Плюсове и минуси на кварталите в София - 9 тема

• 38 059
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
За Манастирски - Аркадия е точно до Елизиум и Мона на BLD, там в момента застрояват. Асфалтирано е, но е доста пусто все още. Скоро ще оправят Луи Айер, сега наскоро направиха улицата надолу към Каблешков.

Освен комплекси обаче няма нищо друго, това с градини и площадки е много под въпрос.

Да, ходихме там на оглед в комплекс Green Residence, този кафяво с жълто.. без думи Smile
Малък тристаен в ъгъла на калкана, на север - 115 000, адекватен тристаен, но към пътя-129 000. Там ни отказа, че не е на ТЕЦ, а с климатици. А всичко, което окото ти види през терасата, ще се строи. Smile
Предлагат ни сега в Мона 2 и Аркадия, но се чудим.

# 391
1. Лагера
2. Комплекса в Манастирски ливади-изток
3. Комплекса на Охридско езеро
На сайта на 1Home този комплекс е даден с адрес ул. Охридско езеро 3, което излиза някъде зад Лидл на Цар Борис 3-ти. Там има много близко циганско гето - Батолова воденица (пада се от другата страна на 67-мо училище). За това го слагам и на последно място.

# 392
  • Blondeville
Ами нали идеята е да се споделят плюсове и минуси. Те в повечето случаи са субективни спрямо личните разбирания и критерии на пишещите, естествено има си и обективни такива като цената. На база получените отговори и питащият си намира нужната информация, и си отсява пак по личните критерии. Сега като на дадено място няма парк и площадки, нито стръкче зеленичко кажи-речи, да не се споменава, защото за някой е маловажно ли? За друг пък ще е важно и така Simple Smile

По последния въпрос на първо място от трите слагам Лагера, за второ и трето не мога да реша.

Та всеки си има своите критерии, за един е важно едно, за друг друго, а и в различни етапи от живота критериите са различни. Плюсът за един е минус за друг и така Simple Smile
Просто мислех, че това вече е изяснено и няма да се водят спорове ужасно ли е или не е, ако купиш апартамент без детска площадка отпред; или ако се налага да вървиш 5-10 минути до парка...

# 393
3. Комплекса на Охридско езеро
На сайта на 1Home този комплекс е даден с адрес ул. Охридско езеро 3, което излиза някъде зад Лидл на Цар Борис 3-ти. Там има много близко циганско гето - Батолова воденица (пада се от другата страна на 67-мо училище). За това го слагам и на последно място.

Интересно, че на картата в сайта е нарисуван до ул. Одрин /и логично са го нарекли Зона Б5/, а в гугъл наистина Охр.езеро 3 излиза по-нататък. Иначе не го знам този Лидл, нито кое е 67 училище, по-нататък от Одрин не съм имала път в тая посока, та ако е кофти, вярвам.

# 394
  • София
Да, важно е мястото. Но със сигурност околността около Зоната ще е по-добре от всяка една манастирска ливада.

# 395
  • Sofia
MonaDimitrova - питали ли сте за такси за поддръжка в тези комплекси? Дават ли информация кой ще ги управлява?

# 396
Да, важно е мястото. Но със сигурност околността около Зоната ще е по-добре от всяка една манастирска ливада.
Това не е съвсем така. В мол София и в района около него има доста цигани. Гетото им е сравнително близо. Във вади и ливади няма гета. Според мен колкото по-далеч от циганите толкова по-добре.

# 397
  • Враца
Кв. Лагера е един от малкото квартали, в които не живеят ц...ни и почти няма такива приходящи.
Не е презастроен, има много детски площадки и зеленина /сега, вече колко то площадките са нови и се поддържат е отделна тема, но леко-полеко се прави нещо по въпроса/.
Отделно от това в задната част на квартала, откъм Красна поляна, е много тихо и спокойно и освен това няма да се презастрои, защото има една голяма денивелация, която няма как да се усвои.
Има изключително удобен транспорт и в частта откъм центъра, и в частта откъм Красно село, като на посленото има и метро.
Трамвай 5, който върви по продължение на квартала /и на бул. Цар Борис 3-ти/, е един от най-редовните транспорти, като е отделен в нарочно направено трасе, така че почти не се случва да закъснява.
Живея в квартала от 18 години и единствения недостатък за мен е, че съм в блок на булеварда и е много шумно. Но ако бяхме малко навътре щеше да е съвършено!
Ако някой се притеснява от улиците и колко време ще се излиза- направило ми е впечатление, че задръстванията в цяла София и по всички булеварди са сериозни сутрин и вечер. Дали ще отнеме допълнителни 5 минути за пътуване не е от чак такова значение, поне според мен.

# 398
MonaDimitrova - питали ли сте за такси за поддръжка в тези комплекси? Дават ли информация кой ще ги управлява?

В комплекс Green Residence е 88ст на чиста площ. Единият ап. беше 92 чиста площ - 81лв такса, другият 100кв - 88лв. Вече отделно за такса гаражи/паркоместа не казаха, сигурно няма (сега сме в Цариградски комплекс и тук има отделна такса за гаражи, а таксата за апартамент е на база колко хора живеят в него и още някакви суми за ремонти, като за деца до 7г май не се плаща).
В Лагера беше пак нещо подобно от рода на 80-100лв, като там казаха, че Ваклин ще си го подържат еди колко си години и после хората могат да решат дали да сменят или да останат те.
В Мона2 и Аркадия не знам, в Елизиум е 1лв на квадрат или нещо такова..

