Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 21 788
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Деси, диабетични стойности са над 11 на 60 мин. при обременяване. Ако не се лъжа. Може би ти се е повишил кортизола- много движение, стрес (макар и заради новото жилище)...
Аливи, може би ако хапнеш нещо съвсем дребно преди излизане.

# 76
Здравейте. Писах скоро, че имам сърцебиене и задъхване, умора, пусл около 100.  Ходих на кардиолог, нямаше видими проблеми на ехокардиография, щитовидни те са в норма (ТСх  е 2,229),утре ще ги покажа на ендокринолог, DHEA- s ми е повишен. Витамин Д е в норма. Инсулина на гладно е 11, после се увеличава на 1 и 2-ри час 27 и 67), което разбрах, че не е добре ... захарта е ниска, около 4 ( 4,8 беше първият път). Сега проверих Б12 , то е ниско 293....
Това означава ли, че имам  инсулинова резистентност? И може би поликистозни яйчници, въпреки че нямам кисти, каза гинекологът? Чудя се дали ще разчете правилно тези данни ендокринологът?
Да взимам ли лекарството предписано от кардиолог, корделин? Или да изчакам утре да видя какво ще каже ендокринологът?
На диета съм, но дали някакви добавки с Б12 могат да подобрят положението ми и да намалят пулса и сърцебиенето? Извинете, че така хаотично пиша, но малко се притесних...

# 77
Desii_123, и аз мисля, че не са само ВХ, но и вълнението.

evianna, само ТХС ли изследва?

# 78
Евиана, имаш ИР, да. За лекарството не мога да дам съвет...

# 79
  • Paris, France
Аз имам един въпрос, ако е възможно някой да ми отговори, че все още си изяснявам разни неща. Как да спра повишаването на КЗ след събуждане? Днес станах с 5.3, приготвих детето за градина, заведох я и се върнах, което е 2 км разходка и вече беше 5.8. Не бях яла.

Не можеш да го спреш докато не влезеш стабилно в кетоза. Трябва да си опразниш мускулите и черния дроб от глюкоза. Захарта ти е била висока и понеже не си яла, няма покачване на инсулин за да я вкара в клетките и инсулинът е паднал от двигателната активност. От същата тази активност са се качили кортизола, норадреналин, хормон на растежа, които заедно с глюкагона са сигнализирали на черния дроб да изхвърли глюкоза в кръвта.

Като свърши глюкозата, с което в момента се занимаваш, ще спре в един момент да се качва и захарта.

Продължавай да намаляваш ВХ и да ходиш и си чакай влизането в кетоза. След това е лесно.

евианна, да имаш висок инсулин на гладно, над 2 пъти над норма и след първи час инсулинът ти се качва вместо да пада, което значи нарушение на втора фаза и че клетките са станали упорити (резистентни) към инсулин. Б12 трябва да се коригира ASAP. Метилкобаламин ти трябва. Първия пост и започвай!И аз имах СПКЯ без кисти и подобен инсулин на гладно. Успех.

Скрит текст:
Момичета, вчера беше доста луд ден за мен и съм много притеснена и дори шокирана от стойностите на КЗ, които си измерих. Нанесохме се в ново жилище, освещаване правихме, първо денонощие в градска среда с кучето след 6 месеца в селска къща, пазаруване, подреждане.... Всичко започна относително нормално (5.4 ранна сутрешна кз, хапнах предната вечер по никое време малко ядки е чакане на втасването и изпичането на питката за освещаването. Сутринта пих едно кафе с малко краве масло и капка пълномаслено мляко. В 10.30 на освещаването хапнах 2 залчета от питката и отпих микроскопична глътка от осветеното вино. Последва подреждане, ходене, пазаруване и реших да я измеря непосредствено преди хранене в 14.30. КЗ беше 8!!!. Вече бях сготвила салата от зелении и домат, паста с чесън и зехтин + пармезан и втора глътка от осветеното вино (остатъкът реших, че грях не грях ще накарам да го изпие мм, не е като да съм го хвърлила). На първи час след пастата - измерих я в колата - КЗ 9.8. На 2ри час 7.7 след бая разходка ... общо за деня ми се събират 15000 крачки и цялото тяло ме болеше, не съм спирала са се движа и преди вечеря КЗ беше 4.5. Вечерята беше ок -месо и зеленчуци + салата от зелении.,Днес сутринта е 5.3. Тези стойности на кз са шок за мен - на обременяването преди 3 седмици кз не скочи до 7.7. От тогава съм яла високо въглехидратно ядене само веднъж и вчера. Това са май диабетни стойности. Най-шокиращ е резултатът 4 часа след 2 малки залъчета питка и глътка вино - 8 и това предхождано от разходка около 30 Мин. Хайде след пастата по го разбирам - изяла съм солидно количество въглехидрат, макар стойността да е плащеща. На какво може да се дължи това. Предните дни бях успяла с храненето и разходки да се будя с кз дори под 5.

