Отговори
# 60
Blue HeartЗдравейте! Blue Heart

Спорна нова седмица и добро здраве! Flowers Four Leaf Clover

Малката фиданка на дъбчето, посадено от Ирфан от един жълъд,
и подарена на Айше/Нихал, вече е пуснало коренче.
Дали това подсказва за нещо, което се заражда?

Снощи отново изгледах 12 еп. с руски дублаж и отново останах възхитена! Hands Clap
Много добре изграден, макар и доста дълъг епизод от сериал.
Осъзнах много неща, които не бх уловила при първото ми гледане.
Например, съдържанието на писмотоо до Дениз.

Много от диалозите също ги разбрах в детайли. Специално тези с Нихал и с Егемен
за оръжието на Сюлейман.

Не разбрах само защо Хакан, който беше толкова  пъти унижаван от жестокия си баща
(дори и когато му поиска услуга, го удари), се подчини безусловно? Astonished

Мерси за краткия репортаж с Халит - винаги е бил безкрайно отговорен
и дисциплиниран... Hands Ok Hand

# 61
"Сегодня день памяти отца Бергюзар - Танжу Корель...🙏🏻
15 лет со дня смерти: 1944 -2005 "

# 62
Много са ми сладки тези двамата - как се гледат... почти влюбено.
Но във всеки случай яко флиртуват! Sparkling Heart

На нея й личи, на него - не толкова, само малки пламъчета...

# 63
  • Горски извор
Здравейте

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 15:40 от kikito zaprqnova

# 64

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 16:14 от vera17

# 65
Освен вече обявените три представления на откритата сцена, Берг ще представи "Момичета и момчета" на още две в театър "DasDas" - на 14 и 30 октомври.

https://www.instagram.com/p/CFZM1O4Hg-k/

А Боран ще гледаме като гост в еп. 6 на "Обадете се на моя мениджър".

Хатидже с Джан в Зорлу. Smile

# 66
Лицата на Ирфан показват изкуството на Халит да се превъплощава. Hands Plus1

И още... в различни настроения...

# 67
Здравейте! Animal Bee
Благодаря за преведения епизод. Жалко, че трябва да слушаме чужди гласове, но това е по-добре от нищо.
Много ми хареса. Сега си мисля, че този сериал е по-добре да се изгледа целия и тогава да се обсъжда, защото начинът, по който трябва да се разбира, се очертава постепенно. Едва последният епизод ме подсеща как да разбирам историята със скритата бременност. Не знам дали ще бъда достатъчно ясна, но аз така схващам нещата на този етап.
Значи, правят една финансова пирамида по правилата на науката, тя е наречена „Вавилон“. Още в началото Ирфан четеше една книжка на Дениз за древния Вавилон, в който хората били щастливи, обаче Вавилон накрая е опожарен. В сериала обаче пирамидата работи с пари, но нейната цел е идеална – чрез нея трябва да се спаси едно дете. Разболяло се е от последиците на съвременната цивилизация – заводите, лошия въздух...Когато това дете е на операционната маса, Ирфан каза, че там лежи бъдещето. Това дете не е обикновено, а героите са събрани, за да решават бъдещето. „Вавилон“ в сериала като пирамида ще изчезне, но Вавилон като идея сега няма да бъде унищожен като древния, защото този Вавилон решава  бъдещето.

Първото действие е на майката Еда, на която и харесва да бъде с Егемен, но дава детето си на Ирфан, който е положителния герой, чиито характеристики да бъдат вложени в това дете, което ще определи бъдещето. В последния епизод имаше момент, когато в болницата помислиха Егемен за баща, защото детето прилича външно на него. Но в разговор по-нататък Еда каза на Егемен, че Дениз прилича изцяло на Ирфан, има неговите характеристики и няма в него нищо от Егемен. Чрез замяната на бащите майката е вложила освен наследеното от Егемен, още и „първите седем“ от Ирфан. Така нейното действие, което от гледна точка на реалния живот е дори неприемливо, при един по-обобщаващ и символичен поглед към историята в сериала придобива друго измерение, на един вид подобрение на генетично заложеното в човека и увредено в съвремения свят.
За Ирфан най-важната професия е да бъде баща. С отдаденост той влага непрестанно и с любов в Дениз това, което той самият е.
Два момента от последния епизод са свързани с мисълта, че не е важно само нещо да бъде постигнато, но то трябва да бъде предадено нататък. Единият е сцената в гората, когато Ирфан учи Дениз да кара колело. Необичайно е това да се прави в гората, обикновено се търси равно място на асфалт. Тук е важна гората от дъб. Да се учиш да караш колело, е свързано с падане. Това падане, за което говореше Ирфан от началото, когато го уволниха и то пред очите на сина му, но паднал, човек е важно да се научи и да става и да продължи. В края на сцената Дениз се оказва срещу сина на злодея в сериала – Хакан, т.е. в една подобна на баща си от началото на сериала ситуация, когато още звучат напътствията на Ирфан за това важно умение да се изправиш отново на крака, на което той е научил сина си. Сега вече Ирфан може „да замине“, т.е. да влезе в затвора, за да стане добър баща – когато си отлежи наказанието, предвидено от обществото. Дъбът е дървото, което свързва: долния свят с горния, минало и бъдеще. В дъбовата гора Ирфан казва на Дениз много важни неща: когато мисли за него, да гледа небето, дърветата и своите очи в огледалото. Той ще бъде там. Ирфан ще бъде в сърцето на Дениз, а Дениз и бащата на Ирфан – в сърцето на Ирфан. Така пред цялата вселена и пред най-важните, които поддържат веригата – дядо – баща – син, която свързва предходното с бъдещето, Дениз трябва да обещае, че ако падне, няма да се предава, ще стъпи на краката си и ще продължи. Това е най-важният извод от историята, който Ирфан, преживял сам това изправяне, предава като завет на детето си. „Обещавам!“ Ирфан е приключил успешно надстройката в детето, създадено от Егемен и може да се оттегли.

