Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 38 001
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Blondeville
ToniShu, да вървиш 10 минути, че и повече си е идеално, стига да има по какво 😁 Защото с бебешка количка, и евентуално с бонус едно малко по-голямо дете за ръчичка из тази част на Кръстова Вада, в която съм била, би било мъчение и 5 минути. Естествено, че да имаш в близост парк или детска площадка е плюс като си с деца. Има майки, които не шофират, и ако трябва да вървят дълго пеша по трасе с препятствия, само за да стигнат до някоя градинка, не е оферта, особено зимата. А да няма грам зеленина, изобщо из квартала пък е съвсем зле.

Та всеки си тегли чертата на своите си критерии, ние живеем сред природата, но за да ходим до “цивилизацията” сме приели, че ще се шофира. Децата имат условия да играят на хубави и близки детски площадки, да се разхождаме в планината, да карат колелета около вкъщи, да тичат и тн., без да се налага да се качваме на кола или да се отдалечаваме от вкъщи особено. Естествено го има и плюсът на живот в къща.

Та всеки си има своите критерии, за един е важно едно, за друг друго, а и в различни етапи от живота критериите са различни. Плюсът за един е минус за друг и така Simple Smile

# 376
ToniShu, да вървиш 10 минути, че и повече си е идеално, стига да има по какво 😁 Защото с бебешка количка, и евентуално с бонус едно малко по-голямо дете за ръчичка ...би било мъчение и 5 минути. Естествено, че да имаш в близост парк или детска площадка е плюс като си с деца.

Та всеки си има своите критерии, за един е важно едно, за друг друго, а и в различни етапи от живота критериите са различни. Плюсът за един е минус за друг и така Simple Smile

О, ако едното дете е в количка, това си е направо рай. Ти си представи и двете да са ходещи - едното да хукне, няма как да пуснеш другото, за да догониш първото. Или да водиш 2 сравнително малки деца с 2 колела. Естествено, ако не са ти се паднали идеалните деца от проспектите на затворените комплекси или друго ново строителство.

# 377
  • Blondeville
Man_darin_ka, о, ясно ми е, с батко на 4 почти и малката на 2, с колелета, тротинетки, раница/чанта с води, дрехи и какво ли още не 😁 Затова и ги отчитам тия неща, на този етап са ми важни и пресни 😁

# 378

Днес ми се обади брокера за апартамент близо до Детелината(кръгово)Това до Пулс фитнес ли е?Бихте ли ме ориентирали като място как е,аз много не се сещам къде е.
Благодаря

Аз не разбрах коя е детелината?

# 379

Днес ми се обади брокера за апартамент близо до Детелината(кръгово)Това до Пулс фитнес ли е?Бихте ли ме ориентирали като място как е,аз много не се сещам къде е.
Благодаря

Аз не разбрах коя е детелината?

И аз. Детелината не е кръгово, а детелина. И е до бул. България, където е Пулс, като от двете страни на булеварда са Манстирски ливади.

# 380
ToniShu, да вървиш 10 минути, че и повече си е идеално, стига да има по какво 😁 Защото с бебешка количка, и евентуално с бонус едно малко по-голямо дете за ръчичка из тази част на Кръстова Вада, в която съм била, би било мъчение и 5 минути. Естествено, че да имаш в близост парк или детска площадка е плюс като си с деца. Има майки, които не шофират, и ако трябва да вървят дълго пеша по трасе с препятствия, само за да стигнат до някоя градинка, не е оферта, особено зимата. А да няма грам зеленина, изобщо из квартала пък е съвсем зле.

Та всеки си тегли чертата на своите си критерии, ние живеем сред природата, но за да ходим до “цивилизацията” сме приели, че ще се шофира. Децата имат условия да играят на хубави и близки детски площадки, да се разхождаме в планината, да карат колелета около вкъщи, да тичат и тн., без да се налага да се качваме на кола или да се отдалечаваме от вкъщи особено. Естествено го има и плюсът на живот в къща.

Ще припомня, че в случая коментираме част на Кръстова вада,, която е супер близо до Южен парк. До детската площадка е малко по-далеч (около 700 метра), но пак става. На какво разстояние от вас е най-близкия парк?

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 16:11 от Анонимен

# 381
Здравейте.
Ние все още търсим и започвам да си мисля, че е в нас проблемът. Sweat Smile
Вие как бихте наредили следните 3 оферти:

1.Комплекс 1 Home - навсякъде го пишат Зона Б5, но си е баш Сердика, близо до парк Възраждане, май беше на ул.Охридско езеро. Предстои да се разходим из квартала. Така като гледам между два парка и сравнително близо до метро, не знам как са детски градини и училища там.

2.Манастирски изток - нагоре към Аркадия и всичките тия комплекси, уж щяло да има общинска детска градина и училище, ама дали? Дали като оправят улиците към Луи Айер ще се стига по-бързо до Южен? Повече ме интересува дали изобщо ще се доредим до училищата в Гоце Делчев.. иначе попрочетох мненията назад отгоре-отгоре.

