Идва есен с шарени листа и ни носи втората черта. ~бебеправене 379~

• 31 821
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Мерси за прашецаааааа Simple Smile

И аз отлагах изследването на ИР до последно и сега се чудя защо, толкова ли страшно ми се е виждало.
Да кажа, че малко плодове могат даже диабетиците да ядат, камо ли хората с ИР. Сметнали са че ползата е по-голяма. Така че един плод на ден е напълно ОК (или чаша плодове, ако са от малките).
Мен Начев ми каза да не спирам метформина, нищо че е постигнат добър успех, защото пазел панкреаса.

# 211
  • София
Става въпрос за обременяване с глюкоза нали? И аз смятам скоро да го направя, отлагам го отдавна. Дори се чудя в коя лаборатория е най-удачно да се направи. Вие къде сте правили? И хич не знам каква е разликата между ИР и диабет (дано и не ми се налага да разбирам, че съм спряла да чета за болести, зле ми влияе на психиката).

# 212
И аз се включвам, момичета, с новооткрита от събота ИР.

По ирония на съдбата, вместо да се хвалим с положителни тестове, има вълна от инсулиново резистентни дами. Нищо де, аз съм щастлива, че го открих доброволно, отчасти заради вас, за което съм ви благодарна (след толкова четене из форума се информирах, че част от задължителните изследвания при неуспешни опити за бебенце, е именно обременяване с глюкоза).
Имате ли представа до каква степен влие ИР на забременяване?
След 2 седмици съм на лекар и тепърва ще обсъждаме какво-що. Спирам и аз въглехидрати и започвам да спортувам по-активно.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 11:00 от kalestia

# 213
  • София
Скоро не съм ръсила в моята любима тема, та минавам да го направя. Flowers Hibiscus

Преди седмица мина последната ми ФМ, а Беболина е над 1,400 кг. Gift Heart
Времето лети ужасно бързо... Бебеправенето вече ми се вижда толкова отдавна и е истина, че след него идват други тревоги, по-големи. Така че, наслаждавайте се на пътя до мечтата, дори да е трънлив.

А ритащо розово има в изобилие,
грабете. Hug

Скрит текст:
Моята чипоноса красавица. Blush

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 11:40 от rave

# 214
  • София
Както вече писах, аз очевидно съм забременяла с нея. Хубаво е, че може още от сега да работите по въпроса. На мен категорично ми забраниха да спирам въгрехидратите заради бременността. Гледах да ги намаля, колкото мога, което доведе до кетони в урината и сега на всяко ядене трябва да присъстват. Много е трудно да трябва да се боря с кръвна захар и същевременно да трябва да ям въглехидрати, макар и от бавните. Дано ми се получат нещата.

# 215
Рейв прекрасна! ❤️🥰😘
Грабя си благодаря! 🤗

# 216
  • София/Севлиево
Рейв,прекрасна е ❤️
Изследването за ИР,поне при мен,бе първо Хома тест и чак след това ме пратиха на обременяване с глюкоза.После 7 месеца на Глюкофаж и се оправиха нещата,но  година и половина след спирането му пак се появи проблем.Диетата я пазя,но ям хляб(не бял,но пак си е въглехидрат,без него все едно не съм яла),килограмите ги удържам около 63-4-5, колкото са ми нормалните.
И да се оплача-в съседния клас на синът ми има дете с Ковид.Уж са изследвали учителите и са отрицателни,но пак ми е притеснено.Толкова да се пазим и накрая баш преди стимулацията да се окажем опасно близо до вируса...То Слави няма много контакти с децата,заради формата си на обучение,обаче всички са при едни и същи учители.Знаех,че ще се случи нещо такова,март всички родители бяха категорични,че децата трябва да си седят у дома,но сега сме малцина на това мнение...

# 217
Както вече писах, аз очевидно съм забременяла с нея. Хубаво е, че може още от сега да работите по въпроса. На мен категорично ми забраниха да спирам въгрехидратите заради бременността. Гледах да ги намаля, колкото мога, което доведе до кетони в урината и сега на всяко ядене трябва да присъстват. Много е трудно да трябва да се боря с кръвна захар и същевременно да трябва да ям въглехидрати, макар и от бавните. Дано ми се получат нещата.