# 399

В комплекс Green Residence е 88ст на чиста площ. Единият ап. беше 92 чиста площ - 81лв такса, другият 100кв - 88лв. Вече отделно за такса гаражи/паркоместа не казаха, сигурно няма (сега сме в Цариградски комплекс и тук има отделна такса за гаражи, а таксата за апартамент е на база колко хора живеят в него и още някакви суми за ремонти, като за деца до 7г май не се плаща).
В Лагера беше пак нещо подобно от рода на 80-100лв, като там казаха, че Ваклин ще си го подържат еди колко си години и после хората могат да решат дали да сменят или да останат те.
В Мона2 и Аркадия не знам, в Елизиум е 1лв на квадрат или нещо такова..
Живея до home1, не е близо до циганите от Баталова воденица, не е и много далеч -10 мон пеша, малко е индустриална тази улица, но е много близо до парка Възраждане и спортна София. Доста дръпна квартала напоследък, чак ми е жал, че скоро ще се местим. Откъм детски градини е много добре-3 не съм имал грижи с 2-те деца, откъм училище е зле 67 е точно при циганите, остава 30-то, моите са в 19, но си е 15мин пеша до там. Един ден ако се застроят и другите парцели след Данон ще стане доста по- приятна самата тази улица. По колко продават там?
Иначе на мен Лагера ми харесва, за там си писахме на лични, предполагам е една идея по-скъпо там като квартал. На Сердика циганите му свалят цената, но те са до Гешов/Възкресение този ъгъл.

# 400
Живея до home1, не е близо до циганите от Баталова воденица, не е и много далеч -10 мон пеша, малко е индустриална тази улица, но е много близо до парка Възраждане и спортна София. Доста дръпна квартала напоследък, чак ми е жал, че скоро ще се местим. Откъм детски градини е много добре-3 не съм имал грижи с 2-те деца, откъм училище е зле 67 е точно при циганите, остава 30-то, моите са в 19, но си е 15мин пеша до там. Един ден ако се застроят и другите парцели след Данон ще стане доста по- приятна самата тази улица. По колко продават там?
Иначе на мен Лагера ми харесва, за там си писахме на лични, предполагам е една идея по-скъпо там като квартал. На Сердика циганите му свалят цената, но те са до Гешов/Възкресение този ъгъл.

Жената от агенцията отказа да ми прати по мейл точни цени, квадрати и разпределение, защото 'не може', дрън-дрън, но поне каза, че най-скъпият тристаен останал е 109 500е. За паркоместа/гаражи не каза.
В Лагера, да, от тогава та още се чудим за там. Smile Входа, който не го продава Ваклин, още тогава се оказа по-скъп от останалите, а апартамента, който харесахме е 115 000 евро и с паркомясто става 121 000 евро, но не е особено просторен. Предлагаха ни и в комплекса до него Старлайт, но там освен, че цените да доста по-високи, комплекс с басейн не... Smile

# 401
  • София
NikoT, циганите са определящ фактор, съгласен съм. Но, съгласете се, доста е по-важно да има хубава инфраструктура, така да се каже. Зоните са облагороден квартал, буквално са периферията на центъра и всичко е удобно и близо. Големи магазини, детски градини, училища, метро, трамваи и др.

Мои близки в ливадите дори нямат денонощна аптека или педиатър за децата им. Няма детска кухня, нямат и градини (за държавни говоря).

# 402
  • Sofia
Комплекс с басейн звучи като без час тишина лятото и огромни суми за вода за басейна и поддръжка.

# 403
Е, аз не се виждам да се излегна до басейн до блока, пардон кооперацията, а след това да се цопна в него.
За децата би било весело, но не мога да съм сигурна в поддръжката (санитарната), затова дори с деца без басейн е по-добре (за мен). Почти невъзможно е да обясниш на дете, което иска да влезе да си играе в басейна, че не може, защото не е ясно какво съдържа течността в него.

# 404
NikoT, циганите са определящ фактор, съгласен съм. Но, съгласете се, доста е по-важно да има хубава инфраструктура, така да се каже. Зоните са облагороден квартал, буквално са периферията на центъра и всичко е удобно и близо. Големи магазини, детски градини, училища, метро, трамваи и др.

Мои близки в ливадите дори нямат денонощна аптека или педиатър за децата им. Няма детска кухня, нямат и градини (за държавни говоря).

Да, само че с районирането детските градини и училищата ще са със засилено присъстиве на малцинства. Зависи, разбира се, но като цяло за хора с малки деца е добре да гледат кои са районните училища и градини. Защото алтернативата им е частно образование,  което никак не е евтино. Само като вметка, иначе е така за инфраструктурата. Тоест, има си и плюсове, и минуси, като всяко нещо.

Общи условия

Активация на акаунт