НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 763
  • 781
  •   1
Отговори
# 210
Таня, Орион, пак ме подхлъзнахте да експериментирам и тези дни ще пробвам поне едната рецепта! Joy Grinning

# 211
То си е сезон за тиква, като стане по-хладно. А през зимата тая супа как носи да се поръси с наситнен хрупкав бекон... и после ще ме съжаляват че съм на диета, видиш ли Grinning

# 212
Аз открих малки бурканчета тахан на които им е изтекъл вече срока на годност. Забравени заради карантината. И е точно така, труден за разбъркване.

Точно такъв ще да е и моят Grinning Вкусът му си е екстра, не му е повлиял изтеклия срок. И аз ще му измисля някакво приложение, ако водната баня не го омилостиви малко.Grinning

# 213
И моят тахан си е екстра,  но няма да мога, а и не искам да го изяждам на бързо. Не виждам защо ще го "тормозиш" с водна баня. Хапни колкото ти се яде и го оползотвори в нещо.
Тиква хокайдо, на френски potimarron тиква -кестен за лекия кестенов вкус в кората и затова не се бели ми е любима.
Всяка есен изяждам 1-2 запечени на парчета с кокосово масло. Закусвам с тиква, но и добавям орехи. Миналата година правих крем-карамел в хокайдо.
Може да се пълни и с гъби,бекон и кашкавал, с кайма и т.н.
Хубава е изпечена на парчета като гарнитура на бяло пилешко месо фасон къри.
Крем супа тиква+спанак е нещо...кадифено.
И butternut става за пълнене, но не съм опитвала.
Есенно време има толкова режимни неща за ядене, че човек не може всичко да опита.

# 214
Обожавам тиква, но в солени ястия като супа, например, ми е отвратителна. Аз я ям с маскарпоне и орехи. Лошото е, че толкова ми е вкусна така, че прекалявам. Преди се спуквах да се тъпча и с тиквеник, което ме подсеща, че някой път ще си спретна един с оризови кори, за награда.

# 215
Arwen, аз пък съм така със сладките варианти на тиквата- не ми се нравят колкото солените Grinning
Таня, ах, защо ги споменаваш сега тези дяволски вкусни съчетания на тиква с бекон, гъби, кашкавал и кайма! Stuck Out Tongue Winking Eye Grinning  Има да ги мисля- а хем нямам кой знае какъв апетит напоследък Grinning
Джемма, ти ли питаше за оцета? Можеш да пиеш ябълков и вечер преди лягане, ок е. Но този кокосов ли беше, по-скоро го избягвай, особено вечер. Не ми е познат...а от продукти които не познавам предпочитам да стоя настрани, особено пък вечер.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 14:40 от dolce miele

# 216
Снощи изпробвах една нова проста рецепта за Шакшука. Много ни хареса.

Тиква  харесвам на зеленчукова  крем супа със заквасена сметана , куркума и лют кайен пипер.

# 217
Здравейте, храня се НВ-ВМ от няколко дена след доста четене, имам ИР и около 15 кг за сваляне. Какво мислите за следните менюта от последните три дни:

Понеделник
обяд - омлет от 3 яйца и 90 гр чедър, 4 гр масло, зелена салата* с лук* и зехтин
следобяд - капучино с 80 мл безлактозно мляко, 40 гр бадеми, 3 бразилски ореха
вечеря - една скумрия на скара с лимон, салата домат и краставица* със зехтин
1550 ккал, В 6%, М 70%, П 24%

Вторник
обяд - 110 гр пилешко филе на скара, едно авокадо,  салата домат и краставица* със зехтин, 20 гр шоколад 80%
следобяд - 150 гр кисело мляко, 20 гр чиа, 10 гр ленено семе, 50 гр банан, 3 бразилски ореха, канела (всичкото направено на каша)
вечеря - 150 гр вратна пържола, зелена салата* с домат, лук* и зехтин
1500 ккал, В 11%, М 65%, П 24%

Сряда
закуска - капучино със 100 мл безлактозно мляко
обяд - 120 гр вратна пържола, зелена салата* с лук* и краставица*, зехтин, 3 бразилски ореха
следобяд - 3 бъркани яйца със 100 гр спанак, 45 гр сирене, 25 гр масло, 40 гр банан
вечеря - 120 гр пилешко филе на скара, едно авокадо, салата домат, краставица* и лук* със зехтин, един шоколадов бонбон
1500 ккал, В 8%, М 68%, П 24%

Не съм смятала към макросите храните, отбелязани със *, а смятам с цел да не ям по-малко калории от 1500-1600.
Има ли сред вас момичета, които тренират силово, и как ви се отразява режимът на тренировките?
Хапвате ли скир продукти от Лидл?

