Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 21 799
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Ами тогава що се учудваш на резултатите си?
Нова мода или не, доказано работи и се отразява положително не са мо на теглото, а най-вече на показателите и те спасява от това да се докараш до диабет, а ти натам си тръгнала.
С чиитване на всеки 4-5 дни няма да се получи и като нищо, следващия път ще видиш и още по-лощи резултати.

# 91
Ако Невена хвърли едно цветущо описание какво прави това състояние на тялото, мисля, че ще има мотивационен ефект Grinning

# 92
КЗ сутрин варира като за последните 10 дни е била подледователно: 5.4, 4.9, 5.3, 5.5, 4.7,  5.0, 4.8, 5.0, 5.0. Днес след вчерашните изстъпления беше 5.3. Има леко подобрение, но още е относително малко и при отпускане от моя страна - било с грешен избор на храна или по-малко движение се вдига. Когато изпълня нещата добре, кз е добре. Това обаче е при почти Кето хранене, балансът с въглехидратите ми е доста труден. Не че ми липсват, а по-скоро на моменти не съм се организирала достатъчно добре.
За щастие млечните не ми вдигат кз, освен малко прясното мляко, но сега си взех животинска сметана за кафето и би трябвало е ок така. Дори малко банан не ми действа особено зле - не е по-различно от малините (при 50 гр банан или 40 гр малини тялото ми реагира еднакво). При досега с тесто обаче буквално избухва - 3 пъти ми е скачала драстично КЗ след хранене и все е след нещо зърнено. Май наистина може да имам някакви микроорганизми като гъбички или бактерии в организма, които се изхранват с хляб Joy
Задавам толкова много въпроси, защото всичко е много ново и необичайно за мен. На опъки е на всякакви хранителни навици и стандартни препоръки за “здравословно хранене”.  И това като се комбинира с куп неща, които уж при опити за бебе или бременност трябва или не трябва да се ядат и ми става пълна каша. Сега ще опитам да правя по-дълъг прозорец без хранене (ранна вечеря и късна закуска или без закуска). Това наред с указаната от Невена схема - ядене, движение, мерене на кз до под 5 + 30 Мин допълнително движение. Вече имам велоергометър на разположение

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 21:53 от Desii_123

# 93
  • Paris, France
Пия само Сиофор 2х1000мг, друго не пия. Храната ту я държа под контрол, ту му изпускам края.. Килограмите са почти 90 на ръст 160. Успявам да сваля малко само когато съм 100% стриктна с кето хранене. С леки отклонения задържам, а ако му отпусна повече края веднага качвам..

Не спортувам. От началото на лятото вървя много пеша. Стремя се да нямам ден с под 10 000крачки.

Спортът в момента няма да помогне.

След като си намерила начин да сваляш, сваляй! Този Сиофор ти смъква Б12, нали знаеш?

Марш в първия пост на добавките. Всъщност, но е не препоръчваме добавки, а коригиране на липси, а при тебе ги има.

Магнезий също ти трябва, защото като си в недостиг, Сиофорът завежда малкото наличен магнезий към черен дроб и за яйчниците няма.

Знаеш за инозитол и фолат, оцет преди ВХ, но без стриктно кето при тебе няма да се получи. Стегни се, кетоза, намали и спри Сиофор, магнезий, ниски калории и ще усетиш разликата. Виж и другите витамини. С ИР и лошо хранене и обезитет сигурно ти липсват.

Деси, че ти имаш голямо подобрение! След само 4 дена КЗ на гладно ти е идеална в сравнение с тази преди месец и предвид, че ядеш ВХ.

Четох проучване, че при някои хора квасения хляб вдига КЗ и инсулин, а при други този с мая. Сложно е.

Щом понасяш зелени банани и малини си ги ядеш. И аз съм като тебе.

2 банана дневно ти стигат за бременността. Гледаш да са зелени и незрели и твърди. А след месец може и да толерираш повече.

Добре, забрави за днешния ден, за алкохол, за хляб, паста, пица и прясно мляко и продължавай!

Пробвай някой път банан и малини без мазнина да видиш какво става! При някои хора това работи. Ядат 2-3 яденета с протеин и между тях 2 банана и ходят. Едно момиче от групата ми закусва с протеин, на обяд яде ВХ в стола и ходи бързо след ядене половин час, вечеря у дома, яде 2 банана и отива на разходка за час и така.

Ти си в самото начало и е нормално да има фалове. Важното е да не се скапеш от тичане. По-добре ходи, първо бавно, после все по-бързо и накрая може да потича. Това не скапва колкото тичане непрекъснато.

Добре са нещата.

Ако аз изям макарони с пармезан сигурно и моята КЗ ще скочи.

# 94
  • София
Нищо не знам за инозитол и фолат. Ще се заема да чета. Отивам в първия пост.

# 95
Обнадеждаващо звучи. Не тичам, че не умея и не ми понася това тръскане. Ходя, стълби, клекове. Сега и Вело. Аз обичам силови упражнения, но с тоя вирус не е за фитнеси, ще си подсигуря някакви тежести за клекове и напади, нали уж мускулът гори захарта. За сега се скапвам без грам тежести.
Ще пробвам как е ако ям чисто плодовете. Сега гледам да ям през ден, доста зеленчук хапвам и витамини няма да ми залипсват. До сега си ги слагах в закуската (гледах, че този Стан Екбърг прави същата, но слага и пекан) - чия, ленено семе, кисело мляко. Аз по ваше указание махнах таханите от нея и вместо тях слагам качествена заквасена сметана от пасищни животни. Това го редувам с яйца.