Хич не им се връзвай. До 4 тия месец (ако не и по-нататък) си бях в кетоза въпреки мърморенето на доктора. Аз свалях, бебето качваше. И ми се размина и прилошаването и тъпченето. Сега ям въглехидрати, но е от чревоугодничество и хормони. Беба расте със същия темп. С което искам да кажа да си гледаш здравето, защото захарта е вредна за теб, а високите нива на инсулин са вредни за бебчето.
За останалите момичета, които сега са научили - лекува се! Пиенето на метформинови препарати обаче има само временен ефект. Лекува се с промяна в храненето и тя трябва да е за цял живот. Аз забременях благодарение на кето храненето. Сега съм по-скоро на НВ. Тук във форума има една тема, която ми помогна страшно много с информацията си в първия пост. https://bg-mam.ma/t/1252499

# 218
  • София
И аз се присъединявам към вълната с ИР...
Май е доста често срещано и много хора го имат и без да знаят. Ако правите обременяване с глюкоза задължително пускайте и инсулин, иначе само с кръвна захар може и да не излезе.
Чудя се дали не ми е ниска дозата, макар да се водя с лека ИР, 2х половинка метфогама 850, има ли някой с назначена такава? За месец и нещо свалих към 4 кг (но не съм много над нормата) и ограничавам въглехидратите.
Иначе знам, че ИР влияе много на качеството на яйцеклетките и се надявам скоро да има ефект и да ми подобри и овулацията.

# 219
  • София
Fill me пиеш ли нещо? Аз сега пия само инофолик. Захарта малко съм я смъкнала на гладно ( на последния кръвен поне беше в границите, че преди това беше 6.3). Следя се и с глюкомер, но не знам колко е точен. Иначе моята ендокриноложка ми каза, че при бременни не се пуска инсулин за изследване, не знам колко е вярно.

# 220
Аз дори имам съмнения дали ИР не е причина за миседа ми. Защото при +тест ми спряха глюкофажа, а заради гадене и липса на апетит не бях стриктна с въглехидратите. Аз, ежедневно месоядната не исках да поглеждам месо, прегрешавах с тесто, това ми се ядеше - просто наруших всичко... Свалих 4 кг, но кой знае нивата на инсулин/захар какво са сътворили.

# 221
  • София
Възможно е да е оказало влияние за мисед, доста се рових и четох последните седмици, инсулинът оказва голямо влияние на самите яйцеклетки и реално при овулация и зачеване има вероятност да се оплоди некачествена яйцеклетка, която съответно не успява да се развие нормало. Така че не е изключено. Тъпото е, че са нужни поне 3 месеца за "обновяване" на яйцеклетките и дори да се вземат мерки, не е ясно в следващите 2-3 месеца, ако се забременее дали няма да стане фал. И аз съм почти сигурна, че моята БХБ се е повлияла от ИР, но кой знае  Rolling Eyes

# 222
Мими, аз съм с донорска Я. И аз търсих инфо за мисед заради ИР, не е изключено.

# 223
Fill me пиеш ли нещо? Аз сега пия само инофолик. Захарта малко съм я смъкнала на гладно ( на последния кръвен поне беше в границите, че преди това беше 6.3). Следя се и с глюкомер, но не знам колко е точен. Иначе моята ендокриноложка ми каза, че при бременни не се пуска инсулин за изследване, не знам колко е вярно.

Пия си само витамините. При последното изследване преди десетина дни захарта ми беше 4.40 с инсулин 11 и нещо на гладно. Аз инсулин си пускам, както и вит Д и В12 и магнезий и желязо.

# 224
Момичета, сега ме хвърлихте в размисъл относно ИР. Аз правих обременяване с глюкоза миналата година и тогавашния ми гинеколога ендокринолог каза че съм нямала ИР. Сега почвам да се съмнявам, макар че уж са ми в граници показателите Thinking

Какво мислите? Хома теста не съм го правила, но и това изследване е от преди близо година. Дали е добре да го повторя?

Общи условия

Активация на акаунт