Идва есен с шарени листа и ни носи втората черта. ~бебеправене 379~

• 31 829
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • София/Севлиево
А моята кръвна захар е ниска,най-много5 и малко,дори след като съм яла сладко съм я изследвала с глюкомер и пак е под 7.Ама инсулина не е ок,не е висок,но е над горната граница.И сега си мисля дали няма да прецакам стимулацията като ми казаха да не пия лекарства,а само диета.Иначе ако съм с Глюкофаж при +тест ендото каза задължително да го спра...Ще пробвам малко с кето хранене, въпреки че не ми допада много...

# 226
И моята захар е добре и винаги е била добре, инсулина сега също е добре с метфогамата.
При + тест Начев каза веднага да ида.

Според док, качеството на яйцеклетките пада от високия инсулин.

Разликата между ИР и диабет - ИР е първата крачка към диабет 2 така да се каже, може никога да не се развие де.  Лаишко обяснение на ИР --> клетките стават нечувствителни на инсулин, и се отделя все повече, все повече ти се яде сладко, хляб или каквото там щото има много неупотребен, което ако го ядеш все повече дига инсулина, порочен кръг.

# 227
Ели, точно високия инсулин е проблем за тялото, а той се повишава, за да държи захарта ниска. Това поне схванах аз. На мен ми изписаха глюкофаж при инсулин на гладно ~11 и захар ~5 и малко. Тази горна граница 24 е голяма тъпотия. Поне на гладно съм запомнила, че инс. трябва да е близък по стойност със захарта. След обременяване не знам, аз не съм го правила. И аз се чудя как ще я карам следващия път (дано има такъв).

# 228
Момичета, моля за информация:
При нас нещата май не вървят много добре и ще се наложи инвитро. Колко време ориентировъчно се чака от подаването на документите до издаването на Заповед?

След като днес бях доволна от прегледа при АГ, на който в единия яйчник ми потвърди ЗФ, но в другия за 8 дена е пораснал голям и хубав фоликул, който ще овулира днес/утре, ММ ми се обади, че на контролната СГ няма подобрение и Калчев му е дал документ, с който да кандидатстваме по фонда.

Чудя се, да се радвам ли, да плача ли..... коя ми е правилната емоция Simple Smile

# 229
kalestia, тази година подавах два пъти документи. От подаването им, до получаването чаках около 2.5 седмици.
Миналата година беше повече от месец, така че стават все по-бързи.
Иначе процедурата може да се стартира и само с номерчето на заповедта и после може да занесете физическият документ.

# 230
  • София/Севлиево
Около месец се чака за заповед.Успех!
Сега си гледах изследването-инсулина ми е бил 13,а КЗ 5,9 и съм го изследвала по време на БХ.Дали едното не е повлияло на другото?!

# 231
Здравейте.Аз също искам да проверя ИР. Смятате ли,че мога да пусна изследвания сега,когато имам още около 40 остатъчно ЧХГ в организма или резултата няма да е верен и е по-добре да изчакам.

# 232
Хм, не знам дали се променят целевите стойности по време на бременност, дори и неуспешна Sad  Добър въпрос. Но от моя опит и с най-добри чувства, определено трябва посещение при ендокринолог за инсулин 13 и захар почти 6.

# 233
Знам само, че при бременност при захар над 5.1 бременната се изпраща на натоварване с глюкоза и от там вече според изследванията я водят с или без гестационен диабет. Ако е със ѝ препоръчват драстично намаляване на въглехидратите.

# 234
I am back.https://giphy.com/gifs/vh1-basketball-wives-3o7bujBAtyVrfdiLf2
Но не с добри новини - днес на профилактичия преглед установихме кистозни яйчници. Ето защо последните 2 месеца нямам положителен тест за Овулация.
Ще пускам TSH, T4, полови хормони, като за начало, следващия цикъл, пък ще видим от там нататък.
Тоя месец го отписвам. Имам изписан глюкофаж, и съм на диета-без въглехидрати, че може после и за ИР да изследваме.
Абе нищо хубаво с две думи Sad

ПС. Честито на всички, на които не съм честитила, родили или забременели момичета!
А на останалите- пожелавам ни успех !

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 14:39 от ggirl

# 235
  • София
ggirl, силно препоръчвам акупунктура при ПКЯ. Успех!

# 236
Егати гадната вълна от ИР и без въглехидратни диети ..
И аз почвам режима на Узунов по съвет на ендокринолога + метфогамма.
Поне щитовидната е ОК .
Но как ще изкарам без сладичко не зная 😔.

# 237
Момичета, може ли да споделите при кой ендокринолог ходите? Как става записването на час и кога преглежда? За София питам, ще съм ви много благодарна защото не знам при кой да отида, а ТСХ ми варира и искам да ми уточни дозата на еутирокс Sad

# 238
Здравейте,влизам с хубава новина момичета след резултатите от хормоналните,се връщам от ендокринолог,който каза че за сега няма нищо притеснително,ще опитаме с някакви добавки и мисли че нещата ще се оправят отишла съм много рано (навреме) и изследванията показват ,,начално"ПКЯ назначи ми вит Д да пусна ИР и още два хормона ЩЖ е супер и общо взето каза че за сега няма място за притеснение
Winter11аз ходих във ВМА четих негативни коментари но по препоръка д-р Весела Михнева супер разбрана жена и обяснява подробно 30-40 мин ми беше прегледа,доволна съм от нея!

# 239
Ех момичета, с тия ИР ме накарахте да се замисля, разгледах някои симптоми ...ММ ми се кара да не ставам хипохондричка. Надявам се бързо да вкарате нещата в норма. Аз съм на нещо като диета, т.е. не ям почти сладко и гледам да не прекалявам със междинните закуски и преработени храни. Че съм качила 7кг за около година и си е време.

Ggirl радвам се, че се върна, поне действаш и се надявам скоро да се регулира всичко и да извадиш плюсовете.

Бяхте коментирали и стоенето на работа без смяна уж в чакане на бебето - и при мен е така. Не че не си харесвам работата, напротив даже, но имаме предвидени 2 години в друг отдел и аз все ги бутам назад, с идеята, че като ги почна е желателно да не ги прекъсвам за майчинство. Ама колкого повече човек си прави планове, толкова по-малко се нареждат нещата. 

Хайде вадете вече плюсовете, не ни карайте да чакаме Heart

Общи условия

Активация на акаунт