Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 9

• 63 264
  • 790
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Да ви кажа и аз за моят първи досег със с.Равногор /1320м/. Та ще ме води моя мъж, тогава пресни гаджета, на неговото село, средата на м.август. Казал ми е сигурно за дебели дрехи, ама аз не помня. Леле, боса по сандали с къс панталон...вечерта 10 градуса, дали не си обух чорапи в сандалите...умрях от студ.
Сега там имаме оставени зимни якета и поларени горнища. Температурата е винаги 10 гардуса по-ниска от Пловдив. И все пак вечер трудно се стои на двора, трябва да е адска жега долу, а там горе през деня да е било поне 25гр.

# 241
Привет! Може ли да препоръчате места за хапване в района на Кърджали с родопска кухня? Благодаря 🙂

# 242
Привет! Може ли да препоръчате места за хапване в района на Кърджали с родопска кухня? Благодаря 🙂

Механа Родопчани!

# 243

Механа Родопчани!
Благодаря!

# 244
  • софия
Утре планираме Кръстова гора. Да ми препоръчате местенце за обяд( изключваме тези по пътя от Асеновград до там).

# 245
Утре планираме Кръстова гора. Да ми препоръчате местенце за обяд( изключваме тези по пътя от Асеновград до там).
Пътят е затворен малко след юговското ханче. Освен ако не минавате през Чепеларе и Рожен ама оттам е 3 дни път с камили.

# 246
  • до най-прекрасния мъж
Пътят е затворен малко след юговското ханче. Освен ако не минавате през Чепеларе и Рожен ама оттам е 3 дни път с камили.
+1, но е вълшебно и си заслужава. Правили сме преход по този път неколкократно и не съжалявам грам. Само че ще ви трябва доста повече време, че наистина е много обиколно. Но за ден не е никак невъзможно.

# 247
  • софия
Благодаря ви. Знаехме, че уикенда на 15.05. беше затворен пътя и към днешна дата не открихме инфо, решихме, че е отворен.
Сменяме дестинацията тогава 😊

# 248
  • София
Здравейте!
След като 7 години посещаваме едно и също място в Родопите, тази година искаме да променим малко.
Търся място за кратка почивка в началото на септември, в Източните Родопи. Много ми е затруднено търсенето, тъй като по разни причини имам много условия.
Трябва ми напълно самостоятелна вила, бунгало, за 4 човека. Но наистина самостоятелно, а не през два метра да има друго бунгало.
Искам да е до язовир.
Може и да не е в Източните Родопи. Но предпочитаме там.
Не държа на лукс никак, просто да е чисто. Ще идем само за три дни.
Досега ходехме  във вилите на Ваканционно селище Ива на яз.Доспат. За там мога да дам отзиви, ако някой се интересува, доста години ходим. Просто вече ни омръзна.
Ще съм благодарна за предложения!

# 249
  • Някъде по Дунава
Валенцето, мои познати са били на яз. Батак в тази къща https://kashtiangel.bg/. Много са доволни. Те са двама възрастни и 3 деца.

# 250
Валенцето, май такова място няма до никой от трите язовира в Източните Родопи. Там почти никъде няма достъп дорега, има малко места, на които има хотели. Единствено място с повече места за спане е Главатарски хан.
Една евентуална идея за яз. Коприна. Не сме спали там, от вън изглеждаше добре, но е доста скъпо.
https://artemida.bg/за-комплекса/

Може би наистина Батак е място за вас - там както и на Доспат има най-много такива места за настаняване.

# 251
Това означава ли, че от Асеновград не може да стигнем до Чепеларе?
Не си спомням района, извинявам се за въпроса.
Пътят към Кръстова гора само ли е затворен?

# 252
Това означава ли, че от Асеновград не може да стигнем до Чепеларе?
Не си спомням района, извинявам се за въпроса.
Пътят към Кръстова гора само ли е затворен?
Няма никакъв проблем да се стигне от Асеновград до Чепеларе. Ремонтът е след отклонението от главния път към Лъки, разширяват го.

# 253
Здравейте, плануваме пътуване в Родопите от 20.06. Мислим да започнем от село Врата. Моля ви за мнение и препоръки как е най-удачно да организирме посещението си до Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора.
След това ще се отправим към Кърджали и Златоград.
Ако някой е правил подобно пътуване, ще се радвам да сподели.

# 254
Намерете и изгледайте записа на БТВ репортерите от днес. За теснолинейката е през погледа на една американска фотографка.

Общи условия

Активация на акаунт