За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 604
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
Освен зеле, свинско и морковчета какви други подправки слагате на свинско с прясно зеле?- Дафинов лист, червен пипер, черен пипер.....още?

Точно това ще ни е обяда .Но аз го готвя с домати -пресни настъргани или буркан/консерва.Слагам само червен и черен пипер,сол и щипка захар и си го запичам после.

Иначе може да се сложи чесън или лук ,бахар или кимион.Въпрос на вкус.

# 346
  • София
Момичета искам да направя лазаня, но да бъде в индивидуални формички. Искам го защото общата никога не мога да я сервирам красиво. Имам гювечета, дали ще стане в тях?

# 347
Момичета искам да направя лазаня, но да бъде в индивидуални формички. Искам го защото общата никога не мога да я сервирам красиво. Имам гювечета, дали ще стане в тях?

В алуминиеви форми/тавички ,вариант ли е ?Хем няма после за миене ,хем са индивидуални порции .
Друг вариант -с ринг да изрежеш порции .
Иначе ,леко като е изстинала се реже на прилични парчета според мен ,но и ние си я харесваме сочна .

# 348
Има малки правоъгълни  форми от фолио за еднократна употреба в магазините за един лев.
Може би като размер са като корите за лазанята.
Разгледай ги и прецени,  дали ще ти харесат по този начин,  да сервираш лазанята.

# 349
  • София-Младост

Agent Provocateur,
Имах предвид и тях да напрравиш на принципа на дивата ферментация, не се мачкат карфиол, краставички и моркови:)

https://albisrecipebook.blogspot.com/2018/02/blog-post_6.html

# 350
  • гр.София
Мари, на зелето слагам, червен пипер, домати, чубрица, дафинов лист Simple Smile
Аз, имам въпрос, какъв е този плод, мъжът ми го е купил от Турция, с костилка е, много вкусен, не много сладък Simple Smile дано някои знае Simple Smile

# 351
  • София-Младост
На хинап ми прилича. Яде се директно, узрелия е в кафяво, съдържал много вит. С четох наскоро.

# 352
  • гр.София
Благодаря, Ала- бала, точно това е Hug

# 353
Освен зеле, свинско и морковчета какви други подправки слагате на свинско с прясно зеле?- Дафинов лист, червен пипер, черен пипер.....още?
Скоро готвих, но постно. Слагам и домати и чесън, освен моркови. Подправки - черен и червен пипер, чубрица и дафинов лист.

# 354
  • София
Всичко изброено, но без моркови, не са необходими, повече домати, около 1 кут. консерва и накрая поръсвам с  наситнен копър, много му върви.

# 355
  • София
Скоро готвих, но постно. Слагам и домати и чесън, освен моркови. Подправки - черен и червен пипер, чубрица и дафинов лист.

На зелето подхожда ли чубрицата като подправка? Аз винаги съм слагала само копър.

# 356
  • София

..........
На зелето подхожда ли чубрицата като подправка? Аз винаги съм слагала само копър.
Според мен - не, ама въпрос на вкус, но и чубрица ползвам много рядко.

# 357
  • гр.София
Аз, слагам чубрица когато е с месо, ако е посно с повече домати и копър Simple Smile

# 358
  • Русе
Скрит текст:

По тази рецепта правя и свинското месо с прясно зеле.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_10.html

# 359
Благодаря много за идеите за зеле и подправки. Признавам си, че за първи път тук прочетох за комбинацията на готвено зеле и копър и се заитригувах.

Общи условия

Активация на акаунт