# 96
Фпуктозата натоварва черния дроб и тя като алкохола предизвиква затлъстяването му.
Плодовете се ядат местни и в сезон, не като препоръчват 5 на ден.

# 97
Аз откакто започнах режима хапвах за закуска бъркочи с кисело мляко/заквасена сметана/кремообразна извара/мляно ленено семе/ядки/кокос, с какао и/или горски плодове, с или без чия, с кокосови стърготини- каквото ми хрумне да забъркам на момента Joy
Да ви споделя, откакто намалих Глюкофаж  наполовина има промяна в цикъла ми. Когато достигнах пълната доза по схемата преди малко повече от година, цикълът ми започна да идва с около 2 дни по-рано. А иначе ми е бил винаги точен. Тогава някой ми каза, че можело да е пременопауза. Скъсявал се цикълът. Ама на моите години не ми се вярваше и то точно след като промяната беше след въвеждането на хапчетата...Ето, мина повече от месец откакто съм на половин доза Глюкофаж и цикълът ми пак си идва както преди да започна хапчета Wink

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 22:56 от dolce miele

# 98
  • Paris, France
Фпуктозата натоварва черния дроб и тя като алкохола предизвиква затлъстяването му.
Плодовете се ядат местни и в сезон, не като препоръчват 5 на ден.

Ахам, местни и в сезон, но да не са изкуствено селектирани за сладост. И картофите да не са с лектин от гени на кокиче, а други май вече няма. Плодовете стават сладки в горещо време и понеже горещината сваля КЗ са ОК тогава. Едно време са ги изсушавали и яли зимата като нямат кой знае какво.  И преди да ги ядат са ги киснели във вода да ги оводнят. Компотите със захар, бляк, са новост без кьорав витамин.

5 плода и зеленчука са минимума, но плод се заменя успешно със зеленчук без фруктоза. Доматите и чушките са плодове, но вторите минават за зеленчук.

dolce miele,  поздравления. Пожелавам ти скоро да го спреш и да си здрава като бик. 💐 Заслужаваш го.

Деси, внимавай и със заквасената сметана заради наситените. Наситените мазнини също са в челната четворка сред омазняеащите черен дроб алкохол, ВХ и фруктоза. По малко може.

# 99
Невена, благодаря! Blush Планът ми никога не е бил да пия хапчета завинаги и затова съм много доволна, че ми се получава намаляването на дозата без КЗ да се покачва Sunglasses

# 100
Ахам, местни и в сезон, но да не са изкуствено селектирани за сладост. И картофите да не са с лектин от гени на кокиче, а други май вече няма.
Тъй, тъй, за това предпочитам да не ги ям изобщо... мутанти. Дори боровинките махнах - тук са големи като череши почти... егати и боровинките.
За наситените мазнини не мога да се съглася категорично - основно такива ям чернодробните ми са се подобрили.

# 101
  • Paris, France
Миоки, има естествено големи боровинки. Ходила съм да ги бера по горите. Няколко вида са - сини, черни, червени. Богати са на омега 3, ама не ги обичам. Обожавам малини. Къпините са много полезни за кожни проблеми и ИР, но и тях не обичам. Cranberries ям, сините не ги ям. Имах познат с имение в централна Англия и цялото беше оградено с плет малиново храсти и боровинки, червени някакви и като череши. На кисела почва си стават доста големи естествено.

dolce miele, и на мене ми се скъси цикъла на Метформин и като го спрях се удължи. А как спря Метформин? През ден го пиеше и после през два или отведнъж? Сега пиеш вечер, предполагам.

# 102
Ем не ги знам - испанските са огромни и са ми съмнителни.
Омега 3 гледам от риба, ако разчитам на боровинки за нея, ще трябва да ям с килограми Simple Smile

# 103
Невена, от раз намалих дозата на Глюкофаж наполовина (моят е с бавно освобождаване). Пиех го сутрин и вечер по 1000 мг и направо един ден реших и махнах вечерната таблетка и си оставих само сутрин по 1 т. от 1000 мг. Мерех с глюкомера и като видях, че КЗ си е на хубави нива (бях почнала вече и с фастовете) и си оставих само половин доза. Иначе мислех да намалявам по-плавно, ако КЗ започне да се покачва. От няколко дни пък започнах да пия през ден по 1 таблетка от 1000 мг. Като гледам, пак КЗ си запазва стабилни нива...имам още двайсетина таблетки и смятам да ги пия още няколко дни през ден и после през два, през 3- докато свършат. Simple Smile

# 104
  • София
Значи за начало си вземам Витамин Д, тоест имам от децата. Има ли значение сутрин или вечер се приема?
Магнезиев цитрат ще си взема. Него също не знам кога да го пия, в нета на места с храненето, на места вечер преди лягане? Този на Солгар хубав ли е?
Пия и Прим Ойл сега се сетих, просто не го сметнах за важно.

Като за начало добре ли е?

Общи условия

Активация на акаунт