Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 21 817
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Като за начало, спри напълно с плодовете, биричките и хруските (малко те изшпионирах из другите теми)
Вит.Д се приема с мазна храна, за другите не знам, аз не пия.

# 106
Елена, вит. Д приемам в първата половина на деня- нали е слънчев витамин. Магнезият пия преди лягане или с възможно най-голям интервал с вит. Д- защото иначе си пречат взаимно.

# 107
Мисля да ида на профилактичен при гастро (обикалям като гламава по лекари, един повече ...), да го погледне този дроб как е. Алкохол никога не съм консумирала много, по повод и малко. На плодове никога не съм била голям фен. Преди се е случвало и с дни да не се сетя за плод, но ми подобряват храносмилането. На сила се научих да ги ям. Само банани (по-зелени), пъпеш, портокал и нектарини винаги съм харесвала, но пак никога не съм можела да ям много. Като хапнех малко - един плод, един резен ми стигаше, та и тежко ми ставаше. Покрай спирането на захарта вече го третирам за “глезотия” и ми се промени вкуса - малини и къпини са ми вкусни. От както в началото на месеца се сложих на по-строг тежим съм яла само 2-3 пъти по 30-40 г малини или къпини и веднъж банан ( по-точно 1/3 банан). Решила съм поне още месец да не ям такова нещо всеки ден - а само през 2-3 дни и постепенно да видя какво се случва.
Това чудо мисля си го докарах от закусване на сладки неща с кафето, стрес и недоспиване. Втората неуспешна бременност окончателно е затворила кръга, защото се будех с мисълта за кроасан с шоколад и си го осигурявах - идея нямах, че си вредя Sad

# 108
Подходящо ли е да се прави фаст по време на менструация? Тази вечер не бях гладна и пропуснах вечерята. Сутрин не закусвам и ще ми бъде идеално за 24 часов фаст.
Между другото това явно е било причината за задържането на тегло при мен. Онзи ден смъкнах 600 гр и вечерта ми дойде. Толкова бях изненадана, че ми дойде навреме. Изобщо не очаквах. През живота ми менструация без прогестерон и противозачатъчни ми идва редовно само, когато спазвам режима. Е, цикълът ми е по-дълъг, но и на това съм доволна.

# 109
Аз правя фаст без никакъв проблем по време на цикъл. Чувствам се добре. Но преди/след фаста внимавам храненето ми да е особено пълноценно. Приемам и желязо (но понеже имам дефицит, иначе едва ли е чак наложително, но така ми е по-спокойно).

# 110
  • Paris, France
Значи за начало си вземам Витамин Д, тоест имам от децата. Има ли значение сутрин или вечер се приема?
Магнезиев цитрат ще си взема. Него също не знам кога да го пия, в нета на места с храненето, на места вечер преди лягане? Този на Солгар хубав ли е?
Пия и Прим Ойл сега се сетих, просто не го сметнах за важно.

Като за начало добре ли е?

Прим ойл не съм пила и не съм го срещала като добавка за ИР. Не знам как се пие.

Витамин Д се пие с мазна храна. Няма значение кога, но аз го пия вечер с магнезиева сол.

Цитрат се пие когато искаш, но трябва да си в стабилна кетоза, защото вади от кетоза. При мене няма такъв ефект, но да знаеш.

Важно ти е веднага да се стегнеш и да махнеш захарта. Със захар 6 на гладно, ако ще Коди с добавки да пиеш, нищо добро няма да постигнеш. Витамин Ц, примерно, не влиза в клетките при висока захар и като са пълни с глюкоза..

Като за начало, спри напълно с плодовете, биричките и хруските (малко те изшпионирах из другите теми)

Какви бири, какви плодове, какви 5 лева? Не знам какво е турски.

Никакъв алкохол и никакви сладки плодове. Ако сега ядеш по 5 плода на ден намаляващ с един плод дневно. Бирата не знам как се спира, но не може да се приема. От пороците ОК са пушене, кафе, но алкохол не може. Деси пусна резултати след 10мл алкохол. И никакво връщане назад.

Елена, ако имаш глюкомер, почни да мериш КЗ редовно и ще се стряскал. Дневник, сантиметър ежедневно и кантар веднъж седмично,, даже два. Ако това не помогне включваш кухненски везни и броене на ВХ, но е досадно. Предпочетох да не ям усвояеми ВХ и видях бърз резултат.

Ако ти е трудно, пиши тук всеки ден да те дисциплинираме.

Алкохолът заминава в отпуск пръв. Това, дето го четеш в другите теми като тази на Тервел е за сравнително здрави хора. Затлъстяване и висока КЗ заедно не се оправят ако не се спре алкохол.

