Идва есен с шарени листа и ни носи втората черта. ~бебеправене 379~

• 31 810
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета, как се разбира, че е извънматочна? Не е ли достатъчен преглед в 5г.с., който примерно няма да покаже сакче в матката?

# 181
Затрупана съм  с работа, защото искам да напусна честно казано, смисъл отмятам си неща, че да не се говори след мен, а и не обичам да си оставям магарето в калта. Обаче не напускам , 'щото нали ако забременея.. .Да, обаче  не издържам и нервите, които троша са по-вредни. Обичам си работата, професията, но не и къде работя, а съм отдавна тук... Не знам и аз какво да направя всъщност, но искам  да се махна. Оплаках се !

Re-born  всеки ден си мисля за теб и ти пращам положителна енергия. Няма сила на света, която да не ме кара да мисля, че всичко ще бъде наред! Силно гуш от мен, и ако имаш нужда от някого, като идваш в София - свиркай!
Margo - Браво за изследванията, дано успеете преди 2021, че и ти се тормозиш с работата..
Winter- Сега си бясна, гневна и самосъжаляваща се, ама не се отказвай! Aз при последният си missed бях същата картинка ! Аз съм с 1 биохимична и 3 броя миседа, но няма да се откажа. Живи и здрави да сме, ще го изживеем този живот с наши си деца. Борбата за съжаление става все  по-трудна, но в никакъв случай невъзможна. Нареви се и затегни малко тая нервна система, че ще ти е нужна. Марго ти го е обяснила много добре.
Cherry - Действаме уж, ама все имам чувството ,че изпускаме момента..
И аз ползвам на better you спрея, обаче да Ви призная не съм се изследвала, планувам го за другата седмица и ще видя какви съм ги свършила, че не бях и много сериозна лятото, но ще проверявам витамините, че да наваксвам.

# 182
Antonelly Heart, от последните 7 години на работното място 4 бях в точно такова положение, и накрая за благодарност за добре вършената работа и потрошените здраве и нерви ме съкращават. Ако го знаех това предварително да съм се махнала още 2016, но сега ми е обица на ухото. На 7 октомври съм на интервю, на 22 октомври имам час в клиниката, и от сега не мога да спя от притеснения как ще съвместявам процедури с евентуална нова работа.....

# 183
Искам да се включа за извънматочната- аз имам такава 2015, махнаха едната тръба. Чхг чистих доста време и се пазихме доста време въпреки, че имахме зелена светлина след 2-3 месеца. След това имам 4 бременности в матката с останалата ми нагъната тръба- 2 биохимични, една която изгубих в 17 та седмица, заради цервикална недостатъчност и една в момента, която се моля да опазя до приемлива седмица. Сега последния път забременях много бързо, след твл за проверка на останала ми тръба, явно при процедурата се е получило нещо като продухване на тръбата. Правих го при Семерджиева( Македонова) в Адела. Там правят и някаква проверка на тръбите с пяна, което е доста щадяща процедура и се вижда в реално време какво е положението. Давам идеи просто, ако някой има притеснения в тази посока, защото аз заради уж непропускаща тръба, заключение направено на база цветна снимка в Турция правих инвитро там- неуспешно 3-4 месеца преди сегашната бременност.

# 184
Момичета, как се разбира, че е извънматочна? Не е ли достатъчен преглед в 5г.с., който примерно няма да покаже сакче в матката?
При мен в 5 седмица имаше точка в матката,даже си имам снимка на точката,но тя явно е била сянка и на всичкото отгоре ЧХГ се удвояваше на 48 часа,затова се заблудиха лекарите.Но пък си имаше през цялото време едно кафяво кървене и една тъпа болка отдясно. Затова им е малко трудна за диагностика ИБ,защото преди да стане и ЧХГ 1000 нищо не се вижда.При мен се видя в 6та седмица с чхг 1500.           
Alessandra пожелавам ти едно здраво бебе на финала,дано всичко, през което си минала да се забрави с появата му 🌞

# 185
Antonelly, и аз бях така. Исках да напусна, но седях защото ей сега ще забременея и така 3 години. Съжалявах че не съм напуснала вече и не съм свикнала с работата на ново място. Знаех че като забременея, сигурно няма да се върна повече на тази работа след майчинството.
Когато забременях работата ми изведнъж стана много по-стресова защото останах най-опиния човек в екипа и всички разчитаха на мен. Отговарях за много и огромни проекти и общо взето едвам издържах. В 7 месец реших че не мога повече и излязох в болничен, но те пак не ме оставяха на мира, защото имах много отговорности. Помня как се задъхвах след всяка среща и колко хиляди пъти съм седяла на стълбите между етажите да си поема въздух че ми беше лошо.
Няма нужда от такъв стрес и то за нещо в което вече не вярваш. Сменяй, и може би на новото място ще се почувстваш по-добре и това ще помогне нещата да станат по-бързо.

Марго, стискам палци за работата. Ще наредите нещата!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 17:09 от Jessito*

# 186
Бременните и майките с деца ми носят умиление, зареждам се от тях и ме държи доста време. Обаче видя ли бременна циганка или такава водеща 2-3 боси сополиви хлапета.. лелее ку клукс клан ще ми завидят за расистките мисли и чувства дето бликват от мен.
Може да ми се смеете, но съм привърженик на положителното мислене и позитивната енергия. Опитвам се да се придържам към мисли за нещата които искам да ми се случат, а не обратното. Това ми носи на първо място по-спокоен живот и честно казано ми е много по-добре. Не ме разбирайте грешно, обмислям всеки аспект на всяка ситуация, но се стремя да мисля как да ‘оправя’ нещата, към какво да работя, за да съм доволна от изхода, а да не се вглъбявам защо се е объркало дадено нещо и аджеба колко е гаден живота, от тая дупка няма излизане и тн.

Аз с голям страх смених работното място точно преди 3 месеца и по-добро решение не съм взимала скоро. Пожелавам ви да намерите своето нещо, което не ви носи напрежение и ви удовлетворява! Аз бях станала кълбо от нерви, пет години на позиция, която се обременяваше с все повече задължения с всеки изминал ден, което пък ми донесе достатъчно опит и възможността да намеря сегашната си работа. Беше ме страх, все още се притеснявам ако забременея да не ме махнат, но съм на постоянен договор без изпитателен срок, мисля че законът ме защитава, нали?
И напълно разбирам притесненията ви, защото моите са може би двойни, Януари се съкращава позицията на мм и това ми носи много бели коси. Хем аз с нова работа, хем той ще трябва да търси нещо ново..

# 187
Марго стискам палци! Успех 🍀😘❤️

# 188
  • София
Аз много подкрепям позитивното мислене. Макар и да го открих скоро (буквално), смятам, че каквото си мислим това ни се случва. Съответно ако си мислим само за лошите неща, които ни се случват, те ще продължат да се случват. Моят вроден негативизъм постепенно се превръща в поситивизъм, и се надявам скоро да видя резултат Simple Smile

# 189
Тъкмо щях да повдигна темата за работното място и виждам , че сте почнали. На 30.09 трябва да ми дойде, и точно тогава пък отивам за първи ден на нова работа. Напуснах от старата когато беше ситуацията с вируса , защото трябваше да гледам малкия и почнах да търся преди 20 дни нова въпреки че правим опити за бебе. Няма веднага да съм на договор, ще имам със сигурност 1 2 седмици пробно. Знам , че е рано още от сега да се напрягам и да го мисля ама ако евентуално съм бременна, кога казвате на работодателя си. Досега не работих и няма как да съм без работа и в следващите 9 месеца. Има ли как да ме съкрати когато му кажа,ако не го устройва. Ох просто ми е притеснено и ми минават всякакви сюжети в главата 😀 Според ММ съм луда да го мисля още от сега.

