НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 813
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро,

Пак има датишие в темата.

Аз да се оплача, че в неделя след няколкочасов преход, бях доста уморена (това добре). Пийнах винце и такъв апетит ми се отвори, че си хапнах някакви непозволени неща. Много ме хвана яд, понеже имах над седмица без прегрешение. Хубавото е, че от вчера пак си влязох в ритъм и фаствах 16:8. Днес ще видя, това дъждовно и мрачно време предизвиква желание за вечеря. Но ако не съм гладна, изобщо и няма да помирисвам хранене после.

# 241
  • sf
Най-сетне видях двуцифрено число на кантара. Не ми се беше случвало от години. И дрехите ми стоят по-добре. Продължавам напред.

# 242
  • В полите на Пирин планина
А аз видях 2 см. минус от ханш и талия. На талия свалям страшно трудно. Свързвам намаленията не толкова с храненето, колкото с упражненията, които правя... Ясно е, че трябва да стягам "д...то". Simple Smile

# 243
  • sf
Не мога да се наритам да започна да тренирам. 40г мързел не се преборват тъй лесно. 🤣 Иначе прегрешавам от време на време с малко алкохол.

# 244
  • В полите на Пирин планина
И мен ме мързи да тренира, а и все нямам време... Сутрин е абсурд да стана да тренирам. Вечер си открадвам по двайсетина минути и възобнових ходенето пеша. Елементарни неща, но явно раздвижват метаболизма. На мен не ми се пие алкохол - аз пия само вино, всъщност, но много рядко - примерно 2-3 пъти в месеца.

# 245
Похвалвам се, че най-накрая източих всичката задържана вода. Blush Оттук нататък ще броя новите минуси. Днес имам предварителен план за едно или две хранения- едно с риба и едно с яйца+зеленчук. Ако не съм гладна ще съм само на едното.Или на ОМАД...Чувствам се добре.

# 246
Здравейте! Вече станаха две седмици от започването на режима и се чувствам много добре - не ми се доспива след хранене, не съм постоянно гладна, имам си сили за тренировки, чувствам се лека. Успоредно с храненето започнах да взимам Б12, витамин Ц с цинк и витамин Д, магнезий, пробиотик. Със сигурност и добавките допринасят, защото годеникът ми започна да ги пие заедно с мен и също сподели, че се чувства доста добре.
Днес дойде МЦ, така че след около седмица ще се измеря на кантара и с метъра, за да видим там какви са резултатите, но съм доста обнадеждена предвид начина, по който си усещам тялото.
Хубав ден на всички!

# 247
  • sf
Доял ми се е крем карамел. Има ли как да заместя захарта? Не държа да има карамел на дъното.

# 248
Освен да пробваш с малко стевия. Въпреки, че аз не ползвам подсладители. Ако ми се яде нещо го ям в оригинален вариант, но гледам това да е изключително рядко.

# 249
  • sf
Мерси. Ще си направя с половинка мляко. 🤣

# 250
Имаше един дюкански карамел, правеше се с 3 яйца и половин литър прясно мляко. Разбъркват се, добавя се и малко подсладител. Слага се да се пече във фурна, но на водна баня (това е важно).
Правила съм го в купичка за гювече, сложена в тавичка, пълна 1 пръст с вода. Пече се докато се образува коричка. Не е лошо.

# 251
Сиренето, кашкавала ,таратора и киселото мляко пречат ли ако се ядат в умерено количество?По - специално за сиренето и кашкавала знам, че трябва да се внимава, но кисело мляко и таратор би ми било удобно да ползвам за закуска.

# 252
Анабел, зависи от твоята поносимост. Има хора на които им пречат. Аз ги ям, но ограничено.

# 253
  • На острова
Правих си тиква с крем карамел - с еритритол. Получи се много добре, но аз не направих самият карамел. Сложих подсладителя в сместа от яйца и мляко, но предполагам ще стане и карамел с него.

# 254
Доял ми се е крем карамел. Има ли как да заместя захарта? Не държа да има карамел на дъното.
С монк фрут, ванилия или стевия, и без карамела, става чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт