Честит Ден на независимостта!
Честита награда на Халит!
Лучия, не е само допълнение написаното от теб за Сюлейман и Хакан. В края на сцената в гората малкият човек на утрешния ден се среща с противника си, който утре ще го сваля на земята. Дениз и Хакан са следващото поколение, Хакан е съответна на Дениз важна фигура. Но Дениз е вече подготвен от баща си за срещата с него, за разлика от самия Ирфан, който не е получил такава подготовка от баща си. В началото, Ирфан разказваше за баща си и на какво го е учил по отношение на кражбата и лъжата. Тогава Егемен го попита: а какво би направил баща ти, ако разбереше, че синът му е смъртно болен? И „Вавилон“ е пример как може човек паднал, да се изправи, използвайки умствения си и социален потенциал, без да вреди на слабите, оставайки честен и добър, свързвайки се с други като него. Ирфан учи Дениз на любов, но тази любов не го прави безпомощен, а му помага да се свързва с подобните на него. Създателите на сериала са оптимисти, че любовта ще победи омразата. Поне дотук е така.
Джу, по-интересно е като мислим различно.
Сигурно първо ще спасяват Дениз.
Хареса ми напомнянето на книгата на Достоевски „Записки от подземието“, която в началото на сериала ни показаха като важна за Ирфан и може би сега е дошло вече времето да си спомним за нея. В руския форум са направили интересни разсъждения, който има интерес, може да ги прочете. Напълно съм съгласна, измъкването от тинята не е само измъкване от участието във финансовата пирамида. Успоредно с него ще има и измъкване от „тинята, бъркотията, мрачното подземие“ - от объркания вътрешен свят в главата и сърцето на всеки от героите. Интересно ми е как ще решат в сериала душевните проблеми на всеки един от тях.
https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_34632

Здравейте!