Идва есен с шарени листа и ни носи втората черта. ~бебеправене 379~

• 31 863
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Raulista, най-добре доктор да ги разчете. А TSH пуска ли?
Януари моя Пролактин беше хиляда двеста и нещо. Оттам и TSH високо.
Навързани са нещата.
Правех ЯМР на 06.02 и се потвърди, че имам аденом на хипофизата и когато тя не работи както трябва, подтиска работата на щитовидната жлеза.
Проблем с щитовидната иначе нямам.
Започнах да регулирам пролактина с лекарства. В резултат от което още първия месец имах така бленуваната спонтанна овулация.
Пожелавам ти успех и това да е проблема при теб, който вече си открила.
Аз бих коментирала с ендо или АГ + ендо.
За да ти вдъхна още повече оптимизъм ще ти кажа, че на 13 март имах и положителен тест за бременност след трансфер.
Стискам ти палци. Намери добър специалист, който да ти разчете резултатите и чакай положителния тест в най-скоро време Flowers Hibiscus

# 316
Момичета,моля за малко помощ с нередовния ми МЦ...Този месец ми дойде на 20.09 до 26.09,днес е 13тия ми ден и вчера започнах с ОВУ лентите,но странното е,че днес е по-бледа от вчера ще видя и утре как ще е,според вас има ли шанс непосредствено ден два след МЦ да ми е започнала... БЛАГОДАРЯ!

# 317
И аз много се радвам, Tickles!
Каква хубава новина сред затишието, което беше настанало в темата.

При мен нещата са малко в застой - вече 4 седмици чакаме резултатите от последните изследвания. Лекарката ни ги е получила, освен тези за кариотип (тези от вас, които са си правили това изследване, след колко време получиха резултатите?) и в понеделник сутринта имаме час при нея, за да ни каже какво става.

4 седмици чакане за кариотип започна да ми действа на нервите и да ме кара да си внушавам разни неща, но се опитвам да си контролирам мислите и да се разсейвам.

Спокойна вечер на всички, и хубав уикенд Flowers Maple Leaf

# 318
Аз днес си пуснах хормоните за щитовидната жлеза, както и прогестерона (19 ден от цикъла ми е, не съм следила овулацията - исках да видя как върви). Ето резултатите: https://prikachi.net/image/VoTTs Четох, че за забременяване TSH е хубаво е под 2,5 и не знам дали да направя консултация с лекар. В сряда съм на гинеколог и ще си занеса всички изследвания, правени този месец (така ще проверя и дали овулацията е минала).

# 319
Благодаря за отговора и куража m-angel!
Да, аз съм с Хашимото и ТСХ на последната контрола беше 2.83, но увеличихме дозата Л-тироксин на 0.50 от 0.25. Следващата контрола би следвала да ми е на 1 ноември (изследвам на всеки 45 дни по указания на Начев). Смисъл над нужното <1 съм, но реално не е в облаците. Виж МАТ-а ми е 300 и нещо, но там е друго.
В неделя съм при моя док, а в сряда при Начев като мисля вторник да повторя само пролактина за да съм сигурна в резултата. Най-тъпото е че този цикъл трябва да започвам допълнителен естроген заради изтънена лигавица, а четох че той дигал пролактина... Дано не се наложи да пропусна още един месец, че почна са ми идва много психически вече. Иначе на теб честито за бебенцето! Heart
Ендокринологът ли те насочи към ЯМР?

Raulista, най-добре доктор да ги разчете. А TSH пуска ли?
Януари моя Пролактин беше хиляда двеста и нещо. Оттам и TSH високо.
Навързани са нещата.
Правех ЯМР на 06.02 и се потвърди, че имам аденом на хипофизата и когато тя не работи както трябва, подтиска работата на щитовидната жлеза.
Проблем с щитовидната иначе нямам.
Започнах да регулирам пролактина с лекарства. В резултат от което още първия месец имах така бленуваната спонтанна овулация.
Пожелавам ти успех и това да е проблема при теб, който вече си открила.
Аз бих коментирала с ендо или АГ + ендо.
За да ти вдъхна още повече оптимизъм ще ти кажа, че на 13 март имах и положителен тест за бременност след трансфер.
Стискам ти палци. Намери добър специалист, който да ти разчете резултатите и чакай положителния тест в най-скоро време Flowers Hibiscus

# 320
Април месец бях с пролактин около 700. Отидох при Начев и ми пусна макропролактин, който правих в Майчин дом. Излезе в норма и ми каза да не пия нищо. Според Начев това изследване е много специфично и макропролактина е по-достоверно. Останах с впечатление, че специално за пролактина той има доверие на резултатите от Майчин дом, а не от cibalab и тн.

Според гинеколожката е от стрес. Не знам кой е прав, но на последното изследване е 200 и нещо. Пия Витекс и може от него да съм го смъкнала.

