За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 656
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 7 849
Всичко мускулесто в херметическата не по малко от 30 мин.

# 166
  • Мнения: 1 983
И аз идвам с глупав месен въпрос. Възможно ли е бира да стегне свински гърди? След 2 часа в йена месото е жилаво. От Билла е и може да е от старо животно. Мисля и 1 мултикукър да му приложа и дано е по-ядливо.

# 167
  • Мнения: 2 266
Искам да правя кюфтета на барбекю,не пържени.Какво да сложа в каймата?

# 168
  • Мнения: 43 447
Кюфтета за барбекю правя като добавя в каймата студена вода и подправки. Не слагам кромид лук, заради гастритни проблеми.
Имам питане относно трохите, които са поръсени върху тортите Червено кадифе. Ще ги направя от остатъци от блатовете. Но самият блат след изпичането е много сочен и ако тръгна да правя трохи ще получа топчици тесто. Каква е техниката и технологията за меки трохи? Хем да изглеждат трохи, хем да са меки, хем да имат хубав вид? И с какво да ги направя?

# 169
  • София
  • Мнения: 485
Момичета, моля за някоя изпрована рецепта за рибена яхнийка, с която да завъртя главата на мъжо CupidBlush

# 170
  • Мнения: 22 867
Момичета, моля за някоя изпрована рецепта за рибена яхнийка, с която да завъртя главата на мъжо CupidBlush

Не знам какво би го впечатлило, не са само яхнийки, погледни и преценявай:

https://bg-mam.ma/p/297129/10871699

https://bg-mam.ma/p/297129/14039258

https://bg-mam.ma/p/297129/14401219

https://bg-mam.ma/p/297129/12917908

https://bg-mam.ma/p/297129/20903760

# 171
  • София
  • Мнения: 12 685
Момичета, моля за някоя изпрована рецепта за рибена яхнийка, с която да завъртя главата на мъжо CupidBlush

Не е точно яхния, но ми е любима: Риба с доматен сос с маслини.

# 172
  • София
  • Мнения: 6 951
Точно днес в Мастър шеф, във втората половина, един сготви на тиган нещо като рибена яхния с боб и домати. Ако можеш да хванеш рецептата от там... Похвалиха го, че било вкусно.

# 173
  • София
  • Мнения: 12 219

Имам питане относно трохите, които са поръсени върху тортите Червено кадифе. Ще ги направя от остатъци от блатовете. Но самият блат след изпичането е много сочен и ако тръгна да правя трохи ще получа топчици тесто. Каква е техниката и технологията за меки трохи? Хем да изглеждат трохи, хем да са меки, хем да имат хубав вид? И с какво да ги направя?
Ще ти я покажа, за да се ориентираш. Малко блатовете са сочни, но не и прекалено, и след като си отрежеш необходимите изрезки ги оставяш на стайна температура. Докато си оформяш тортата те ще позасъхнат, но не и много, затова, поне аз така процедирах, с остър нож започнах да ги сеча отгоре, и малко с ръце, въпреки , че с ръце се посмачкват,  затова се действа внимателно, недей да ги натискаш, а леко се разтрошават до трохи.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_23.html
Скрит текст:

# 174
  • Пазарджик
  • Мнения: 336
Гроздов сок направихме вече два пъти по тази много лесна рецепта http://umnobebe.com/2019/11/10/сок-от-грозде-рецепта/?fbclid=IwA … l3gVrJRQr6VAC-myc

# 175
  • Мнения: 9 453
И аз идвам с глупав месен въпрос. Възможно ли е бира да стегне свински гърди? След 2 часа в йена месото е жилаво. От Билла е и може да е от старо животно. Мисля и 1 мултикукър да му приложа и дано е по-ядливо.
Не е от бирата. Сложи да го задушаваш някак

# 176
  • Мнения: 1 732
Дайте идея какво да забъркам с вече печено на скара свинско,пилешко и наденица. От всичко по малко остана.За боб се сещам.С ориз дали ще стане?

# 177
  • Мнения: 22 867
Дайте идея какво да забъркам с вече печено на скара свинско,пилешко и наденица. От всичко по малко остана.За боб се сещам.С ориз дали ще стане?

На каквото се сетиш ще стане, и с ориз ще стане. Снощи ММ реши да пържи чорбаджийски чушки с яйца, а аз пък набързо оползотворих едно печено пилешко, дето стоеше в хладилника и се чудих какво да го правя. Накъсах на дребно и с чушлетата и яйцата стана вкусотийка.

# 178
  • Мнения: 1 732
Благодаря, labrex.Flowers Hibiscus
Реших да направя прясно зеле със свинското за ММ,а за мен едно ризото с пилешкото.

# 179
  • Мнения: 1 467
Дайте идея какво да забъркам с вече печено на скара свинско,пилешко и наденица. От всичко по малко остана.За боб се сещам.С ориз дали ще стане?

Правя запеканката на Лабрекс, като добавям месце, тогава най - се харесва

КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА
https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.105

СПЕТЗОФАЙ с наденица
https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=297129.msg16602418#msg16602418

Общи условия

Активация на акаунт