Чувствам се като стара мома

• 25 726
  • 857
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Авторката ще си намери мъж по свой вкус, все пак има значение с кого ще живее и от кого ще роди. Чувствата на стара мома са заради това, че болшинството от хората на сходна възраст вече имат семейство и деца, такава е възрастта просто.

# 361
Природния закон е, че жената има възможност да забременее докато има месечен цикъл.

Това не е вярно. Повечето жени сме в невъзможност да забременеем още 10 години преди настъпване на менопауза. Имам си редовен цикъл като повечето връстнички  но нивата на естроген, тестостерон и прогестерон са ми ниски, а на FSH и LH вече отдавна не са в съотношение 1:1. Бременност с мой генетичен материал е почти невъзможна, а раждане на мое, живо дете, че и евентуално здраво е в сферата на научната фантастика. Единствено мога да гледам внуци, защото спя значително по-малко.

И като Кристина мисля, че трябва да се върнем на темата, която е как авторката да си намери мъж, в България или чужбина.
Напротив, изказването ми е вярно.
10 години преди началото на Менопаузата наистина намалява фертилността  на жената. Изразява се във липсата на Овулация всеки месец.
Но възможността за забременяване си я има все още.

# 362
Аз не бих успокоявала 30 плюс годишна жена, че има време и да ражда. Не защото не бих родила и на 40 (ама дали ще мога, е друга работа Simple Smile)

# 363
Права е Анди. Другата приятелка, дето е на 35 г ми вика: Няма с кого да излизам, те всички са по двойки и с деца.

# 364
Аз не бих успокоявала 30 плюс годишна жена, че има време и да ражда. Не защото не бих родила и на 40 (ама дали ще мога, е друга работа Simple Smile)
Е какво да направи жената като не си е намерила партньор до заветните 30....да се гръмне освен....

# 365
  • София
Да продължава да търси. Да не се отказва.

# 366
Е, не, ама нали умуваме време ли е, не е ли, как да го намери и т.н.

# 367
И аз това ги съветвам. Да излизат, да търсят, да дават шанс, въобще с мъжете процидирам като с работата. Нон стоп търсене.
В никакъв случай да не се оставяш сам и на депресията вкъщи.
Все ще се намери нещо подходящо.

# 368
Разбира се, че трябва да търси по-интензивно.
Идеята на написаното от мен е, че има все още шанс за семейство и дете.

# 369
  • Paris, France
Природния закон е, че жената има възможност да забременее докато има месечен цикъл.

Това не е вярно. Повечето жени сме в невъзможност да забременеем още 10 години преди настъпване на менопауза. Имам си редовен цикъл като повечето връстнички  но нивата на естроген, тестостерон и прогестерон са ми ниски, а на FSH и LH вече отдавна не са в съотношение 1:1. Бременност с мой генетичен материал е почти невъзможна, а раждане на мое, живо дете, че и евентуално здраво е в сферата на научната фантастика. Единствено мога да гледам внуци, защото спя значително по-малко.

И като Кристина мисля, че трябва да се върнем на темата, която е как авторката да си намери мъж, в България или чужбина.
10 години преди началото на Менопаузата наистина намалява фертилността  на жената. Изразява се във липсата на Овулация всеки месец.

Фертилността ни започва бавно да намалява още от раждането. След 25 години по бързо, а след 35г стремглаво, така че половината 40г и 90% от 45г жени не могат да имат деца. В общности, в които не се ползуват противозачатъчни възрастта при последно раждане е около 40г. Жените в повечето такива общности живеят природосъобразен живот, не пият и не пушат.

Данните са от проучвания по цялата планета на почти 60 000 жени:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4389129/

Не е само липса на овулация. Обвивките на яйцекшетките стават дебели и трудно пробоваеми, нивата на хормоните не позволяват лигавицата да приеме и храни пълноценно ембриона, повечето ембриони не са качествени и до живо раждане трудно се стига.

Ако нямаше проблем с яйцеклетките на 40 годишната, клиниките за безплодни щяха с радост да ги приемат, а там яйцеклетки на жени над 35г не щат и признават, че добрите резултати се получават с яйцеклетки от по-млади жени. Границата 35г е само защото има жесток недостиг на дарителски. Беше 30г, след това 32г.

Границата за донори-мъже е 40г, за съпрузи или партньори на жените е 60г ако биологичният баща ще е съпруга. За жените границата е 39-43х, като на много места не обслужват жени над 40г, а в Англия и над 35г.

# 370
О, дори за една 40-годишна мома се сетих, която като се зажени, майка ми каза: „Поне да си има другарче да си говорят.”
Не знам какво са си говорили, ама от дума на дума и тя роди. Relaxed

# 371
Междудругото покрай детската година на малкия син се запознах с няколко майки на 40+, ама все са с втори шансове.  Имат по едно голямо 20 г дете от първи брак. Явно е мода, защото е по-скоро масов случай.  Когато гледах големия син нямам такива спомени.

# 372
Е, мода. Втори брак - защо не.

# 373

Това не е вярно. Повечето жени сме в невъзможност да забременеем още 10 години преди настъпване на менопауза. Имам си редовен цикъл като повечето връстнички  но нивата на естроген, тестостерон и прогестерон са ми ниски, а на FSH и LH вече отдавна не са в съотношение 1:1. Бременност с мой генетичен материал е почти невъзможна, а раждане на мое, живо дете, че и евентуално здраво е в сферата на научната фантастика. Единствено мога да гледам внуци, защото спя значително по-малко.

10 години преди началото на Менопаузата наистина намалява фертилността  на жената. Изразява се във липсата на Овулация всеки месец.

Фертилността ни започва бавно да намалява още от раждането. След 25 години по бързо, а след 35г стремглаво, така че половината 40г и 90% от 45г жени не могат да имат деца. В общности, в които не се ползуват противозачатъчни възрастта при последно раждане е около 40г. Жените в повечето такива общности живеят природосъобразен живот, не пият и не пушат.

Данните са от проучвания по цялата планета на почти 60 000 жени:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4389129/

Не е само липса на овулация. Обвивките на яйцекшетките стават дебели и трудно пробоваеми, нивата на хормоните не позволяват лигавицата да приеме и храни пълноценно ембриона, повечето ембриони не са качествени и до живо раждане трудно се стига.

Ако нямаше проблем с яйцеклетките на 40 годишната, клиниките за безплодни щяха с радост да ги приемат, а там яйцеклетки на жени над 35г не щат и признават, че добрите резултати се получават с яйцеклетки от по-млади жени. Границата 35г е само защото има жесток недостиг на дарителски. Беше 30г, след това 32г.

Границата за донори-мъже е 40г, за съпрузи или партньори на жените е 60г ако биологичният баща ще е съпруга. За жените границата е 39-43х, като на много места не обслужват жени над 40г, а в Англия и над 35г.
Nevena, ела във проблемното забременяване да ги обсъждаме тези работи. Не е това правилната тема. Нито ние, нито авторката знае ще стане ли бебето няма ли да стане  бързо.

На Авторката бих и препоръчала да си провери хормоналния статус, за да има представа как се движи яйчниковия резерв и да не се отказва да търси подходящт партьор.

# 374
  • София
Дори е логично, включително ако са мъжът е по-млад - вероятно той също иска свои деца да има, затова и жените раждат.

Общи условия

Активация на акаунт