Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

А таткото?

 • 8 549
 • 23
 •   1
Отговори
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 079
А таткото?

©2000 Diane Wiessinger, MS, IBCLC  


Откакто има бебета, има и бащи. Но никой баща в историята на света не е кърмил бебе. Ако да си баща не означава да кърмиш, то какво значи? Всичко друго!

Бащите се различават от майките. Имат космати гърди, дълбоки гласове, големи ръце, широки рамене – разлики, които бебетата оценяват. “Ма-ма”. “На-на”. Това са спокойни звуци, издаващи нуждите – бебешки думи за гърди. “Та-та!” и “Па-па!” са весели, игриви звуци, които бебетата издават по целия свят. В края на деня, когато Мама и Бебето са изтощени, Тати може да бъде точно тази различна миризма, чувство, глас и стил, които да оживят всички.

Носете бебето в шал или кенгуру и излизайте на разходка. Бебетата са социални същества, и обикновено обичат да се “движат и общуват” на нивото на очите сред други хора. Четете вестник на бебето си, или легнете да поспите заедно с бебето върху голата ви гръд. Говорете му за нещата вкъщи; ниските нотки в гласа ви за интригуващи. След първите няколко седмици, влезнете във ваната заедно. Като научи, че винаги може да се върне при Мама за бърза закуска, ще бъде все по-спокойно в вас. Завийте бебето заедно с вас в леглото за удобни, лесни нощи и силно чувство на семейство.

“Танцът на коликите” е специалност на бащите. Дръжте нервното си бебе, като сложите ръката си на чатала му и тялото му е върху ръката ви така, че главата му да лежи близо до лакета ви и по една ръчичка минава от всяка страна на ръката ви. Можете да го държите по този начин изправено и с лице навън, или хоризонтално и с лице към пода. Почти всички бебета се успокояват от този “магически начин на носене”, особено ако се движите. Или люлейте бебето “в посока на ушите му”. Бебетата са склонни да предпочитат движение настрани, отколкото напред-назад, независимо дали е докато ги носите на рамото си, или в столето за кола.

Превърнете времето за смяна на памперсите във време за социализация. След първите няколко седмици смяната на пелените обикновено е любимо време за игри и разговори. И памперсите на кърмачето миришат добре: на пуканки, мляко с масло или може би сирене чедар.

Кърменето и Мама са центърът на вселената на новото бебе. Сученето е кариерата му, хобито му, манията му. Но светът му расте, и първият човек, който бебето ще добави към света си, сте вие. Вие сте Надеждният Човек, Който Не Е Мама, и вашият много различаващ се стил постепенно ще научи бебето ви, че различията също могат да бъдат приятни. Междувременно...

Първата работа на бащата е да подкрепя уникалният женски процес на кърмене, не да се състезава с него, и това, колко време ше е кърмено детето ви, зависи повече от вас, отколкото от който и да е друг. Да предложите “шише за разнообразие” може да изглежда като помощ, но в ранните седмици е по-вероятно да причини допълнителни проблеми: раздразнение, отказ от гърдата, допълнителен труд, и – ако шишето е с адаптирано мляко – здравни проблеми на детето ви. Вместо това бъдете защитник на партньорката си от критики. Погрижете се да се храни. Помогете й да намери информация и позитивна помощ (например от Ла Лече Лига). Грижете се за нея, така че тя да може да се грижи за детето ви. Двете различаващи се работи ще се свържат в силна, сигурна безопасност за Най-Доброто Бебе на  Света!

# 1
 • Мнения: 2 051
Цитат на: boo
Дръжте нервното си бебе, като сложите ръката си на чатала му и тялото му е върху ръката ви така, че главата му да лежи близо до лакета ви и по една ръчичка минава от всяка страна на ръката ви. Можете да го държите по този начин изправено и с лице навън, или хоризонтално и с лице към пода. Почти всички бебета се успокояват от този “магически начин на носене”, особено ако се движите.


