Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 38 034
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Тъй като не познавам Овча купел, бихте ли ми казали коя е частта, където няма цигани? Овча купел 2 ли е? В тази част ли се строи метрото?

Старата част, 1 и 2 са друго и там е пълно. Ма баш спирката на Монтевидео е до циганите.

# 331
Интересно е наистина, някой знае ли със сигурност дали това са ЕПК блокове? На 8 етажа за мен са по-скоро панелки, но може и да греша.

Иначе за Овча Купел - само в старата част има по-малко цигани, като на места даже си има доста луксозни къщи и не е никак лошо. Колкото си по-близо до Овча Купел 1, толкова по-зле от към цигани. 2-рата част мисля, че и тя си е доста близко.

# 332
В Овча купел старата част има(ше) ЕПК-та на БОДК, депутати и разни началници от институции ги настаняваха там.

По бул. България има и по-ниски ЕПК-та. Поне на мен ми приличат на ЕПК-та, пък дали наистина са такива - знам ли.

https://www.google.com/maps/@42.6764204,23.2971218,3a,75y,304.18h,91.51t/data=!3m6!1e1!3m4!1sNYFxe4yb-MZlqOkaFaVN_g!2e0!7i16384!8i8192

А в Хиподрума, на ул. Добри Христов и ул. Омайниче има едни по-ниски блокчета, които на мен ми приличат на панелки, ама пак не съм сигурна. Много добре изглеждат иначе отвън.

# 333
Що дириш из "горите" 😄
А през Западен парк минавал ли си?
- денем
- по здрач
- нощем
Ела тогава се похвали. В Лозенец всеки може 😂

Минавам от там с байка и съм виждал страшни неща баш в Лозенец.
А аз минавам инцидентно пеш и съм виждала страшни неща около Женския, Екзарх Йосиф и Мария Луиза. Е, и? Затова и вече не минавам, оставям на живеещите наоколо като теб, те да минават.

Смешки. В гората, дори и по тъмно, непрекъснато има тичащи, хора с велосипеди, хора с кучета, с челници или с фенери. А през деня има и семейства с колички и малки деца, в добавка към горните. И никой нищо страшно не вижда, старшните работи май само ти си ги  виждал, минавайки инцидентно с байка си. Затова, караш си  байка из сокаците на Женския пазар или из Люлин, за да не те е страх, и забравяш за Лозенец. Другото, което би излекувало твоя ирационален страх, е да идеш на лекар за него Wink

# 334
Интересно е наистина, някой знае ли със сигурност дали това са ЕПК блокове? На 8 етажа за мен са по-скоро панелки, но може и да греша.

Иначе за Овча Купел - само в старата част има по-малко цигани, като на места даже си има доста луксозни къщи и не е никак лошо. Колкото си по-близо до Овча Купел 1, толкова по-зле от към цигани. 2-рата част мисля, че и тя си е доста близко.

Що за въпрос, "някой"? След като съм купила там знам със сигурност, всички вътрешни стени на апартамента са тухлени. Продавачите ми изсипаха една торба документи още от времето на строежа, тъй като е било ЖСК и имат всякакви.

Мандаринка, не са тези блокове, ти говориш за дипломатическите на Боряна, близо до украинското посолство. И да, на бул. България има и по-ниски ЕПК-та, моя приятелка живее точно в такова в Борово. Като търсехме гледахме и в Лагера ЕПК на 9 етажа... И тези в Хиподрума също са ЕПК. Всъщност не знам защо масово се смята, че ЕПК-тата са само високи.

# 335
Мока, ти повече познаваш района, аз не съм сигурна, защото не познавам ОК.
Но едни мои бивши началници бяха под наем точно в тези блокове ЕПК на БОДК в ОК, та затова ги споменах.

# 336
  • Sofia
Аз гледах едни нови блокове в Лагера - единия на Ваклин, които според мен са от добрите строители. Но строят на малка тясна тъмна уличка, потенциални нови обитатели над 200 апартамента. Ако около 150 от тях имат средно по 1 автомобил, чудя се как ще се излиза и влиза сутрин и вечер в квартала. Наоколо има още поне 2 сгради с подобни мащаби.

# 337
Тъй като не познавам Овча купел, бихте ли ми казали коя е частта, където няма цигани? Овча купел 2 ли е? В тази част ли се строи метрото?

Старата част, 1 и 2 са друго и там е пълно. Ма баш спирката на Монтевидео е до циганите.

Къде там има цигани? В някой блок? Колибите около Монтевидео ги махнаха.

# 338
Добре са ги махнали. Но като цяло около пазара си е пълно с цигани. Нали като минеш Линкълн и им е квартала.

# 339
Принципно има в района, да...но точно около метрото май са по-малко.

Иначе в старата част, поне от Любляна в посока 1 и 2 не знам дали изобщо има живеещи цигани, но по цял ден минават с каруци по кофите...

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:15 от Bradley Cooper

# 340
Мнения за кварталите Красно село и Бъкстон?

# 341
Аз гледах едни нови блокове в Лагера - единия на Ваклин, които според мен са от добрите строители. Но строят на малка тясна тъмна уличка, потенциални нови обитатели над 200 апартамента. Ако около 150 от тях имат средно по 1 автомобил, чудя се как ще се излиза и влиза сутрин и вечер в квартала. Наоколо има още поне 2 сгради с подобни мащаби.

Новите комплекси в Лагера, а те са няколко освен на Ваклин, са с доста повече от 200 апартамента. Само Старлайт, който е до Ваклин е със 142. На Ваклин блока е доста по голям. Отделно има и Лагера Тюлип - пак много голям. Та всички те, си имат подземни паркинги и гаражи, с капацитета на броя апартаменти. Но така или иначе, там уличките са тесни и ще има навалица. Но пък това, че са далече от булеварда, всъщност е предимство, тъй като няма шум и мърсотия. Няма пълно щастие.

# 342
  • sofia
Детството си изкарах в Емил Марков, Стрелбище и Борово. Като тийн обикалях повече по Хиподрума и Белите брези ... ми в момента тези квартали на нищо не приличат. Гъз връз глава...буквално. Ни тротоар нормално проходим, ни улица.

# 343
  • София
Само че за гараж се плаща допълнително.

# 344
Само че за гараж се плаща допълнително.

Така е и обикновено тези, които си купуват апартаменти, си купуват и гаражи. Понякога и по два, защото имат по две коли примерно. Гаражите се изкупуват първи. Много хора си купуват само гараж, за да го дават под наем.

Общи условия

Активация на акаунт