# 218
  • В полите на Пирин планина
Правих пълнени чушки с кайма, гъби, моркови и лук. Станаха много вкусни и прилъгах мъжа ми да ги яде. Simple Smile

За днес съм замислила един гювеч с пилешко месо и сметана, да видим...

# 219
Здравейте, храня се НВ-ВМ от няколко дена след доста четене, имам ИР и около 15 кг за сваляне. Какво мислите за следните менюта от последните три дни:

Понеделник
обяд - омлет от 3 яйца и 90 гр чедър, 4 гр масло, зелена салата* с лук* и зехтин

Вторник
обяд - 110 гр пилешко филе на скара, едно авокадо,  салата домат и краставица* със зехтин, 20 гр шоколад 80%
следобяд - 150 гр кисело мляко, 20 гр чиа, 10 гр ленено семе, 50 гр банан, 3 бразилски ореха, канела (всичкото направено на каша)

Сряда
обяд - 120 гр вратна пържола, зелена салата* с лук* и краставица*, зехтин, 3 бразилски ореха
следобяд - 3 бъркани яйца със 100 гр спанак, 45 гр сирене, 25 гр масло, 40 гр банан
вечеря - 120 гр пилешко филе на скара, едно авокадо, салата домат, краставица* и лук* със зехтин, един шоколадов бонбон

Не съм смятала към макросите храните, отбелязани със *, а смятам с цел да не ям по-малко калории от 1500-1600.
Има ли сред вас момичета, които тренират силово, и как ви се отразява режимът на тренировките?
Мисля, че сметките са ужаааасно много... Simple Smile иначе е о к.

# 220

Понеделник

Вторник

Сряда

Добре изглежда повечето, само с ИР дори малко количество банан или шоколадов бонбон трябва да са ти голяма рядкост докато не се подобриш... после пак рядкост де, ама не чааак толкова голяма. Не съм фен на крайности затова няма да напиша че абсолютно не бива да си помисляш за такива неща, но ти вредят и ти забавят подобряването като цяло и поне аз не бих си ги позволила ден-през ден, ако и да се вписват в макросите. Хубаво си наумила да не падаш на ниски калории, първо ти трябва да си подобриш здравословното състояние, заедно с това ще паднат и килограмите и ще остане малко или нищо за изкусуряване после.
Скир поне на мен ми е едно такова никакво, силно обезмаслено е и не ме радва. Правила съм си подобно домашно, е това вече е съвсем друго нещо, то става като катък почти.
Ако преди си се хранила коренно различно, отначало може и хич да не ти е до тренировки, дай си време да се адаптираш към НВ хранене и гледай да не оставаш назад с вода и електролити докато това стане. После ще имаш повече енергия но отначало - едва ли.

# 221
  • София
Мисля че скоро обсъждахте кокосово масло, другата седмица ще има в Лидл от 1 литров буркан с ретро капачка.
Аз взех на предишното пускане, не съм го пробвала,че лятото рядко ползвам ,но зимата си го изяждам.

# 222
Миленски, дари можеш да постнеш снимка на това кокосово масло, а и къде се намира? Като искам да търся нещо на промоция и хич не го намирам

# 223
  • София
Миленски, дари можеш да постнеш снимка на това кокосово масло, а и къде се намира? Като искам да търся нещо на промоция и хич не го намирам
От понеделник ще е налично в Лидл, на щанда на промоции е обикновено.

# 224
Миленски, чудесно е това кокосово масло- ако има пак ще взема, въпреки че си имам почти 2 буркана! Heart Eyes Толкова кокосов аромат! Измислила съм бъдещо приложение и на бурканите- единият ще е за кокосово брашно, вторият за кокосови стърготини, оттам нататък ще видим следващите за какво! Laughing
Стаси, стои при актуалните хранителни промоции, някъде около средата на магазина- на стелажи. Но при нас последния път постоянно го местеха ту челно, ту странично на стелажа...
Натка, как го правиш това домашно нещо което не е скир, но е като катък? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт