НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 744
  • 781
  •   1
Отговори
# 150
Джемма, не ми е известно да имам проблеми с бъбреците. Вчера може и да съм била под повечко стрес. Беше неприятно усещане, въпреки че долната граница не беше много повишена Confused

# 151
Миоки, не го приемай лично. Всеки изразява мнение. Аз имам право на мнение, ти също.
Аз принципно коментирах това, че детето трябва да се приучи от малко кое е храна. За мен това е твърде радикално. Пак казвам за мен. Всеки може да си гледа децата както иска.Аз не бих си отглеждала здравото дете само на месо и яйца. Плодове, пълнозърнести храни, бобови и т.н също са храни. Има много хора на които понасят добре и изобщо не е задължително всички да развият ИР или да се разболеят.
Ние тук просто сме изтеглили късата клечка. За себе си мога да кажа, че освен доза генетика, голяма роля изигра и системните ми тъпчения с какви ли не боклуци.

# 152
Снощи апаратът за кръвно ме изкара с "леко повишено кръвно"- 125/93 , болеше ме глава и тяло (долната част на краката най-вече), чувствах някакво странно напрежение, имах шум в ушите (особено отдясно). Сутринта кръвното ми беше 119/79 И 118/80, обикновено е стабилно около 120/80 и снощи само заради главоболието реших да го меря (че не е типично за мен да ме боли глава когато не съм с грип)...Обаче главата продължава на моменти да си ме наболява, особено при навеждане- въпреки че долната граница на кръвното си е под 80...Някой знае ли от какво се повишава долната граница и как се сваля? Четох, че в такива случаи се действало както при ниско кръвно и трябвало да се вдигне горната граница- айрян със сол и др. Интересното е, че след морето кантарът ми ме изкарва с по-малко водно съдържание, а все още изчиствам задържана вода и уж не съм дехидратирана, не съм спирала да пия вода, не съм слънчасвала на морето...Иначе вярно, имах моменти със силно потене (вкл. едни топли масажи- ок. 60-70 градуса).
Аз ако вдигам кръвно, по-често вдигам само долната граница. Много е неприятно усещането. По принцип имам лек проблем с бъбреците (два малки камъка, друго не откриха) и предполагам е от тях. Изписвали са ми лекарства за понижаване на кръвното от които ми е ставало добре.

Орион, пожелавам ти лека бременност.

# 153
Солсол, как разбра за камъните в бъбреците? Thinking Изследвания, оплаквания някакви?
Скрит текст:
Вчера поддържах кръвно 110/79, дано не ми се случва повече вдигане на долната граница, че беше наистина неприятно...
Тази сутрин се събудих със страхотен крамп в десния крак- добре, че ножицата беше достатъчно близо (това е много ефикасно и ме спасява). Знам си аз, че трябва да си купя магнезий Simple Smile Междувременно, продължавам да чистя още вода- бавно и славно, но константно. Simple Smile

# 154

Тази сутрин се събудих със страхотен крамп в десния крак- добре, че ножицата беше достатъчно близо (това е много ефикасно и ме спасява). Знам си аз, че трябва да си купя магнезий
А, защо магнезий?И, аз получавам от време на време, но си мислих, че просто не пия достат. вода🤔

# 155
Прави сте, всеки да се храни както иска.  Успех, дами!
Hands Plus1

# 156
  • Балчик
Какво правиш с ножицата?
 Аз днес нямам минус 75,2 кг, КЗ 6.5!, кръвно 106/78 пулс 68.

# 157
При крампи в краката задължително магнезий си вземете. Най-добре магнезиев цитрат. Подобрява и съня.

# 158
Какво правиш с ножицата?
Разтварям ножицата почти до "Х", хващам двата края (металната част, единия край с лявата ръка, другия край с дясната) и държа. Крампите минават много бързо така. Simple Smile
Seeflower, аз не пия малко вода. Честа причина за крампите е недостиг на магнезий- и има логика при мен напоследък да е от това.
Орион, да, каня се да си взема магнезиев цитрат от известно време- явно не трябва да протакам повече Grinning Задържането ми на течности може също да е и заради недостатъчно магнезий.

# 159
Здравейте Blush
Ей това нещо някой ползвал ли го  е?

Малко блокче е. Намерих го в един магазин, в който има по-завързани неща Grinning Пише, че няма захар, лешниково.
Реших първо да ви питам, че ако не става, да го пласирам на някого вкъщи. Smiley

# 160
"Без добавена захар" означава без добавена отделно такава- но може да има фурми, разни плодове, подсладители. Затова по-добре прочети съдържанието или дай тук една снимка Grinning

# 161
Намерих го онлайн, подсладено е с фурми, както предположи Долче:

Скрит текст:
Energy: 459 Kcal/ 1924 kJ
Мазнини: 22g
– от които наситени: 2g
Въглехидрати: 56g
– от които захар: 34g
Protein: 8,9g
Сол: 0,3g

Съставки:
Паста от фурми*, лешниково тахини* (34%), gluten free овесени ядки*, лешници* (6%), сол.

https://bettr-snacks.com/hazelnut-butter-bar/

# 162
Благодаря, Долче  и Орион😊
Много е ситно😁 Ще пробвам да го снимам и да го увелича.
Забравих да се похваля- имам 1 кг надолу.🤩

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 16:55 от oncee

# 163
Да, без добавена захар- обаче с фурми и овесени ядки и горе-долу на 100 грама има почти същите вгх както и много от стандартните захарни неща... Simple Smile

# 164
Да, прави сте, увеличих и разгледах- 56 g ВГ на 17 гр.😆
Някой друг ще го яде😁
Благодаря, момичета🤗

Общи условия

Активация на акаунт