храна. Не разбирам защо дете да стои гладно, когато няма да му доставят храна. Някой също каза, че  ако няма кой сам ходиш да си пазаруваш. И сме много наясно с карантината, че за втори път я спазва тази година. Не мисля обаче, че сте толкова отговорни, за да подкрепяте идеята въпреки болката и липсата на храна, карантината да се спазва на всяка цена...

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 15:38 от borianayordanova

# 71
  • Попово
При дъщеря ми също се получи забавяне на доставката на храна, добре, че бях сложила нещо в куфара. На следващия ден звъня  няколко пъти и успя да ги убеди да я включат в графика.
Проблем беше когато на втория ден от карантината я заболя зъб. Позвънила на 111, насочиха я към зъболекар, който отказал да я приеме, изписал  антибиотик и започната сагата около закупуването му. От общежитието категорично отказали съдействие, доброволци, община, таксиметрови компании  също и отказаха ....
За първи път е в Шефилд и няма познати, голяма драма беше и за мен и за нея....
И моята е в частно общежитие, но от рецепцията на общежитието са и направили забележка, че напуска стаята за да слезе и  вземе доставените и учебници.
Личен лекар избра онлайн, описала е в свободен текст ваксини, алергии и чака потвърждение.
Изпратих част от багажа и със Спиди, но оставих кашона в офиса Сомат и за 4 работни дни пристигна
Никой не е правил забележка. Куфара й пристигна със Спиди, че по-евтино от чекиран багаж 😄 пристигна следващия ден след нея, но така и очаквахме. Изобщо не е имало проблем с доставката. От преди има приложение на телефона на фирмата доставчик и гама получава известия за пратката (куфара). Дори може от там да променя ден и час, които са удобни за нея.
Изкара една нощ на матрак и с дрехи, но не й е за първи път.
Преди три години като започваше писа някакъв лекар, но ни за ваксини са питали, нито е превеждала и носила бележка от личен лекар. Може правилата да са сменени сега.

# 72
  • Варна
За напред ще съм с големи резерви по отношение на Спиди.За съжаление,в нашия град няма офис на Интерлогистика,ще проучвам други варианти...

За тях не трябва офис.
Идват да вземат пратката от адрес. Обадих се и заявих куриер поо телефона. Попълних товарителница, в сайта им има. Аз от офиса си го пратих, та ми беше удобно да ползвам принтер щото у дома нямам. Но съм 99% убедена. че и без товарителница ще го вземат и изпратят.
Та може да провериш по телефона и да имаш яснота.

# 73
Моя младеж стоя ден и нещо гладен заради недоставка и съвестно спазване на карантина. Казах му направо да излиза и да си купи храна. Някоя от перфектните/изплашени мами може ли да ме обвини? На всичкото отгоре в стаята му е настанено румънче, което не подлежи на карантина.

# 74
Ама естествено, че ще излиза.

Общи условия

Активация на акаунт