НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 779
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
Бурканите супер изглеждат, сестра ми си беше взела от тях и ги видях и на живо... обаче тая кокосова миризма ми идва в повече на мене. Чак гадна не ми е, но не ми се връзва с много други неща а пък за готвене абсурд. Колкото пъти съм си взела кокосово масло, едвам съм го изразходила и то накрая за козметични цели само и само да го свърша. Дори кокосово брашно по същата причина много рядко ползвам. Че то всичко мирише на пасти от него, чак ми писва. Ще взема да пробвам обезмирисено някакво, не би ме дразнило да готвя с него. Надявам се като застудее пак да има свинска мас в Лидл де, беше ми допаднала преди да се стопли времето и да я спрат.

Нещото дето е като скир е по някаква рецепта за домашно крема сирене дето ми попадна някъде из нета. Нямам я под ръка точно сега, но хем се подквасва както кисело мляко, хем се слага и мая за сирене, мисля 4-5 капки на литър да беше, то си пише на маята. Завива се и се забравя за поне 5-6 часа, после се отцежда в цедилка (това може и примерно през нощта да стане, поне 5-6 часа или цяла нощ се цеви) и като се извади от нея се разбива с миксер да стане гладко. Солиш на вкус, може с чесънче да се овкуси, абе разкошно е.
Скирът също е хем подсирено, хем заквасено, обаче от много, много обезмаслено мляко. Нещо от сорта на 0,1% да беше май. Еми, не ща пък такова.

# 226
Натка, ако може да ми кажеш някакви по-точни количества и каква точно мая се слага? Като намериш рецептата. Бих пробвала. Аз обожавам кокосов аромат Simple Smile Иначе обезмирисеното кокосово масло на мен ми е като мас и съответно, бих предпочела директно мас да купя (и е по-евтина). Онази мас в Лидъл не успях да я докопам на промо цената значи- всичко живо, дори и баби и дядовци грабеха като невидели-  ще кажеш, че друго освен мас не ядат... после я отлистиха...Дано я пуснат пак.

# 227
Скира и аз не го обичам. Все попадам на 0,1 % (а има и по-мазни), то ти пресяда, сухо, едва преглъщаш...

# 228
  • Балчик
Днес най-после имам минус, 74,6 кг съм. Но захарта ми е 7,5.🙄
Вчера ядох в 15 ч лефер на скара, половин авокадо, синьо сирене 40 гр, бадеми 30 гр+ 50 гр черен 80% шоколад и една чаша шейк кисело мляко, вода, еритритол и боровинки. Неща, които не са ми вдигали досега захарта, но пък и не съм ги комбинирала шейк и шоколад в едно хранене. Sad
Кръвното е перфектно.
Кокосовият оцет е от кето.бг, но май ще го спра.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 16:13 от Джемма

# 229
Благодаря, момичета Relaxed
Не се уточних добре май, по-скоро имах предвид скирела, отколкото самият скир.
За тренировките - вчера забелязах по-малко сила, но го отдавам на наближаващото месечно неразположение основно. Няма как да ги спра, защото изпускам пара там, освен това имам протрузия на гръбначен прешлен и във времето само фитнесът се е доказал като работещо средство за липса на болки при мен.

# 230
Момичета, какво мислите за този колаген?

Кожата ми е доста отпусната на места и като отслабнах в лицето ми се струва, че ми се появиха на места бръчки, дали ще спомогне да се възстановят или поне да не причинят повече бръчки след като сваля още?

Вчера бях при ендокринолога ми, той ми препоръча да спра НВ-ВМХ и да следвам диета според кръвната ми група, защото съм нямала нужда да свалям кг. Да, ама не се харесвам с тоя корем. И честно казано не вярвам в тази диета според кр.гр. Някой от вас бил ли е на такава?

# 231
За колагена не знам, но ендокринолога бих го сменила.

# 232
Голяма глупост са ми тези диети според кръвната група. Изобщо като чуя диета лошо ми става.

# 233
То аз грешно се изразих, не е диета, а правилен начин на хранене, не означава, че само няколко месеца ще го спазвам.. И като погледнах - ми то в повечето се "забраняват" бяло брашно, захар, олио...

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 17:33 от Анонимен

# 234
Няма никакви научни основания в храненето по кръвна група. Според моята кръвна група трябвало да наблягам на зърното и соята и да не ям месо. Ако се храня така ще стана лоена топка.

Ако имаш проблем с трупане точно на корема, провери си инсулина.

# 235
Няма никакви научни основания в храненето по кръвна група. Според моята кръвна група трябвало да наблягам на зърното и соята и да не ям месо. Ако се храня така ще стана лоена топка.

Ако имаш проблем с трупане точно на корема, провери си инсулина.

Има различни видове. Той ми препоръча специално книга, каза, че това което пише в статиите от гугъл не е така. Макар че като погледнах не видях нито една от тях да е базирана на зърнени и соя.

Иначе съм с ИР, да. Кр. захар ми е добре, но инсулина ми е висок. Мисля скоро пак да го изследвам, заедно с хранителни алергии и холестерол.

# 236
Да, и според моята трябва да не ям месо. Глупости.

# 237
Не е за вярване, че точно ендокринолог е препоръчал хранене според кръвната група... Laughing

# 238
Това като го чуя за кръвната група и ми иде да питам дали има и според зодията...

Така де, всъщност влязох да метна рецептата за крем сиренето дето споменах вчера
https://domashnivkusotii.com/2019/03/blog-post_67.html. Поне на прима виста е това, първото е което ми се изпречи, аз май с повече литри правих тогава че беше за пълна къща хора. След отцеждането помня че го разбивах с миксер да стане гладко. Не с пасатор ами с бъркалките за кекс, бързо става. Солта също тогава я сложих, не в началото. Не съм правила скоро, понеже толкова ми харесва че мога да седна над купата с една лъжица и друго да не ям... не ми се види добра идея, купата не беше малка Grinning
Доколкото знам, скир се прави по същия начин, само че от обезмаслено мляко - хем със закваска, хем с мая, то и затова го водят вид меко сирене а не млечно тип йогурт.

# 239
Натка, благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт