Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 37 961
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Имаме си отделен договор за таксата за поддръжка, в който ясно си пише цената, за която сме се разбрали. С напредването на строежа и цените на апартаментите се промениха, така че е нормално и тази такса да е по-различна, за нови продажби. Има логика хората, които купуват на по-ранен етап, да имат по-изгодни цени. А колкото до басейна - няма никакъв начин той да отпадне. На мен лично няма да ми липсва, но просто е част от комплекса и такава драстична промяна, съм сигурна, че няма как да се случи. Под целия комплекс е огромен подземен паркинг. Там са и мазетата. Това се вижда в момента в частта, където ще бъде басейна. Но в последните новини за комплекса, които Ви пускам по-долу, ясно се споменава, че басейна вече се изгражда.

Ето и какво е състоянието в средата на месец ноември:
Блок А и Б
✅ Получен Акт 14.
✅ Ел. инсталацията е изградена.
✅ ВиК инсталацията е изградена.
✅ Зидариите са приключени.
✅ Довършват се вътрешните мазилки на апартаментите.
✅ Работи се по окачената фасада от естествен камък.
Блок Г
✅ Завършен покрив.
✅ Изградени вътрешни стени до трети етаж.
✅ Продължава изграждането на вътрешните стени.
✅ Работи се по изграждането на басейна 🏊‍♂🤽‍♀

# 496
Ето така ще изглежда. А както ми каза един брокер "на този строител сградите, винаги изглеждат по-красиви, когато се построят, от картинките". И с първия им по-голям обект в София /Младост/, наистина е така.

# 497
От деситилетие не съм чул цигани да нападат българи или още повече деца. Нито кражбите са чести явления. Да неприятни и гнусни са, но това не значи че са агресивни. Всички жени, които получават паник атака от страх като видят циганин мога да им кажа че проблема е в тях. Не че ги защотавам циганите, но тея жени са били възпитавани грешно и внушават предрасъдъци и страх и у децата си.

# 498
От деситилетие не съм чул цигани да нападат българи или още повече деца. Нито кражбите са чести явления. Да неприятни и гнусни са, но това не значи че са агресивни. Всички жени, които получават паник атака от страх като видят циганин мога да им кажа че проблема е в тях. Не че ги защотавам циганите, но тея жени са били възпитавани грешно и внушават предрасъдъци и страх и у децата си.
Ооо бъде спокоен, за това няма и да чуеш повече, но не защото не се случва, а защото всички медии са "полит. коректни"! Това обаче е не само при нас, то идва от Западна Европа и Щатите. Там също крият истинските си проблеми с разни такива малцинства - черни, мигранти, цигани и т.н.
https://www.thesun.co.uk/sport/football/13158198/greg-clarke-resign-fa-apology/
Само погледни например това. Как ще чуеш после за прояви на циганите, при положение, че не се споменава етнос (умишлено)? Повечето от "българските" лоши прояви в чужбина са именно от цигани-мигранти, но нито 1 медия няма да го каже/покаже.
Ако трябва да съм точен, вероятно и този ми коментар ще бъде изтрит, защото и тук действа цензура.

# 499
Сериозно ли кражбите не били чести явления? Имам познати, няма да уточнявам квартали, в чиито входове няма необиран апартамент, различават се само по това колко пъти са ги обирали.

# 500
Не ме интересува политическата страна на нещата. Говоря за “нападенията” над възрастни че и деца, за което много майки изразяват притеснение. Смятам че в днешно време много майки увреждат ментално децата си с всички тези страхове, които им насаждат.

Кражби ставаха преди, сега не чак толкова много, но колкото цигани толкова и българи крадат. Но като цяло циганите са страхливо племе, докато пропадналите българи могат да са много агресивни.

Имам познати в люлин точно срещу филиповци и районното, казват че никой не пипа, нито има агресия.

# 501
Циганите са крадливи и още как. Наистина мисля, че пишеш глупости по темите, за да става дискусия.
Не е нужно да те нападнат и пребият - те са джебчии, може и да не усетиш докосване. И в апартаменти влизат и още как - основната причина да не се установя в Хаджи Димитър, писала съм и преди. И то в най-хубавата му част на квартала, се има. На път ли си им, няма прошка.
Затова е важно като се избира жилище не само да не са ти В квартала, а и да не е твоя квартал по трасето им към центъра, за да може старите хора и децата да ползват спокойно градския транспорт.

# 502
  • Сф
Аз съм с наблюдения, че се краде , там където има какво да се краде.Не мисля, че квартала е от особено значение, освен ако не си до сами махалата.Между другото и в Младост 4 има цигански блокове. В 3та към Горубляне също наминават.Не знам как го измислихте това, че не сте виждали цигани по Младост. И в МанЛи обикалят. А престъпни елементи и подобни, клошари и тнт като че ли все към центъра слизат, та и там не е гаранция кой ще срещнеш или ще те нападне.За наркоманите да не говорим..

# 503
Кои наркомани? Вие май верно живеете още през 90те.

# 504
  • Sofia
На кого точно попречи моето мнение, че беше изтрито толкова бързо? Цензурата в полза на определени строители ли е тук? И за да не е офф този Старлай кой невероятен строител го строи?

# 505
На кого точно попречи моето мнение, че беше изтрито толкова бързо? Цензурата в полза на определени строители ли е тук? И за да не е офф този Старлай кой невероятен строител го строи?
Меркурий99, строят по принцип по морето...

# 506
  • София
Може ли мнение за кв. Бъкстон, района ок. площад Знаме на мира? Ходихме да гледаме един 4 стаен на ул. Народен певец. Никога не сме живяли там. Малко по-далече е от желаните ни дестинации, но трябва да се съобразяваме с бюджета. Видях, че е доста застроено, но апартаментът е на 4 етаж и има доста въздух около него, ако мога така да се изразя. Ще вземем и парко място, но е важно как е с паркирането? Голям супермаркет видях, че е Фантастико на бул. Пушкин в Бояна и май друг няма, но може би има по-малки. Кой е най-достъпният транспорт до центъра?

# 507
Трамвай 5 от Цар Борис III, ходи се 10 мин.

# 508
На 900 метра е Кауфланд на Т. Каблешков и Лидл е пак там горе долу.

# 509
Не че има голямо значение, но Знаме на Мира е в Павлово, не Бъкстон. На самият Пушкин вече има доста търговски обекти и услуги, но не знам как стои въпросът с кварталните хранителни стоки, че Кауфланд и Лидл не са чак толкова близо, че да отскочиш да купиш нещо. Иначе пеша до трамвая Гугъл го дава 5 минути, ако сте точно до Знаме на Мира. За 10 минути може да стигнете и до спирката на тролей 2. В квартала, освен самото Знаме на Мира, не мисля, че има зелени площи или детски площадки, но тук може и да бъркам. Чувала съм, че доста хора се разхождат около резиденцията, но аз не съм ходила натам и не знам как е. Голям минус е, че има много къщи и в студените месеци въздухът е ужас, ще трябва да си вземете пречистватели. Иначе мислете и за момента, в който всички къщи в района ще се превърнат в кооперации.. това пък си носи други негативи.

Общи условия

Активация на акаунт