# 190
sunshineeee докато си в изпитателен срок всичко е в ръцете на работодателя. Тоест, това че си бременна не го възпрепятства да те освободи по чл.71 (прекратяване в изпитателен срок инициирано от работодателя) Ако това стане, имаш право на борса за определен период изчислен според общия ти трудов стаж, ако не си ползвала такава последните 3 години. Ако изпитателният срок е минал се ползваш с пълната закрила на закона. Никой не може да те пипне. Моят съвет е първо да стане Б. и чак към края на 3 месец да го коментираш с работодателя. Ако са ти минали 6те месеца изпитателен може и по-рано, но тогава не бих от суеверие.

# 191
Благодаря , аз в момента съм на борсата. С първата ми бременност казах на първия месец, тъй като ми се налагаше да вдигам тежко, но сега съм в офис на компютър. Да, ще се успокоя и ще изчакам да видя дали въобще има бременност този месец и тогава ще го мисля.

# 192
Малко черен хумор, и аз така като теб го мислех и се притеснявах и сега съм и без работа и без бебе Joy Та сега се моля едното поне да дойде, а останалото ще се нареди Hug

# 193
  • София
Winter, пращам и аз положителна енергия и виртуални прегръдки! Сега може да ти е ужасно, да, но ще мине. Недей да мислиш за нищо в момента, така или иначе си афектирана и няма как да погледнеш от друга гледна точка, а всяко зло е наистина за добро, вярвай!
Да се включа и аз за поликистозата Horiom1 понеже и аз съм с СПКЯ и да, тези изследвания показват точно това. Не се стряскай, нищо фатално и страшно няма, просто трябва да се урегулират хормоните и всичко ще бъде наред Blush Моят съвет е, ако ходиш на обикновено АГ не се навивай на противозачатъчни, което стандартно се препоръчва масово от гинеколозите. Обикновено назначават за 3 или 6 месеца, като идеята е, че веднага щом ги спреш има голяма вероятност да забременееш веднага, но няма никаква гаранция, а много бързо след спирането им се връщат кофтите нива на хормоните и става лудница...Но може да пробваш, ако не бързате с бебеправенето.
Най-вече при ПКЯ въпросът е и в качеството на яйцеклетките - то обикновено не е добро, късни овулации и т.н. особено, ако е в съчетание с инсулинова резистенстност (което е много често, все пак е Синдром на ПКЯ и включва различни неща), която много влияе на качеството им. Ако имаш проблеми с тегло, окосмяване и др. е добре да пуснеш обременяване с глюкоза (макар да не е 100%, в смисъл може да нямаш никакви оплаквания и пак да си с ИР). И имай предвид, че много, много определящ е режимът на хранене и спорт когато си с ПКЯ.
Малко дълъг ми стана поста, но гледам да съм максимално полезна, ако има нещо можеш да ми пишеш и на лични, доста време съм отделила на тази тема.

# 194
Момичета,  вчера моят преглед при АГ мина.
Кистите отново са се появили (нищо ново) .
Този път ми предписа Пикозитол , примоут-нор за да предизвикаме Ц , и Кломифен-цитрат с който да стимуриламе овулация , защото липсва (правих и ЦС в Адела , идеално пропускливи тръби)  . Правих и някой изследвания , който според нея са ОК - TSH 2.0, FSH 4.6 ,TAT 5.2,  MAT 1.5 Микробиология - чиста.  Днес правих и обременяване с глюкоза , стойностите са : 5.3 , на 60-тата мин 4.56 , и на 120-тата 4.22 . Смятам ,че и там нещата са наред .
Дано след тази стимулация се случи чудото.
Има ли някой от вас дето е бил стимулиран с Кломифен-цитрат , как премина цялата работа , и успешно ли забременяхте?  Четох ,че има много странични ефекти като ,главоболие, изнервеност,  болки в слабините ?

Общи условия

Активация на акаунт