За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 541
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Някой да каже някаква хитринка за панирано топено сирене?Не искам да се разпада.
Мисля да взема от тези във формата на салам и да нарежа на кръгчета.
Замрази го преди да го нарежеш, а след като го оваляш в панировката пак го остави известно време в камерата на хладилника.

# 481
Панираш с брашно/галета и замразяваш за кратко. После продължаваш с панировката и пържиш.

# 482
  • София-Младост
Онзи ден правих и станаха разкошни. Самите сиренца стоят известно време във фризера, след това овалвам галета-разбито яйце-галета и пържа в намаслен тиган. Стават много бързо.

# 483
  • Бургас
Не е точно отговор на въпроса, но от форума научих, че кашкавалените парченца могат да се "опаковат" в част от кора за баница , и после само топнати в яйце, да  се изпържат. Така не се разтичат. Сигурно и с топеното сирене ще се получи добре.

# 484
  • München, Deutschland
Някой да каже някаква хитринка за панирано топено сирене?Не искам да се разпада.
Мисля да взема от тези във формата на салам и да нарежа на кръгчета.
Освен това с фризера, което вече ти казаха, препоръчвам ти по-големите сиренца (на триъгълничета) и задължително двойна панировка. Аз я правя по Пепи в тази последователност: вода - брашно - яйце - натрошен корнфлейкс (може и галета, но на мен ми е по-вкусно с корнфлейкса) - яйце - натрошен корнфлейкс.

# 485
Да ви питам - намерих в хладилника един забравен отворен буркан кисели краставички "Родна стряха" на Лидл. Дали са годни за консумация, при положение, че стоят отворени 2-3 месеца. Миришат добре, не съм ги опитвала.
На моите буркани пише нещо 3-5 дена

# 486
Благодаря! И Пепчо ми писа, ще ги изхвърля. Учудвам се, как не са се променили, сигурно са пълни с консерванти. Без да съобразя, си мислех, че са като туршията, която може да стои по-дълго време.

# 487
Имам 500 гр. моцарела. Мога ли да направя баница с фини кори с него? Моля за изпитана рецепта!

# 488
  • München, Deutschland
Имам 500 гр. моцарела. Мога ли да направя баница с фини кори с него? Моля за изпитана рецепта!

Ако целта ти е вкус като на типичната българска баница, то, не, няма да стане. Ако просто искаш някаква баница, която пак може да си е вкусна, разбира се, защо не.

# 489
Искам да си оползатворя моцарелата и понеже имам и един пакет кори се сетих за баница.

# 490
  • München, Deutschland
Може на пици. Simple Smile
Няма да е наведнъж оползотворена, но...
Също и салата домати и моцарела отива доста, както и в мелиндзано пармиджана, правила съм ги с могарела и става супер.

Моцарела харесвам и като добавка в лазаня, например с други сирена.

Това само като идейки. Wink

# 491
Искам да си оползатворя моцарелата и понеже имам и един пакет кори се сетих за баница.

Панирана моцарела в кори за баница ,на този принцип
https://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_6.html?m=1 

Ако не искаш пържено ,може и във фурна Blush

# 492
Момичета, имам странен кулинарен въпрос.
Брат и снаха са в Англия. И двамата умират за кестени и искат да им пратя. Миналата година майката на снахата е пращала(пристигат за 2 седмици колетите), но били мухлясали и ги изхвърлили. Та, има ли начин да ги съхраня и как, по време на транспорта им.

# 493
Кестените не са толкова малотрайни. Вероятно са били мухлясали от неправилно съхранение, преди да ги купи жената. Вчера мой колега се оплака, че е купил едри, добре изглеждащи кестени (14 лв. за кг) от голяма верига и вечерта в къщи открил, че били мухлясали. Може би е добре да обиколиш пазар, и да избереш не толкова едри (едрите обикновено са внос), питай за български. Пресните кестени са лъскави и тежки. Огледай ги за дупки от червейчета. Ако имаш възможност, можеш да ги вакумираш преди да ги изпратиш. Ако обичате в къщи кестени, купи малко, опитайте ги и ако ви харесат, тогава напазарувай за роднините.

# 494
  • Бургас
mariat, освен всичко, което е написала d0ra, нашите кестени са сладки и цената им е около 1/3 от тази на вносните.

Общи условия

Активация на акаунт