Спокойствие за това, че има кой да предаде в бъдещето доброто дава и пусналото коренчета жълъдче, намерено някъде по улиците на Истанбул, носено от Ирфан дълго време в джоба, което той даде на Айше, когато се готвеха за  заминаването за Америка. Неслучайно от дъбовата гора и докато учи Дениз да кара колело и да става, когато е паднал, Илфан позвъни на Айше. Айше е другият посланик на Ирфан за бъдещето. По възраст тя е между поколението на Дениз и Ирфан, може да бъде негова дъщеря, студентка, но и любима жена, от женски пол е, затова засажда, полива, създава живот. Дениз и Айше са приемници на Ирфан и гаранция, че това, което е вложено в Дениз и разпознато като близко по душа от Айше, има бъдеще. Дъбът е растителният образ на идеята за пренасяне във времето.

Ирфан е бил влюбен, решил се е на брак и е последвало разочарованието. Веднага е станал баща и такъв е досега. Чувствата му са останали затворени в него и потиснати от най-важната роля на баща. Сега вероятно, след като Егемен разбра ДНК резултата, предстои Ирфан да бъде освободен от бащинството като пряко ежедневие. И може би отново ще отвори сърцето си за любовта, тогава ще видим какво ще избере. На Айше той каза, че „любовта е много по-сложна от брака“, което в неговия случай е наистина така. Ирфан беше запазил цялата снимка, докато Илай - само нейния портрет. Докато сега тя е активна да вдъхне нов живот на тяхната връзка. Интересно е това, че Егемен не каза на Илай какъв е резултата от ДНК теста. Професорът има какво да мисли. И какъв ще бъде изборът му, ще бъде също послание за бъдещето.

# 68
И аз изгледах серията, но след Ваня Hands Clap само мога да допълня нещо.

Бащата Сюлейман - от друг свят. Оженил се е за парите на Кудрет, също като Ирфан - без любов. Чухме от сина му - ти ме намрази, защото поисках да ме обичаш. Убих те, изтръгнах те от сърцето си... и отговорът - шамар. "Моят син няма да плаче, да трепери, да пада, стани". Дениз прилича на баща си - Еда много точно го описа, защото е обичан от мига на раждането му. Ирфан му показва обичта си всеки миг.

Хакан някой ден също ще прилича на баща си, защото не е познал бащината любов. Сюлейман моделира своето копие. Надявам се и Хакан да бъде наказан за убийствата.

Нихал втори път ще спаси Дениз, предполагам и Ирфан - от затвора. Не искам да си пишат бележки със Сюлейман Rolling Eyes както Егемен описа съвместното им пребиваване зад решетките. Искам да видя справдливост за Ирфан, който беше наклеветен и все още не е реабилитиран.
Илай остана сама, Ирфан ясно обясни, че нямат бъдеще. Аз това си го мисля от предната серия - интуиция някаква, че може би ще загине. Ако свидетелства срещу Сюлейман и Хакан...
Странно защо Еда и Дениз не се върнаха в стария си дом - при сестра ѝ, а останаха в жилището в което ги карцира Сюлейман.

Тийзърът на сериала с Хюля

Бейза зад кадър на промо видеото на Фокс тв.

# 69
Ваня, благодаря ти и за този подробен анализ.
Хареса ми, макар и не с всичко да съм съгласна.
Но, нали знаеш, всеки вижда нещата от свой ъгъл, според своя опит...

Установих, обаче, нещо, което не бях забелязала преди.
Докато учи сина си да кара колелото, Ирфан се обажда на Нихал.
Определя й среща, за да й съобщи нещо важно.
Очевидно, за да й разкаже за пирамидата и да се посъветва
как да се предаде в полицията. Може би...

Но непосредствено след това отвличат сина му.
Дали това ще повлияе на решението му да се предаде, преди да открие сина си?
Това ще разберем в 13 епизод. А дотогава дано да има още един трейлър,
за да ни подскажат. Иначе ще бъде дълго чакането...

# 70
Hearts Здравейте, момичета в ДЕНЯТ  на НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ! Hearts

Нова награда..
..

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 07:32 от vera17

# 71
ФОТО на деня!..... Hearts

# 72
Добро утро! Hug
Честит Ден на независимостта!
Честита специалната награда на Халит "Златна палмa" от Седмия международен филмов фестивал в Измир! Hands Clap
Церемонията ще е през м. ноември в Zorlu Center Raffles Hotel.

Септемврийското утро на Берг Heart Eyes

Hands Clap Hands Plus1 Hands Clap

Прекрасен дом с гора наоколо Green Heart Здраве, любов и спокойствие им пожелавам! 🤍

За сериала с Хюля

Цитат на: Marina
Это история Ямана Челеби — владельца огромного состояния, который окажется перед нелегким выбором. Он должен сдержать слово чести, которое дал одному человеку, давшему ему новую жизнь. Тем временем в турецком консульстве в Бейруте прекрасная Исра с новорожденным малышом на руках отчаянно ищет своего спасителя. Жизнь двух людей объединится в прекрасной истории любви, которая должна будет выдержать сложные испытания.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 10:10 от LU4IQ

# 73
Аслъ Енвер..... Confused

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 12:26 от vera17

# 74

Общи условия

Активация на акаунт