Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 37 970
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Е то това е типичната брокерска "компетентност" и "професионализъм".... Строителят не продава ли директно?
Продава... За жалост се прецакахме и трябва да си платим на агенцията, ако го вземем. И ако вземем от обезщетения собственик от вход В, пак трябва да минем през тях. Дори днес питах за този вход, който не предлагат те и той ми отговори, че не знае да се продават, а аз онзи ден говорих с тях и имат останали, просто са по-големи. Имат и обяви из сайтовете и лепени бележки около комплекса. 😁 Явно ни мисли за глупави, не знам.

П. С. Намерих къде на сайта на Ваклин пише, че цените се променят след 31.10,но е супер не професионално 3 месеца да си говорим за този комплекс и брокера да не спомене, че ще има такава промяна, ей така да си знаем...

П. С. 2 Защо са сменяли тухлите?

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 01:02 от MonaDimitrova

# 481
твърде малките помещения ме потискат.
Ако вц ми е малко, ОК, ядва се.
Ако банята е микро - значи, да се къпеш над ВЦ чинията: бих предпочела да ги съединя в едно общо помещение.
Много са ми кофти дребните бани - ми, депресират ме.

# 482
Мона, жалко че минавате през агенция. Всички строители в района продават директно и са много склонни на преговори за цената. Тъй като на брокерите дават по 5-6-7% комисионна. Винаги им е по-изгодно да продадат на директен клиент. А и от гледна точка на клиент, винаги е по-добре да имаш директна комуникация със строителя - по всякакви въпроси. Те най-добре знаят. Но във всички случаи Ви съветвам да опитате да преговаряте за цената. Особено, ако наистина толкова скоро се е променила. Все пак има много нови апартаменти в района, а и времето е проблемно, може да се навият да отстъпят. Строителя директно, със сигурност щеше. Всички бързат да продават.

# 483
Със сигурност ще се пазарим, но като гледам брокера едва ли ще си даде зор, ако намали цената, ще си намали и комисионната, а щом не каза за покачването ясно каква му е играта..

# 484
Със сигурност ще се пазарим, но като гледам брокера едва ли ще си даде зор, ако намали цената, ще си намали и комисионната, а щом не каза за покачването ясно каква му е играта..

Ексклузивен ли подписахте с тях? Няма ли никакъв вариант да минете през строителя?

# 485

Ексклузивен ли подписахте с тях? Няма ли никакъв вариант да минете през строителя?
Подписахме този, който винаги те карат да подписваш при оглед, дето пишат кой имот си гледал с тях адрес и т.н. А то включва и че си длъжен да вземеш от тях и дори тези ап. от комплекса, които не са показали, но са на този адрес. Не мисля, че има как да минем без тях. 😔

# 486
  • Враца
Мона, може. Примерно- придобива се от родителите на някой от двамата, по-късно те го даряват. Може да се помисли над този вариант. Нот. такса по дарението ще е значително по-малка от хонорара на брокера. Нямам против тази професия по принцип, но опитът ми с брокери е меко казано разочароващ. Повечето от тях са некомпетентни и нахални, явно и вашият е бил такъв. Е, как да им дам пари?!?

# 487

П. С. 2 Защо са сменяли тухлите?
И двата строежа смениха тухлите, странно, защото те нямат нищо общо, конкуренция са, може да е проблем в доставките, може вносителя на Кебе да им е излезнал с агресивна оферта, най-вероятно за пари става дума. Нямам представа дали са по-лоши, дори една хвърлена гледах, която май не беше като light модела на Виенербергер, а като по-сръпия им вариант...

# 488
  • Русе/ София
Здравейте, Имам конкретен въпрос и моля не ме заклеймявайте от раз. Харесахме си апартамент на Контракт Сити във Връбница 1...блока супер, мястото супер....ходихме почивните дни с децата да разгледаме района - събирахме отзиви, мнения на хората в квартала.... всичко супер, обаче за 30 минути пред блока покрай нас минаха поне 10-15 натурални роми.... В Младост да видиш 4-5 за месец.... Та това е единственото което ме възпира... тази среда. И пред  Била ги имаше и в парка....и навсякъде - в един момент само това виждах. Не ме разбирайте погрешно, но ще треперя всеки ден за децата, а са 3...и не мога да водя и посрещам всяко едно. Кажете ми директно в кой квартал няма роми или  поне не ти избождат очите? Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 14:16 от Elida

# 489
Разходи се в Кръстова вада и Манастирски ливади. Там би трябвало да няма цигани. За мен липсата на цигани е едно от най-важните условия при покупка на жилище П.П. Има много други квартали, които са много далеч от циганските гета, но не ги споменах заради високите цени на имотите там. Иначе на всички е ясно, че Иван Вазов, Изток, Лозенец и т.н. са добре в това отношение

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 12:43 от Анонимен

# 490
  • София
О, стига де! Да не би в София да съществуват само Надежда/Връбница и МанЛи/ Разширен Лозенец.
Разгледайте и нещо друго.
Връбница си е на края на града, нормално е да има роми.

# 491
То и Младост е също толкова на края на града, колкото и Връбница, но това не значи, че и там има.

# 492
Ходих на доста огледи и накрая си купих в Лагера. Само, че не Ваклин, а Старлайт /по много причини, нито една от тях не е басейна, който не ме вълнува и не е задължителен за използване/.
На нас ни казаха, че таксата на месец е вдигната на 85лв вече, не знам това дали ви влияе и какво ви пише в договора.

Всъщност какъв е шанса след толкова нови хора в комплекса на Ваклин, Тюлип и Старлайт изобщо да не се доберем до детски и училища в района? 😂

Също някой чувал ли е нещо за това и как може да се провери:

# 493
В момента найстина копаят и наливат бетон на мястото на басейна, но доколкото знам е за подземни гаражи под басейна. Който си е купил апартамент в комплвкса трябва да е виждал плана на целия терен, да каже - по проект има ли гаражи под басейна?

# 494
Без да претендирам, че съм запознат с конкретния случай, но звучи като вероятност, не е като да не е правено и друг път и сгради да никнак като гъбки на места, където не е трябвало да има.
И да относно подземните паркоместа и гаражи - обикновено са под целия парцел (грубо казано), иначе няма как да се съберат.

Общи условия

Активация на акаунт