Честит нов дом, Деси! Да го напълните с деца , внуци и животни и да сте много щастливи в него! 💐

Нормално е случващото се. Ядки и паста са си мазнина + ВХ. Алкохолът пречи на инсулина.

Когато ползуваш метода с изгаряне на ВХ ядеш толкова ВХ, колкото можеш да изгориш без да се скапеш и след ядене ходиш до КЗ  под 5 + 30 мин. Това не е спазено тези дни.

Паста с чесън, зехтин и пармезан няма място в менюто ти засега. Можеш да ядеш боб с ориз, може би, плод с месо, но да ядеш паста с мазнина и още мазнина, при това наситена от пармезан, че и без протеин си е смърт. Не може да спираш при КЗ 7.7 ако не искаш проблеми през следващите дни.

Мазнина и толкова ВХ няма да можеш да ядеш и бременна. Аз нямам вече ИР, но паста ям с броколи, зехтин и чесън, тон в доматен сос, нещо такова. Кашкавал, пармезан и сирене не ям като ям паста.

Алкохолът е много калоричен и пречи на инсулина и затова, сам по себе си, вдига КЗ.

# 80
Алкохолът е много калоричен и пречи на инсулина и затова, сам по себе си, вдига КЗ.
Да не говорим, че е митохондриална отрова и скапва черния дроб. Сега, няколко глътки, веднъж годишно сигурно са щети, с които тялото може да се справи, ама е най-добре да не се консумира изобщо по възможност.

# 81
Благодаря, момичета! Да, нищо не спазих вчера. Имало е вълнения леки, но не особено (дано не е от стрес, защото на мен ежедневието ми е много по-стресово ..). Виното беше макс 10 мл. (10, а не 100 Simple Smile) Аз никога не съм била по пиенето, а от бременността на сетне не бях близвала дори глътка и съм решила нищо да не пия. Дано да е от него, че мога лесно да мина до края на живота си без капка алкохол (но от такова количество...). Боя се, че е от тестото и май то ще е табу за мен за месеци , ако не и за години.
Правилно ли разбирам:
1 ако ям въглехидрат (напр. Боб; плод или друго такова; или паста - някой далечен ден) ги ям без никакви мазнини и без никакви млечни тип сирене.
2. Плод, ако изобщо ям май трябва да е отделно от всичко - месо с плод ли имаш предвид наистина?
3. Може ли да комбинирам въглехидратни неща като боб, леща с протеин, беден на мазнини тип пилешко и т.н.? За сега над месец не съм хапвала такива
4. мазнини и млечни ги ям със зеленчуци и не ги мешам с по-сериозни въглехидрати?
5. Преди да ям трябва да съм смъкнала кз под 5; ям и веднага след това се движа до под 5 и продължавам още 30 Мин. Това за всяко ядене ли го правя (че докато работя е сложно) или само след въглехидратно?

# 82
  • Paris, France
Деси,

1. Да, доколкото е възможно. Мазнина може в микроскопични количества, но да не е наситена и животинска. Млечните пречат. Те, сами по себе си вдигат инсулин, а с ВХ става мацаница. Ако си кето може млечни, но ако видиш, че ти качват КЗ режеш

2. Не, не месо с плод, а месо със салата и плода за десерт. Помниш, че се яде селенията, протеин и ВХ накрая за да започваш да ги гориш преди инсулинът да е ритнал.

3. Бобовите си съдържат протеин самите те, но ако държиш може и животински, но той, сам по себе си също качва инсулина.

4. Да, след всяко ядене на ВХ ако искаш резултат. Хората, които нямат време ядат почти без ВХ през деня и ядат ВХ веднъж, така че да ходят бързо само веднъж, а не през 3 часа. Ядеш по малко ВХ на закуска и обяд и много след вечеря 

Не може да се наядеш с ВХ с КЗ над 5, да потичаш 30мин или 2 часа, да легнеш с КЗ над 7 и да чакаш подобрение.