Амнел Не съм специалист, но ми се струва, че TSH-то ти е високо, а FT4 малко ниско. Аз бих направила консултация с ендокринолог.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 20:00 от Пълнолуние

# 321
Предполагам че Начев и мен ще накара това да направя. Просто супер много го мисля, защото лигавицата е тънка и ще трябва още естроген. Да, но от него ще вдигна още пролактина. В единия случай без лигавица в другия с гръмнал пролактин, но и двете ми затварят вратата към Б с трясък. Дали могат да се приема лечение за двете едновременно?Thinking
Но иначе симптомите за високия пролактин си ги имам - мега влагалищна сухота, осъден цикъл и миналия месец бях без О и със ЗФ.
Дано не си го отгледам пак този месец.Disappointed Relieved

Април месец бях с пролактин около 700. Отидох при Начев и ми пусна макропролактин, който правих в Майчин дом. Излезе в норма и ми каза да не пия нищо. Според Начев това изследване е много специфично и макропролактина е по-достоверно. Останах с впечатление, че специално за пролактина той има доверие на резултатите от Майчин дом, а не от cibalab и тн.

Според гинеколожката е от стрес. Не знам кой е прав, но на последното изследване е 200 и нещо. Пия Витекс и може от него да съм го смъкнала.

# 322
Продължи да ги правиш. LH не се насища постепенно. Може два дни да има почти положителни тестове после 4 дни бледи и изведнъж да ти покаже положителен, а на следващия ден дори по-тъмна от контролната черта. Един два месеца ги прави по- продължително време и като видиш кога се пада О ще можеш с да я следиш с по-малко ленти.
Момичета,моля за малко помощ с нередовния ми МЦ...Този месец ми дойде на 20.09 до 26.09,днес е 13тия ми ден и вчера започнах с ОВУ лентите,но странното е,че днес е по-бледа от вчера ще видя и утре как ще е,според вас има ли шанс непосредствено ден два след МЦ да ми е започнала... БЛАГОДАРЯ!

# 323
Благодаря ❤️!! @fillme

# 324
Здравейте, момичета!
С мъжа ми правим опити за бебе вече 2 години като зад гърба си имам един неуспешен опит ин-витро, причината при нас е мъжки фактор. Като може би всяка жена, непрекъснато се надявам да се получи по естествен начин... дано имаме късмет!
Въпросът ми към вас е - случвало ли ви се е след полов акт да ви болят яйчниците като предменструални болки, в следващите 1,2 дни да имате леки спазми? Дали това може да се дължи на някакви опити на яйцеклетката да се оплоди? Наблюдавам го това явление всеки път при нас.
Благодаря!

# 325
Fillme, аз мислех, че LH кривата е градуална с един пик, както казах по-напред аз съм с много дълъг цикъл, 50 дни и от този месец правя ову тестове, на 23ти ден реших да пробвам от любопитство, иначе мислех на 30тия да започвам с тестовете, но на 23ти ден беше много близо до положителен, на следващите дни тестовата линия беше все по-бледа, дали е минала ову или да продължавам с тестовете, понеже мислех, че има един пик в месеца и мислех да приключа с ову тестовете, днес вече имаше само една черта. Много объркан пост, но и аз съм объркана. 😅

# 326
Стела добре дошла! Дано ти донесе късмет темата!
За съжаление няма как да усетиш яйцеклетката как се опложда, или се опитва да се оплоди. Все пак това са микроскопични клетки.
По скоро са ме боляли яйчници след секс от кофти поза, или повечко екшън така да се изразя...

# 327
Не Малечка, кривата има много повишения и спадове по време на цикъла, но само за ден два и то обикновено следобед показва големия пик, който предизвиква спукването на фоликула. Аз заради това ти писах да започнеш от ден 30. Много рядко лутеалната фаза може да надхвърли 18 дни и е почти сигурно, че няма да видиш положителен тест преди ден 30. Ето в тази тема можеш да получиш повече инфо https://bg-mam.ma/t/1208369

# 328
Здравейте, момичета! С много страх и много надежда влизам с огромното желание да повлека крак, както често се случва в темичката ни. Всеки, който е преживял загуба, знае, че положителният тест не носи онази спонтанна радост и сигурност, че този път всичко ще бъде наред. Поплаках си сутринта, а сега се лутам в мисли какво да изследвам, към кой доктор да се обърна, да не би да изпуснем нещо и този път. Единственото изследване, което направих след аборта е основния пакет тромбофилии, в който излязоха хетерозиготин генотип 1298 А/С за MTHFR и хетерозиготин генотип 5G/4G за PAI-1. Спрях да пия добавки, витамини и зарязах графиките с температурата. Нямам никакви необичайни усещания.

А сега имам нужда от много стиснати палчета и лавина от положителни тестове в темата!

Честито, Tickles!! Прекрасна новина!
Спомена, че си спряла добавките - това свързано специфично с мутациите, които са ти излязли ли е? Аз също пуснах само тромбофилии и чакам резултати след седмица, та затова и питам. Ще се радвам и да споделиш ако са ти назначили терапия (както и каква е връзката с добавките).

# 329
Ендокринологът ли те насочи към ЯМР?
Да, ендокринолог ме насочи към ЯМР.
За съжаление репродуктивният ми доктор не беше сметнал за необходимо да ги регулирам.
Нямах овулация, не реагирах на лека стимулация с Летрозол, по време на инвитрото бях с конски дози Гонал, които постоянно ми увеличаваха.
Имах и тънка лигавицата. Благодарна съм на Margolotta , която по същото време ми препоръча и чая от листа от малина.
Може да е съвпадение, но аз вярвам, че всичко това ми помогна да забременея.
Другото, което правех по това време е, че бях на безглутенов режим.

Общи условия

Активация на акаунт