НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 754
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
От този тип бар-чета досега не съм намирала такива, които да стават за режима. Отначало много се подлъгвах от надписите "без добавена захар", но след кратък прочит на съдържанието ми провисваха мустаците разочаровано. Grinning Гледам, че младите момичета много ги купуват.

# 166
Бих си направила домашно барче с масло/кокосово масло, орехи, смляно ленено семе, чия, кокос и с глазура тъмен шоколад. Нещо такова Yum

# 167
Миоки, не го приемай лично. Всеки изразява мнение. Аз имам право на мнение, ти също.
Аз принципно коментирах това, че детето трябва да се приучи от малко кое е храна. За мен това е твърде радикално. Пак казвам за мен. Всеки може да си гледа децата както иска.Аз не бих си отглеждала здравото дете само на месо и яйца. Плодове, пълнозърнести храни, бобови и т.н също са храни. Има много хора на които понасят добре и изобщо не е задължително всички да развият ИР или да се разболеят.
Ние тук просто сме изтеглили късата клечка. За себе си мога да кажа, че освен доза генетика, голяма роля изигра и системните ми тъпчения с какви ли не боклуци.

Искам да споделя моя опи за децата и ниските въглехидрати. Дъщеря ми е на 14 и е пълничка с афинитет към въглехидратите. Мотивирана от моето отслабване реши да се храни без въглехидрати, като категорично отказах да не яде плодове и е яла всеки ден. Ползвах доста кокосово и бадемово брашно + понякога сладкиши с еритритол.
Отслабна за 5 месеца 3 килограма и после си ги качи обратно. Но цикълът и започна да идва на 20-22 дни. Това доста ме обезпокои и посетихме детски ендокринолог и после диетолог. И двете бяха категорични, че нисковъглехидратното хранене не е за деца и подрастващи и влияе така на цикъла на момичетата.
Върнах въглехидратите и вече раздалечихме интервала на цикъла и на 30 дни.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 18:04 от the Дорис

# 168
За крампите в краката - контрашпиц на момента и всичко минава Simple Smile иначе магнезий, за да не се появяват.

# 169
И това пробвам когато мога, но от него виждам по-малък ефект, отколкото от ножицата Simple Smile Всъщност, самият факт, че имам крампи е достатъчно показателен, че трябва да си купя магнезий- получавам крампи много рядко и винаги е намесен магнезият.

# 170
На моята дъщеря пък изобщо не й идва цикълът с месеци, ако яде често въглехидрати. Разви поликистоза още на 18 и добре, че гинеколожката й е адекватна, препоръча орязване на вх и всякакви сладки неща, та сега си й идва редовно.

# 171
Да, без добавена захар- обаче с фурми и овесени ядки и горе-долу на 100 грама има почти същите вгх както и много от стандартните захарни неща... Simple Smile
Най-обичам, като прочета че слънчогледовото олио е без холестерол, въглехидрати и глутен или захарта е без глутен и холестерол.
Но първенство държи едно кисело мляко на което пише: състав-без желатин.
Всичко може да има, но няма желатин.
Режимни барчета и с естествени продукти се правят лесно, могат да се замразяват и винаги да има под ръка готови.
Дори аз правих някакви кокосови. Също има много и за всички вкусове за закуска смес ,която може да се направи с подходящи продукти.
За здрави и активни, деца/млади хора/стари хора наистина не е необходимо да се търси някаква крайност, но внимание и умереност са необходими.
Нагласяване по нужди , вкус , възраст и здравословно състояние.

# 172
Таня, да, акцентират винаги върху това което го няма- пише "био", "без захар", "без глутен", "с малко мазнини", "нискокалорично" и др.,  а не "с фурми и овесени ядки". От друга страна, ако беше специален НВХ продукт, щеше да пише "с малко вгх", а не да акцентират колко е био или с естествени продукти...Посмях се на олио без холестерол и вгх и на захар без глутен и холестерол. Joy