Аз затова съветвам което или глад известно време и чак тогава ВХ и ходене.

Сега просто спираш алкохола, спираш ВХ докато видиш нормална КЗ и почваш пак да ги качваш, но бавно и да няма хляб и макаронени. И винаги с достатъчно протеин.

А до оня ден сутрешната ти КЗ как беше?

# 83
Цитат на: Миоки link=topic=1252499

[b
evianna[/b], само ТХС ли изследва?
И другите:

# 84
Т4 е ниско...на този фон, Т3 е почти на максимум- в темата за Хашимото ми бяха казали преди време, че Т3 изглежда високо, но всъщност жлезата така компенсира и е белег за по-нататъшна хипофункция. Така се и оказа при мен- Т3 от горна граница на нормата или малко над (не помня) започна да спада и оттогава все спада...Обаче антителата са ти ниски и , ако няма структурни изменения които се виждат само на ехограф, значи нямаш Хашимото. Как ти е хемоглобинът? Как се чувстваш?

# 85
Правилно ли разбирам:
1 ако ям въглехидрат (напр. Боб; плод или друго такова; или паста - някой далечен ден) ги ям без никакви мазнини и без никакви млечни тип сирене.
2. Плод, ако изобщо ям май трябва да е отделно от всичко - месо с плод ли имаш предвид наистина?
3. Може ли да комбинирам въглехидратни неща като боб, леща с протеин, беден на мазнини тип пилешко и т.н.? За сега над месец не съм хапвала такива
4. мазнини и млечни ги ям със зеленчуци и не ги мешам с по-сериозни въглехидрати?
5. Преди да ям трябва да съм смъкнала кз под 5; ям и веднага след това се движа до под 5 и продължавам още 30 Мин. Това за всяко ядене ли го правя (че докато работя е сложно) или само след въглехидратно?
А бе не работи системата точно така. Добър апетит да ядеш въглехидрати без грам мазнина Laughing
Забрави за ВХ за известно време, докато ти се нормализират показателите, а след това пробвай да включиш неща "без които не можеш" и действай според реакцията.
Правиш го по-сложно отколкото трябва да е.

Никой не е казал без капка до края на живота де, просто в момента трябва да ти е табу, а после като по-горе с ВХ.

# 86
  • София
При мен не просто не се подобряват нещата, но се влошават. Инсулина беше 12 или 14,сега...
Даже не знам какво да напиша. Отчаяна съм.

# 87
  • Paris, France
Елена, с такива Д3 и Б12 няма да имаш добри резултати. Вероятно ти липсва и друго. Не ти помня историята, но с упорство би трябвало да се подобриш.

Допреди 5 години бях на инжекции Б12 и Д3. Гадно е, но нищо друго не ги качваше. Говори с личния!

На какъв режим си, по колко омега 3 пиеш дневно, спортуваш ли, слабееш ли? Можеш ли да напишеш теглото, как варира, дневно меню и лекарства и добавки за деня и подобрявала ли си се някога? Ако да от какво?

# 88
Elena_of_Avalor, напиши какво ядеш с подробности - вид, количества, брой хранения. Прегрешения? С какво? Колко време се храниш режимно? Водиш ли си някакъв дневник на макросите? Пиеш ли лекарства и ако да, какви? Някакви хранителни добавки взимаш ли? Тглото как се движи? Стрес?

# 89
  • София
Пия само Сиофор 2х1000мг, друго не пия. Храната ту я държа под контрол, ту му изпускам края.. Килограмите са почти 90 на ръст 160. Успявам да сваля малко само когато съм 100% стриктна с кето хранене. С леки отклонения задържам, а ако му отпусна повече края веднага качвам..

Не спортувам. От началото на лятото вървя много пеша. Стремя се да нямам ден с под 10 000крачки.

Нищо кой знае какво не правя. По скоро неглижирам нещата и все ми се струва, че това с "ИР" е новата мода, но така ще ме удари някой ден болестта с мокър парцал, че ще се чудя от къде ми е дошло. Нямам цикъл, не мога да спя, заспивам само с хапчета, чувствам постоянна хронична умора дори след сън, даже най вече след сън. Това е в общи линии. Омазала съм положението доста то е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт