Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 814
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Само аз ли съм притеснена от това, че не знам кога ще видя детето си пак?

# 91
  • Варна
Не мисли за това.
Не си само ти. С приятелка чиито син също е в ОК обмисляме евентуално декември да се видим с децата за няколко дни в Германия например. Ако тогава все още отиването и връщането за нас и тях е без карантина.
Изобщо, схеми всякакви се обмислят. Simple Smile)

Аз имам тренинг, със сина ми по повече от година и половина не сме се виждали ама се свиква. Единствено ако нещо не им е ок тогава е гадно.
Иначе, днес само имаме 5-6 видеоразговора, интернета е хубав, пускам си я на лаптопа и си бърборим, все едно е в стаята. От утре почват лекции и вече няма да и е толкова скучно, че да си говори с мен по толкова време. Blush

Учудена е, че момчетата /англичани, французи/ са на ниво 14годишни според нея - пият и повръщат от както са дошли вече цяла седмица. Българите не са такива, момчета и момичета се държали супер. Краткосрочни са и наблюденията разбира се ... .
Но си чистели, което я устройва засега.

# 92
  • В най - голямото село
Цитат
Учудена е, че момчетата /англичани, французи/ са на ниво 14годишни според нея - пият и повръщат от както са дошли вече цяла седмица. Българите не са такива, момчета и момичета се държали супер. Краткосрочни са и наблюденията разбира се ... .

Дъщеря ми е на същото мнение от първата година , когато беше на общежитие в кампуса. Плюс изобщо не почистваха в кухнята. Добре че,  след това се премести в друго общежитие, там е студио и си има и кухня. Но, тази година поне първи семестър ще си учи от тук.

# 93
И сина ми споделя същото, че англичаните ( не всички разбира се) пият и не чистят. Не е добре това, но за сега това е положението. Мъчно е, че няма да се видим за празниците, но по-важно е да се чувстват добре и да са здрави. Пък добре, че има интернет.

# 94
Окончателно ли е решено да не се връщат студентите за празниците?

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 19:40 от i_nenova

# 95
Не мисли за това.
Не си само ти. С приятелка чиито син също е в ОК обмисляме евентуално декември да се видим с децата за няколко дни в Германия например. Ако тогава все още отиването и връщането за нас и тях е без карантина.
Изобщо, схеми всякакви се обмислят. Simple Smile)

Аз имам тренинг, със сина ми по повече от година и половина не сме се виждали ама се свиква. Единствено ако нещо не им е ок тогава е гадно.
Иначе, днес само имаме 5-6 видеоразговора, интернета е хубав, пускам си я на лаптопа и си бърборим, все едно е в стаята. От утре почват лекции и вече няма да и е толкова скучно, че да си говори с мен по толкова време. Blush

Благодаря Flash! Не бях се сетила за тези варианти, мислейки единствено за липсата.  На този етап можем да се срещнем в Германия и Гърция.  Относно англичаните, потвърждавам мненията, макар, че най-добрия приятел на сина ми е англичанин, но той е някакво извънземно генийче. По последно инфо са затегнали  яко мерките и полицейското присъствие в Унито, като са ги информирали, че ги грози изключване, ако не ги спазват.

# 96
Здравейте! Защо да не могат студентите да се върнат? Не мога точно да разбера въведените промени от днес, някой може ли да разясни? Благодаря предварително

# 97
В нашия случай ваканциите са  по две седмици. Ако си дойдат ще трябва после да стоят две седмици затворени в стаите си, карантинирани и с онлайн обучение връщайки се. Което си е освен безмислено и доста травматизиращо.

# 98
  • Варна
Здравейте! Защо да не могат студентите да се върнат? Не мога точно да разбера въведените промени от днес, някой може ли да разясни? Благодаря предварително
Заради карантината при връщане обратно. В обозримо бъдеще, поне към момента моята дъщеря не иска да го преживее пак.

# 99
  • Варна
Ние не сме говорили още за връщане по Коледа, но аз съм с нагласа още от тръгването му, че по-скоро няма да се видим по празниците. Не вярвам положението да се подобри до декември, така че може би по-доброто решение предвид ситуацията ще е да не пътува.

# 100
  • София
Извинявайте, мили дами, но аз нещо не разбрах. Има забрана да пътуват или на вас не Ви се иска да пътуват. Защото пък моето дете, точно по Коледа мисли да си дойде, защото има три седмици ваканция и дори и да има карантина, която за мен е пълна проформа и в двете държави. Пак ще и остане една седница в БГ да се види с приятели, а и карантината ще си е вкъщи.

# 101
  • София
Четох в съседната тема за бг студентите в Германия, че вече са си закупили билетите за връщане по празниците. При нас е малко неясно и с това излизане от 1.01 от Евросъюза, дали ще могат да влизат само с лична карта после, без виза.
Но се чудя и как децата предпочитат да останат сами на Коледа и НГ в чуждата страна, вместо да се върнат до БГ и после да изкарат отново 14 дневната изолация. Като и повечето им уни ангажименти са онлайн и не трябва да ходят на място. Мисля си и, че почти никой няма да е останал там за празниците. Помня, когато аз бях студентка в чужбина, точно за първата Коледа доста ме беше "стегнала шапката" и бързах да се прибера дотук.
Но сега чух и, че в Лондон обмисляли пълна социална карантина, кой знае и това как ще се отрази и въобще до Коледа има много време....

# 102
  • София
В случая, моята дъщеря е втора година и милата не можа  да си дойде лятото, защото си намери работа по проект и вече, и е доста мъчно, още повече, че и отпада едно пътуване в края на октомври заради Ковид , та в момента си оглежда за билети за декември. Само да поясня, че тя има временна уседналост и може да се върне в Англия не мисля, че и трябва виза.

# 103
  • Бургас
Синът ми е четвърти курс в Глазгоу. Засега казва, че най-вероятно няма да си идва за Коледа, и всъщност не знае кога ще успее да си дойде. Подхвърля ми нещо чак за лятото, евентуално. Живее сам на квартира и въпреки че са изцяло дистанционно, предпочита да си е там. Не, че не ми е мъчно, но се опитвам да го оставям сам да си взема решенията (все пак вече не е малък), и да не мрънкам много.

# 104
  • Варна
Зависи и сесиите кога ще са , преди или след Нова Година и как ще са организирани. Ако трябва да се стои 14 дни в карантина, как ще се отиде на изпит ?

Синът ми вече не е студент , но пак изчаква с купуването на самолетни билети за празниците , иска да види колко ще се затегнат мерките и тогава да прецени дали е добре да пътува. Но сравнително скоро си беше в България .

Общи условия

Активация на акаунт