Чувствам се като стара мома

• 25 511
  • 857
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Това ,че искаш дете и го обичаш, не изключва понякога да ти е гадно и дори да съжаляваш за бездетните си години. Особено ако преди това си водил по-активен живот.

# 61
Не си представям да раждам на 40 години. Разбира се,  че човек може да роди без проблем и на толкова. Както не искам дете и на 20 години.Но авторката трябва първо да спре да се сравнява с хората и да гледа себе си. Нека се запознае с някой подходящ, да си прекарат време заедно и после ще говорят за дете. Само е важно да избере такъв, който също би се радвал в следващите 5 години да създаде семейство. Нека не бърза.

# 62
Живей си живота! Радвай се на момента, забавлявай се, бъди щастлива такава каквато си, отпусни се и нещата ще се случат.
Колкото повече насилваш да се случат и нищо не става, защото отстрани си личи, че не си удовлетворена и щастлива.
Аз също съм на 32 и сама, но не робувам на някакви рамки, че трябва да съм се задомила вече. Когато срещна правилния за мен човек и почувствам, че е време - да! Но да бързам, защото всички около мен са семейни - не.

# 63
Авторката правилно се е насочила. Пробва на различни места, не седи затворена, може да и излезе късмета скоро. При някой се случва по късно, при други по рано.

# 64
Хубаво е, че знаеш какво искаш и ми се струва, че е въпрос на време да го постигнеш. Само не се връзвай на юнаци като влюбения в лъскавото си бу господин горе. Няколко месеца до към година трябва да са достатъчно, за да ви светне дали ще ви бъде или не. Мен бившият ми ме мота с години, сега имам разкошен съпруг, но на 40+ още обикаляме клиниките и не ни се получава. Срещнала съм и млади жени с кофти яйчников резерв, та не е зле да си провериш твоя и да замразите нещичко, ако се налага.
Най-близката ми приятелка намери мъж, който много искаше семейство и деца, направиха бебето бързо и още по-бързо се разделиха - детето нямаше две години. Сега хем е официално без мъж, хем се съобразява с бившия си заради детето. Има жени около мен, които зорлем изтрайват мъжете си, но стоят с тях заради децата.

# 65
  • France
Не разбирам, какво самочувствие трябва да имаш, за да тръгнеш да "опомваш" възрастен човек Thinking
Фертилни проблеми можеш да имаш и на 25-26 години. Имам два такива примера в моето обкръжение.
Децата могат да бъдат "радост в грижа", но и "грижа в радостта". Ако можех да избирам бих изчакала до 40. Мисля си, че това е най-добрата възраст, от много гледни точки. За жалост, четворката в цифрата си казва думата.

# 66
  • София
Philomena, всеки може да цитира примери за какво ли не. Обаче точно за ражането бих се опирала на статистически данни, а не на твоя или моя личен опит.
Сега ти е лесно да се даваш за пример, защото твоето изчакване е имало добър край. Ами ако не беше така?

# 67
  • France
По статистически данни, във Франция е приета възрастта от 38 години за вододел между младите и старите родилки. Като се гледа И здравния картон, И социо економичния статус. Аз не съм мерило, само повтарям това, което са ми казали едни хора с бели престилки.

Ако исках да разказвам за себе си, щях да кажа, че бях по малко фертилна на 20, от колкото на 30, но си знам, че е изключение и си мълча.

# 68
40 изобщо не е добра възраст, за да започнеш тепърва да правиш опити за забременяване. На 40+ са изключение тези, на които им се получава безпроблемно. Психологически и социално човек може и да е по-подготвен, но яйцеклетките да доста зле и ччесто се стига до поредица от неуспешни процедури. Ако човек има шанс да си го спести тоя стрес, е по-добре да го направи.

# 69
  • France
Знам, че не са. За съжаление. Защото тогава кариерата ти е изградена, напътувал си се и можеш да отпуснеш педала.

# 70
Търси си чужденец за мъж. Друго не мога да те посъветвам.
Аз съм на 33, всичките ми колежки на тая възраст са вече развеждани и с големи деца, но приличат и мислят като лелки. Не съжалявам за избора си, впрочем.

# 71
На мен ми се струва неестествено да заявяваш на първа среща, че искаш годеж до 6 месеца и брак до година, иначе чао. Да, това с часовника го разбирам, но чак толкова директно ми се струва отблъскващо. Според мен, има и някакви по-заобиколни начини да видиш на един човек какви са плановете за живота, иска ли деца, как се отнася към брака.
Лично на мен обсъждането за часовници ми образува нерви и ако бях сега сама и на 32, направо щях да се гръмна, че да не се мъча. Животът започва да изглежда като някакво надпреварване. Ми това ти е единственият живот, трябва да се забавляваш, а на 32 далеч не си стар. Споко, избери си някаква възраст, до когато, ако не се случи да срещнеш Единствения, ще си родиш без "законен" съпруг, а до тогава си живей живота и се наслаждавай на младостта.

# 72
Напълно подкрепям последното. Детето в моите разбирания е продължение на любовта. Ако такъв мъж няма до теб къмто 40, то нека е донор.

# 73
Да не мислите, че на 40 с донор става от раз!?

# 74
Не мисля. На 30 съм и се опитваме от 3 год.  Наясно съм през какво може да се минава, макар че накрая извадих късмет да е естествено.

Общи условия

Активация на акаунт