Деси, малини и къпини си яж. Даже някои не сладки видове пъпеш и диня може. Спри макаронените и хляба и особено с мазнина. Беше имала висока КЗ и след пица. Явно пшеница + мас не ти понасят. И аз съм така. След като банани и малини не ти вдигат КЗ ги ядеш. Окастряш това, което я вдига.

И не си давай толкова зор. Ти бързо постигна подобрение, което се вижда с просто око при сутрешна КЗ. Добре прогресира. Браво!

лимонче, ОК е, да. Постя по-лесно по време на менструация, отколкото преди нея или в средата на цикъла.

Миоки, в Лидл са пуснали кантар, който мери мазнини и вода. Има ли смисъл да взема един? 20€ струва и е с 3 години гаранция и до 8 човека обслужва. Има и приложение на телефона, в смисъл се пращат данните в едно приложение.

# 111
Какво ядете преди и след фаст?

# 112
  • Paris, France
Какво ядете преди и след фаст?
  ям яйца и магданоз, копър, кориандър, чушки, краставици, риба. Това ям и след фаст.

лимонче, със сигурност ти липсва магнезий.  Прогестеронът се прави от магнезий. И разкарай противозачатъчните. Те самите предизвикват ИР. Сложи спирала, а ако не искаш повече деца, клъцни тръбите.

# 113
  • София
Благодаря.

# 114
Невена, хруски бре, не турски - хруски за хрускане (солетки, бисквитки ей таквизи нещица).

Аз съм много доволна от моя кантар, от Амазон го взех. За 20 евра си струва, да.

# 115
Преди/след фаст ям сардини/риба, месо, яйца, черен дроб, зеленчуци...маслини, гъби, кисели краставички са ми любими добавки.
Невена, и аз съм много доволна от моите кантари- единият ми е в чужбина (мери кг, вода, мазнини, костна маса и мускули, дава ориентир и за необходимите калории). Този който ми е тук мери само кг, мазнини и вода- и двата са Innofit и са изключително точни.

# 116
Невена, аз в момента не приемам никакви хормони. Противозачатъчни пиех, когато не знаех, че имам СПКЯ и съответно ми бяха изписани за липсваща менструация. Пих си ги може би 3-4 години. След това ми ги замениха с Дуфастон, докато не попаднах на точният лекар, който ми го спря и ми откри ИР. След това започнах ВМ НВХ и за нула време менструацията ми се появи и забременях 2 пъти един след друг. Първият път неуспешно, но по други причини (беше извънматочна)
След раждането обаче ме почнаха едни кръвоизливи. Кървях без спиране в продължение на месеци. Въпреки, че ми направиха кюретаж кървенето не спираше. Тогава ми изписаха отново Дуфастон и той ми помогна бързо да кача много килограми и да се чувствам ужасно. Сега от 4 месеца не го пия, от 3 съм на режима и вече ми идва втора менструация без никакви хормони. Обаче отново са ми много обилни и продължителни. Предишната ми продължи 20 дни.
Поръчала съм си магнезиев цитрат, чакам го до няколко дни да дойде и го почвам.

# 117
Лимонче, имаш ли миома/-и, аденомиоза? Нещо друго което да обясни кръвотеченията?

# 118
Миома нямам до колко знам. Второто не знам какво е. Имам поликистоза, докато кърмех правех хиперплазия на лигавицата. Сега не знам. Средата на октомври съм при АГ. Ако ми е спряло до тогава. Имах час за утре, но то пък взе, че ми дойде.

# 119
  • Paris, France
Миоки, хруски написах, редакторът поправил на турски. Извинявам се.  

лимонче, почти 1 към 1 беше при мене. При мене намаляване на мазнини, особено наситени, фруктоза помагат да не ми е обилен цикъла. Дуфастонът е суууупер вреден, но от Утрогестан ми се спеше непрекъснато. На мене ми го изписаха само за 10 дена, не всеки ден.

За поликистоза йод, селен, фолат, инозитол помагат. Фолат и инозитол не пих дълго. Като не пия магнезий известно време, а ям ВВ почва да ми става обилен цикъла, но не колкото преди. Има някакви билки, ще ги видя кои са и ще ти ги напиша. Май има и връзка с цинка.

ВМ-НВХ помага, защото се губи калий, а калият е антагонист на магнезий и докато сме на диета остава повече магнезий за яйчниците.

Бях пуснала една страница с добавки за СПКЯ (Това ми беше диагнозата) и повечето, в комбинация работят. Още пия йод чат пат.

А ако имаш кръвоизливи в един момент трябва да се кюретира, но помага за 2-3 цикъла и почва да расте дебела отново. Чела съм коментари, че в някои случаи, каквото и да пиеш трябва да я изчистят веднъж.

За кантара мисля все още.

Общи условия

Активация на акаунт