# 173
dolce miele ходя на нефролог от време на време, защото преди години имах проблеми. Първа бременност с прееклампсия и албум в урината, след нея имах смъкване на бъбреците. Тогава имах и доста килограми за сваляне. Минах на нещо средно между Дюкан и НВД. Тогава много се говореше, че тези режими са много вредни за бъбреците. Свалих 20кг, отидох пак на лекар за контролен преглед и бъбреците ми бяха Ок. Simple Smile
Тези камъни ми се появиха мисля по-късно, след като пих едни лекарства около 4 години, които допринасяха за образуване на камъни. Сега пак ходя на лекар за тях, правя изследвания и всичко е наред. Стоят си двата камъка от доста време, не растат и не помръдват от чашките на бъбреците.
От към оплаквания, имам болки по някога и забелязах, че се появяват, когато не съм облечена добре.

Вчера бях на лекции в университета, предния ден много се чудих какво ще ям там. Напълних си 3 кутийки с храна и на обят като ги извадих, ми стори се, че колежките малко странно ме гледаха в началото Simple Smile мисля, че после и на тях им допадна идеята да си носят не само сандвичи, но и готвена храна.

# 174
За носенето на кутии- така е, някои хора гледат странно отначало, но после свикват. По мои наблюдения, все повече стават хората които си носят храна Blush

# 175
Здравейте момичета,
Възможно ли е при мен този режим просто да не действа? Много съм отчаяна вече. Знам, че не става с магическа пръчка , чела съм много за този режим и за храненето изобщо, опитвам се да си обяснявам процесите в организма.. Но умирам от яд, защото не мога да отслабна и това е. Миналата година с голям зор за 3-4 месеца свалих 4 кг, които наваксах сега лятото, че й отгоре, при това без да се тъпча и да консумирам вредни храни, поне не често и в големи количества.
Сега от две седмици съм без въглехидрати, единствено слагам малко мляко в кафето и си позволявам до 2 блокчета шоколад 85 процента. Ям по два пъти на ден, но не толкова заради мантрите на АУ, а за да контролирам калориите, а и ми е до ре спрямо личния режим.Гледам да са около 1400-1600 без да се вманиачавам. Бяхме сега на почивка и дори там не съм си позволила никакъв въглехидрат, само малко ядки, ако прегладнея. Гледам да не се лишавам прекалено , защото гледам в дългосрочен план. Обаче днес на кантара - нито грам надолу, дори от вода не съм свалила. А не е като да се храня като преди. Вчера например - яйца по панагюрски за обяд с малко салата, вечерта- шопска салата, сьомга ( ок. 150 гр) и две парчета шоколад 85 процента. Нищо повече. Долу горе така се храня, но не ограничавам млечните. Сори за досадните подробности, обаче търся малко успокоение или съвети ..как да излъжа тялото си, което се е вкопчило на живот и смърт в тези килограми:) а те са много , наистина - 71 кг за 162 височина, като 10-те отгоре са си след раждането.

# 176
Polikseni, от колко време си на режима? Преди това опитвала ли си други, например с умерено количество мазнини или липсата им? Ако да,  как ти се отразява? Опитвала ли си режима без млечни? Всеки ден ли ядеш черен шоколад?

Ако този режим е за теб, но не мърдат килограмите и си сигурна, че нямаш някакви заболявания, виж коя от храните те бута и не е за теб.

Понавам жени, които са напълнявали от Дюкан. Не всеки режим е подходящ за всеки.

# 177
Поликсени, изключени ли са здравословни проблеми? Щитовидна жлеза, инсулин гледани ли са?

# 178
  • В полите на Пирин планина
Първо - може би твърде много рестриктираш калориите. Преди как си се хранила? В дрехите има ли промяна, т.е. да ги усещаш по-свободни? Аз мисля, че трябва освен кг., да си вземеш мерки със сантиметър - понякога се наблюдава свиване в мерките, без това да се отчита на кантара толкова осезаемо. Другото, което се сещам е, че някои хора отслабват скоковидно на този режим, т.е. виждат голям минус след дълго задържане.

# 179
Polikseni, преди колко време си родила? На мен диетолога ми каза, че с високите количества пролактин много трудно се отслабва. Ако още кърмиш, ще е трудно. Изследвай си всички хормони, както преди мен са казали - може да се дължи на здравословен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт