Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 530
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Може да видиш дали тези периоди, в които си навън, дали няма да са ти удобни за интервално хранене/фастинг. Много интересни и практични са съветите на Стан Екбърг в you tube за хранене 1 или 2 пъти на ден. Реално честото похапване не е ок при ИР. Аз последно време пробвам. Не системно за сега. Aко си яла пълноценна храна може да изкараш много време без ново ядене. Казва ти го човек, който до скоро е ядял по 4 до 6 пъти на ден. Днес закусих 3 големи яйца, с домати и зехтин+ Кафе с доста мазно мляко (падна ми се солидна порция каймак/сметана). Ако сложиш масло вместо мляко в кафето и то повечко е много засищащо, а от него кз не се влияе. Закусих в 8 и се очертава да не ям поне до 4. Сигурна съм, че няма да прегладнея, защото и вчера бях така. Като се прибера ме чакат пълнени чушки (само с месо с много малко зеленчук, без ориз) и ще си хапна солидно директно за вечеря с голяма салата от зелении. Може и да си носиш малка кутия с кашкавал или друго твърдо сирене (ако ти действат добре) - това са много калории, доста мазнини и всичко това е много компактно. Или сурови ядки -по-мазни. Мен ядките ме разяждат и внимавам с тях

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 13:07 от Desii_123

# 196
Когато знам, че не се очертава да се прибера скоро, правя си 2-3 яйца с масло, бекон, сирене или гъби на тиган. Като изям това нещо, не ми е проблем да изкарам цял ден без храна.

# 197
Кетони в урината са нормални при значително намаляване на въглехидратите и преминаване към кетоподобен тип хранене. Те са горивото, което тялото използва вместо глюкоза. В началото, докато не са регулирани процесите, тялото произвежда повече кетони, от които излишните се освобождават чрез урината. След преминаване устойчиво към горене основно на мазнини за енергия, кетоните намаляват. За това и лентичките които продават за тестване на кетони отчитат само в началото и не са подходящи за хора свикнали с кето тип хранене.

Не ям нищо навън. Ако знам, че ще съм дълго извън къщи (цял ден), ям преди да изляза (хпо-точно пия бронирано кафе) и ям като се прибера вечерта. Ако ходех на работа в офис, щях да си нося вероятно нещо за обяд, но за излизане навън, никога не нося нищо. Ако прегладнея случайно, взимам си капучино от някое кафене.

# 198
Като вариант, може би ако наоколо има магазин в който продават сготвени неща би могло да се подбере нещо по-режимно- пилешко бутче, крилце, пържола и др.
Миоки, от известно време и аз предпочитам да не ям навън и евентуално си взимам вода или кафе/капучино. Но ако човек е свикнал да си има 2-3 основни хранения е трудна работа да е дълго време без храна...

# 199
  • София
Освен ходене, какъв спорт?

# 200
Здравейте! Дали можете да дадете мнение за резултатите от натоварване с глюкоза? Лекарката ми каза, че няма проблем и просто да намаля въглехидратите, но на мен ми се струва, че инсулина на 60 и 120 мин не е ок.

# 201
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте! Дали можете да дадете мнение за резултатите от натоварване с глюкоза? Лекарката ми каза, че няма проблем и просто да намаля въглехидратите, но на мен ми се струва, че инсулина на 60 и 120 мин не е ок.

Има нарушение на инсулиновия отговор, което е вече преминало във втора фаза. Вместо инсулинът да пада след първи час, той се качва, като едновременно с него се качва и глюкозата вместо да седи същата. Дължи се на закъснение на инсулиновият отговор в първа фаза.

Малко по-дълго отнема диетата, но твоите стойности не са космически и КЗ е сравнително добра.

Изчети първия пост и започвай!

Деси123, много полезни постове пишеш. Благодаря, че споделяш как вървят нещата, с подробности и КЗ. Аз не мога да направя същото, защото когато започнах този метод, захарта ми вече изобщо не се вдигаше и без спорт, само инсулина, а той не може да се измери в домашни условия. Много ми е интересно.

# 202
Упражнения с тежести, лицеви опори, коремни преси, напъди, изтегляне на лост, планк - ей такива. С други думи серийни упражнения с високо натоварване и за кратко време - такива които не ти ускоряват и държат висок продължително време, пулса.

# 203
Упражнения с тежести, лицеви опори, коремни преси, напъди, изтегляне на лост, планк - ей такива. С други думи серийни упражнения с високо натоварване и за кратко време - такива които не ти ускоряват и държат висок продължително време, пулса.
Верно ли тези упражнения се препоръчват за бременни? А, ако до сега не са тренирали въобще?

# 204
Еее за бременни не разбира се. За бременни, намерете си треньор или препоръчителни упражнения в нета.

# 205
  • Paris, France
За бременни бързо ходене със средно темпо, така че да са леко задъхани е достатъчно. Малко гири, щанги, ако са ги вдигали отпреди бременността, но без упражнения, които могат да предизвикат травма. Силови упражнения с тежестта на тялото, Pilates.

Mioki, все забравям. Разгледах съветите на доктора-кардиолог. Впечатлих се много от това, че не препоръчва статини. Хиляди доктори приемат и препоръчват, като него, фибри от 5-7 зеленчука, протеин, мазнина, но малко смеят да се обявят против статините.

# 206
Мда, статините са отрова при това без кой знае какъв положителен ефект особено при жени.

Ето едно прекрасно видео за упражнения за корем и по-точно какви не трябва да се правят и защо:
https://www.youtube.com/watch?v=0GgqQBoe5ts&t=46s

# 207
Знам, че д-р Сигридов на бременни с гестационен диабет, а и други проблеми ги препоръчва освен ходенето, да въртят и Велоергометър. Дори в трети триместър По-добре за вкъщи да си вземе човек, че с тия вируси (май има някои не скъпи модели) - половин-един час след ядене. А и за зимата е практично. Пак безпреумора де, средно натоварване. Това е ок, само ако нямаш проблеми с шийката или опасни контракции и други подобни. Аз бих питала на всеки преглед АГ, за да не си навредиш нещо.

# 208
  • София
По принцип ендокринологът ми каза само ходене. Преди бременността бягах от време на време само, с нищо силово не съм се занимавала.

# 209
Е тогава си слушай лекаря, а упражненията ги остави за след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт