Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 38 057
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Е, аз не се виждам да се излегна до басейн до блока, пардон кооперацията, а след това да се цопна в него.
За децата би било весело, но не мога да съм сигурна в поддръжката (санитарната), затова дори с деца без басейн е по-добре (за мен). Почти невъзможно е да обясниш на дете, което иска да влезе да си играе в басейна, че не може, защото не е ясно какво съдържа течността в него.

Интересно и дали и по какъв начин ще се охраняват тези басейни. За деца си е опасно, за стабилно подпийнали хора също.

# 406
Мен ми е интересно как и дали ще следят за външни хора и караниците на всяко общо събрание на входовете. Sweat Smile

# 407
Да, само че с районирането детските градини и училищата ще са със засилено присъстиве на малцинства.
+1
Това е изключително важно.
Второто е джебчийството. По улици, на светофари, спирки, магазини, градски транспорт.
Ако е само за ползването на МОЛа, се преживява, тумбите с ланци се появяват само за коледното пазаруване. В парка и супермаркетите въобще ги няма, явно ползват други.
От кофаджиите пък няма отърване, само затворени комплекси са спасение. Преди 10-15 години в Брезите нямаше кьорав циганин по контейнерите. Не им е по трасето, няма откъде да дойдат, радвах се аз. Последните години станаха по график с количките. Ориентират се. Кофите на Кръстова вада същото ги чака, ако още не е. Няма да ги изпуснат, в природата нищо не се губи. 😃 "Ценните" отпадъци все някак трябва да стигат до битака в Малашевци. Интересно, че при родителите на мъжа ми, който е от Надежда, мангали кофоровци не виждаме. Обяснявам си го с факта, че в блокчетата живеят главно пенсионери и нищо интересно не се хвърля 😀

# 408
Мен лично ме привлича басейна, но ако гледаме реално, май ще е по-скоро минус.
За зоните, в Зона Б-5 има 2 детски и 1 у-ще 30-то, няма цигани в тях, защото не са в районите им. Циганите ходят в 67-мо до Възкресение и едно друго на ъгъла на Стамболийски и пазара Д. Петков. Проблемът идва, когато районно у-ще ти е едно от тях, за това и повечето деца от Сердика учат в 30-то в Зона Б-5, то е съседен район и това пак даваше някакви точки.

# 409
  • София
За училището е така, повечето цигани са в училището на Димитър Петков. Нормалните хора си записват децата в 18 СОУ или в еврейското. Там не съм виждал мургави. 

# 410
За училището е така, повечето цигани са в училището на Димитър Петков. Нормалните хора си записват децата в 18 СОУ или в еврейското. Там не съм виждал мургави.  
Стига да има места, защото с въвеждане на районирането децата от кечмънта, при това с 3 години уседналост,  са с предимство и "външни" деца  вземат само ако има останали места. Това е от 2 години някъде. Не съм сигурна, но мисля, че еврейското нямаха места м.г. за 4-та група ("външни" деца), за 18-то не знам. И то май вече не е еврейско, Шалом и Лаудер направиха друго, частно еврейско в Лозенец.

# 411
  • София
На мен все повече започва да ми харесва този район покрай бул. Тодор Александров и Западен Парк.

# 412
Кое ти харесва там сега?

# 413
  • София
Ами всичко - училища, блоковете биват, улиците, има метро, градинки, парк... Аз не търся ново строителство. Ходим там всеки 2-3 месеца, виждаме се с едни приятели.

# 414
  • София
Там е доста спокойно, частта около парк "Св. Троица" е сравнително приятна.

# 415
Попитах заради "започва да ми харесва", защото реших от тези думи, че преди е било  кофти. А за последните 10 години не виждам някакво облагородяване и промяна (за съжаление), което да ти промени мнението нагоре, затова.
Иначе за мен жилищата малко по към центъра, около парк Св. Троица и Енергото, вкл.и нови кооперации има, имаха едно от най-добрите съотношения цена/локация в София и аз много си го харесвах това място за живеене. Тогава Арената работеше и си я ползвахме 😀 А Западния парк беше западнал, но поне не беше във вечен ремонт.

# 416
Аз също много исках там да си купим, изобщо Света Троица много ми харесваше. Уви, рядко излиза нещо читаво.

# 417
  • София
Да, ние решихме да се установим в Б-18, защото търсим най-доброто съотношение между няколко фактора : ново строителство на спокойно, но същевременно комуникативно място. Пазарът е прекрасен, с много добри цени за всичко (почти не влизам в магазин), а отделно с малко дете са ни необходими близките паркове, клиника за детето и всякакви магазини, включително и няколко детски.

Пеша съм до работата на Витошка, а всяка вечер се разхождам по булевардите и парковете с кучето. За съпругата ми също така е много удобно да се разхожда, тъй като абсолютно всички детски градини са чисто нови и удобни.

Всякакви услуги, мсгсзини и въобще всичко ни е на две крачки.

# 418
Пазарът много е надул цените. Аз ходя заради един котешки магазин и все взема нещо от сергия. Плодовете и зеленчуците са скъпи, а не са хубави. Преди не беше така.
За цветя грешка няма.

# 419
  • София
Ами, може би зависи от коя част пазарувате. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт