За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 594
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, решила съм да пробвам хляб с квас, утре квасът ще е готов. Видях, че има специална тема, но там са повече професионалисти Simple Smile, та някоя пекла ли си е такъв хляб? Нямам хлебопекарна. Още се чудя такава формичка/ тавичка подходяща ли е:

Във всичко можеш да опечеш. И в тази формичка, и в тенджера, и в иенско, и само в плоска тавичка за сладки...

# 406
Аз питах за боба,защото мисля да правя бобена салата в буркани и искам да увира бързо.Ще видя някъв да взема пък другото ще е на късмет Joy.
Бобена салата обичам много, но я правя винаги от консерви, не само защото е по-лесно и бързо, но и защото по някаква необяснима причина от консервите боб не получавам газове никога. 3-4-5 вида боб (бял, черен, червен, розов, шарен - каквото имам в килера) + нахут + понякога царевица  + маслини + печени чушки + кисели краставички + лук... понякога и авокадо! Най-лесната и бърза салата за гости и за капак наяжда и носи на много пиене!
Горе долу ето това правя:

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 22:30 от Agent Provocateur

# 407
  • Плевен
Има и от големия маслен боб в бурканчета, който е за салата. Няма никакви добавки вътре.

# 408
Agent Provocateur,колко пъстра и апетитна чиния.И аз много е харесвам.Мислих да е правя 2 вида ,едната само с бял боб, другата със червен и шарен,но май ще е направя ей така смесена,като твоята.Много ми допадна тази пъстрота.Тя твоята е за директна консумация, а аз това което искам да го правя май се води салата "Ропотамо",но то пак не пречи да е нашара с най-разни бобчета.Но крада идеята започвам и аз така да е правя "свежата" Joy.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 22:01 от Morkovel99

# 409
Бихте ли ми дали насоки (линк към изпитана рецепта, тема тук или другаде) за приготвяне на тортили вкъщи? Възможно ли е изпичането им във фурна вместо на тиган? Благодаря!

# 410
За сурова туршия какво е съотношението сол/ вода? И за колко колко време е готова и може да се консумира?

# 411
Дали мога да опека кюфтенца по цариградски във фурната, вместо до пържа?

# 412
  • под тепетата
Разбира се!

# 413
А да овалвам ли в нещо?

# 414
  • под тепетата
Не. Като правя кюфтета по измирски не овалвам в нищо.

# 415
Здравейте! Дадоха ми един пакет карамфил и си нямам представа какво да сготвя с него. Гледам разни рецепти из интернет, но като не знам за какво принципно се ползва (десерти, основно?) и какъв вкус дава, ми е трудно да си избера. Вие какво бихте ми препоръчали като за първо готвене с него? Пакетчето е от 35 гр. Благодаря предварително.

# 416
За сурова туршия какво е съотношението сол/ вода? И за колко колко време е готова и може да се консумира?

Класиката е 4-процентов разтвор, но някои слагат по-малко сол.

# 417
  • София
Здравейте! Дадоха ми един пакет карамфил и си нямам представа какво да сготвя с него. Гледам разни рецепти из интернет, но като не знам за какво принципно се ползва (десерти, основно?) и какъв вкус дава, ми е трудно да си избера. Вие какво бихте ми препоръчали като за първо готвене с него? Пакетчето е от 35 гр. Благодаря предварително.

Виенски коледни сладки с орехи

Ябълкови попоувърс с ароматно масло

Новогодишен пунш

Сместа от подправки си я приготвям сама.

# 418
Аз със странен въпрос....ще правим зеле, за сефте 😊, но определено бидона е голям за наличното, а и нужното ни зеле...бидона ще се напълни до половината. Проблем ли е това? Мислим да го направим по технологията на Пепи - без претакване.Ще го затиснем, затворим и т.н, но ще остане много въздух....

# 419

Слага се по едно -две цветчета, не повече.

Майка ми го слага в сос за паста от домати и кайма.

Общи условия

Активация на акаунт