3.Лагера, края на ул. Христо Матов, сградата на Ваклин, за която бях писала и преди.Апартамента дето харесахме още не е продаден, което за мен е голяма изненада. Пак близо до парк и метро, детски и училища. Там чак ме притеснява защо още не е продадено всичко. Sweat Smile

# 382
  • Blondeville
NikoT, аз говоря за друга част на Кръстова Вада, тази която съм виждала, за други няма как да давам мнение. Казах за коя улица става дума, за кооперация на ул. “Ивайло Петров”. Оттам пеша до южния с деца, без деца, все е греда.

Що се отнася до парка - ами ние живеем в подножието на Лозенската планина, на практика живеем в парка един вид 😁 Екопътеката ни е на 5 минути пеша, както и базата на БЧК, където има полянки, тенис кортове и тн. Имаме си детска площадка на отсрещния тротоар. А едната ни улица зад къщата е задънена, вътрешна улица, където децата карат колелета, тротинетки и тн.

За някого тези неща може да не са важни, всеки си има критерии и гледна точка. Щом има толкова купувачи за Кръстова Вада, явно за хората е удобна като локация и виждат повече плюсове, отколкото минуси.

# 383
  • Sofia
Здравейте.
Ние все още търсим и започвам да си мисля, че е в нас проблемът. Sweat Smile
Вие как бихте наредили следните 3 оферти:

1.Комплекс 1 Home - навсякъде го пишат Зона Б5, но си е баш Сердика, близо до парк Възраждане, май беше на ул.Охридско езеро. Предстои да се разходим из квартала. Така като гледам между два парка и сравнително близо до метро, не знам как са детски градини и училища там.

2.Манастирски изток - нагоре към Аркадия и всичките тия комплекси, уж щяло да има общинска детска градина и училище, ама дали? Дали като оправят улиците към Луи Айер ще се стига по-бързо до Южен? Повече ме интересува дали изобщо ще се доредим до училищата в Гоце Делчев.. иначе попрочетох мненията назад отгоре-отгоре.

3.Лагера, края на ул. Христо Матов, сградата на Ваклин, за която бях писала и преди.Апартамента дето харесахме още не е продаден, което за мен е голяма изненада. Пак близо до парк и метро, детски и училища. Там чак ме притеснява защо още не е продадено всичко. Sweat Smile

За първия комплекс не мога да кажа друго освен, че е малко "индустиална" улица т.е има разни сладове и фирмени сгради/производства. Малко е трудно да си представиш точно там комплекса от картинката.
В Манастирски ливади изток съм живяла. За мястото където питате не зная има или няма улици асвалтирани, по-скоро е в горната по-изолирана част мисля.
В Лагера съм гледала на Ваклин комплекса и Старлайт до него. Доста до реката са и двата с по около над 200 апартамента във всеки от комплексите и малки тесни улички, които не са много близо до метрото. Малко е депресивно и там, а и сутрин и вечер толкова хора как ще излизат от комплексите с коли нямам идея. Цените бяха без ДДС така че не е много евтино и там.
За съжаление такъв е пазара в момента - не ми харесва много какво се предлага.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 15:28 от vaflichka

# 384
Аз бих ги подредила така
1. Лагера
2. Охридско езеро
3. Манастирски.

Метрото не е близо до това второто. Не става за ежедневна употреба, зиме, лете. Ние не живеем в Зона Б5, но голяма част от активностите ни са в този квартал, всичко си има, ползваме парка непрекъснато, така че давам положителна оценка. Въпросът е, че този комплекс е в малко в нищото. Трябва да се разгледа, дали не е трасе на циганите, като се спускат към центъра, но те май ползват Стамболийски. Не знаех, че се строи такъв комплекс. Следващия път като ходим в Спортна София, ще мина да разгледам. 🙂

# 385
  • София
@MonaDimitrova, виж точно къде се намира в рамките на квартала. Конкретно Зоните като квартали са станали супер, добрите имоти се изкупуват буквално на момента. Хубаво място за живеене е.

# 386
Благодаря ви. Явно наистина се купува доста в Зоните, защото на този комплекс Акт 16 ще е 2022, а жената каза, че има 3-4 тристайни останали. Ще идем да се разходим. Ще пускат и останалите входове, но с по 300е на кв. отгоре заради висок интерес.

# 387
За Манастирски - Аркадия е точно до Елизиум и Мона на BLD, там в момента застрояват. Асфалтирано е, но е доста пусто все още. Скоро ще оправят Луи Айер, сега наскоро направиха улицата надолу към Каблешков.

Освен комплекси обаче няма нищо друго, това с градини и площадки е много под въпрос.

# 388
  • София
Просто мислех, че това вече е изяснено и няма да се водят спорове ужасно ли е или не е, ако купиш апартамент без детска площадка отпред; или ако се налага да вървиш 5-10 минути до парка...

# 389
  • Sofia
Благодаря ви. Явно наистина се купува доста в Зоните, защото на този комплекс Акт 16 ще е 2022, а жената каза, че има 3-4 тристайни останали. Ще идем да се разходим. Ще пускат и останалите входове, но с по 300е на кв. отгоре заради висок интерес.

wow 303 е - тези много са си повярвали

Общи условия

Активация на акаунт