Хе-хе. Нашия татко е с големи постижения в тази област. Simple Smile

# 2
 • София
 • Мнения: 212
Нашият татко е на светлинни години от това! Cry Увииии!!!

# 3
 • Мнения: 1 999
А таткото?
“Танцът на коликите” е специалност на бащите. Дръжте нервното си бебе, като сложите ръката си на чатала му и тялото му е върху ръката ви така, че главата му да лежи близо до лакета ви и по една ръчичка минава от всяка страна на ръката ви.

Нашия татко ги умее тия работи. Grinning А на тази поза, която е описана по-горе и викаме "тигър върху дърво"! Joy

# 4
 • Мнения: 313
А таткото?

 В края на деня, когато Мама и Бебето са изтощени, Тати може да бъде точно тази различна миризма, чувство, глас и стил, които да оживят всички.

Чакаме го с нетърпение и Лора вече го посреща с писъци и радостни подвиквания

# 5
 • В заешката дупка
 • Мнения: 3 617
Таткото у дома може и сумати други работи, включително и да приспива бебо. Признавам, че със сигурност има знчение факта, че и тук, където живея татковците имат отпуск по "майчинство".

 Mr. Green

# 6
 • София
 • Мнения: 18 347
Таткото у дома може и сумати други работи, включително и да приспива бебо. Признавам, че със сигурност има знчение факта, че и тук, където живея татковците имат отпуск по "майчинство".

 Mr. Green

Йееее, ама алтернативно на майчиния отпуск или пралелно с него?И къде е това, не бъди толкова потайна Mr. Green

# 7
 • Мнения: 350
Таткото наистина е много ключова фигура!!!
да е жив и здрав нашия и пожелаваме да има много такива грижовни и внимателни  като него!!!!

# 8
 • Мнения: 643
 И нашия татко е ключова фигура при заспиването ( и не само ), малкия само с него заспива  за секунди, явно наистина се уморява от мен.

# 9
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
Нашият татко е на светлинни години от това! Cry Увииии!!!

А нашият май е на светлинни години от всичко!  #2gunfire

# 10
 • Мнения: 120
Тази статия все едно описва нашият татко Grinning. Всичко, което е изредено той го практикува.  Heart Eyes

# 11
 • Мнения: 3 805
Нашия тати също е много старателен. А как се радва на децата си...

# 12
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 373
Пък нашия татко не успява изобщо да стигне до бебата,като му се лепне баткото Rolling Eyes Само когато е през деня вкъщи,докато Камен е на градина,тогава се забавляват заедно Grinning
Иначе с баткото като бебе е правил абсолютно всичко около него,включително хранене,къпане,преобличане,разходки...абе всичко - и в немалко случаи се справяше по-добре от мен Grinning
И не знам при вас как е,ама моите и двете хлапета определено предпочитат баща си пред мен - аз съм само част от пейзажа,когато той е на линия Sad

# 13
 • Мнения: 1 440
 Хубава статия! Simple Smile
И нашият татко много се старае по отношение на любимата му дъщеричка.
Чакаме го с нетърпение в края на деня.
Докато ни бяха коликите много пъти са се успокоявали по описания начин.
Интересно е,че Натали заспива бързо в тати.

# 14
 • София
 • Мнения: 212
Големи щастливки има сред вас!  smile3501Радвам се за вашите татковци-САМО ТАКА!!!Нашият доста се излага явно-веднъж само го е къпал,1 път е сменял памперс-в края на 2-ия месец.Не готви,не чисти,няма желание даже да стои при нас докато се къпем.Сутрин води каката на у-ще преди работа,взима я вечер от свекито,извежда кучето,пазарува...и оттам пред TV и копютъра.Вижда бебчо веднъж вечер за около 10-тина минути. Whistling Много ми е мъчно!С каката много се занимава!Все си мисля,че нещата ще се променят.Но кога... Cry

Общи условия

Активация на акаунт