Студенти в UK - 12 и 3/4

• 69 766
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
И моята още не е решила кога ще пътува, първата деседневка на март планира.
 От месец и нещо е тук, но не я свърта. Прави алергии и тя, от парацерамол се изрива. Така или иначе 10 седмици още надали ще стои, вероятно там ще се ваксинира, по план септември ще стигнат до студентите (ако правилно помня)

# 706
И аз преди време попаднах на един сайт, в който има календар за ваксинация във Великобритания. Като въведеш данните за възраст и без съпътстващи усложнения и професия, даващи основание за по-ранно ваксиниране, се оказа, че трябва да го направи през септември.

# 707
Момичета привет! Какво направихте със здравното осигуряване? ЕЗК на моя е изтекла пък и май не са валидни вече.

# 708
  • София
Момичета привет! Какво направихте със здравното осигуряване? ЕЗК на моя е изтекла пък и май не са валидни вече.
За "заварените" случаи важат старите правила, т.е. регистрират се в NHS. Информацията е налична в първия пост на темата.
Ето я отново - https://www.gov.uk/guidance/studying-in-the-uk-guidance-for-eu-s … content=immediate

# 709
i_nenova, твоето момиче пътува ли вече? Не ми е ясно каква е процедурата за задължителните тестове на втори и осми ден, къде го правят това тестване, сами ли си взимат проба?
Тестовете се поръчват и плащат през правителствения портал и се предоставят от NHS. След плащането се получава документ, който се отбелязва и в Passenger Locator Form (без него не може да се попълни!). Пробите си взимат сами.

# 710
Здравейте. Момъка има конюктивит, според докторицата тук. Капките биха пристигнали след две седмици, а час при офталмолог там би билвъзможен след толкова също. Има ли някой идея какви антибиотични капки могат да се закупят без рецепта там?

# 711
Докторката не му ли е предписала нещо? Да попита в аптека. Ще му помогнат бързо с подходящи капки.

# 712
  • Варна
Здравейте. Момъка има конюктивит, според докторицата тук. Капките биха пристигнали след две седмици, а час при офталмолог там би билвъзможен след толкова също. Има ли някой идея какви антибиотични капки могат да се закупят без рецепта там?
Докато намери капки, да промива очите с отвара от лайка.
Няма да навреди, помага.

п.п. защо реших, че пиша в тема за бебета, не знам! За който ме е прочел преди редакцията.Blush

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 09:46 от Flash*

# 713
  • Sofia, Bulgaria
Нека докторката тук му напише рецепта за капки, които прецени, че биха били ок. Снимайте му рецептата и пратете. Може и да има късмет и да му ги дадат.
Моя приятелка за детенце и трябваше лекарство от Франция и без рецепта не го даваха. Но така свършиха работа.

# 714
Научих, че в момента тече преброяване на населението в UK. Децата ни със статут пре-сетълд ще трябва ли да участват в него? Чета за някакви глоби от по 1000 паунда. Дъщеря ми не е получавала мейл,с който да я информират нещо по въпроса по официален път. Не е в UK в момента и учи онлайн от България.

# 715
online,
моля за повече информация или линк. Моята също е с пресетълт и си е вБГ

# 716
# 717
  • Варна
Дъщеря ми каза, че не е получила писмо по повода.
Неин приятел, българин, е получил.
В писмото има номер за регистрация.

# 718
А по пощата ли е получил или на мейл?

# 719
  • Варна
Хартиено писмо, получено в общежитието.

Общи условия

Активация на акаунт