Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 311
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
След като получих коментари миналата седмица за резултатите си, спрях зърнените, бобовите, плодовете и алкохола. Млечните не съм ги спряла, че голям глад ме гони, а и кърмата е малко по-малко, но тя по принцип ми намалява след овулация и се увилича, като ми дойде, така че ще знам след някой друг ден от какво е със сигурност. Все по-често се будя с кз под 5, макар и малко. Тази сутрин обаче се изтряска 5.8, след многократни събуждания.Разходките са 3-5 км на ден, понякога повече, ползвам степер, когато успея. Към този етап не съм сигурна как ще отслабна, ама и това ще дойде 😊.
Да не си помислите, че на слушаме 😉.

# 421
Аливи, след лош сън КЗ може да се повиши.

# 422
Важна е общата тенденция. Еднократни повишения не са повод за притеснение, ако тенденцията е в правилната посока. Да не си помислите, че съм концлагерист Simple Smile
Сериозно, не може да се очаква драстично подобрение без някои връщания леко назад от време на време. Проблем създаван години, не изчезва без следи за няколко седмици.

Неправилното/лошото хранене е стрес, тежкото физическо натоварване е стрес, недоспиването е стрес, лошите емоции са стрес, а стресът повишава КЗ. Хроничният стрес води до заболявания. Никой не е перфектен, не сме роботи и не може да сме винаги идеални, така че няма как и показателите ни да са идеални 24/7/365 за туй - тенденцията е важна, не толкова моментната "снимка".

# 423
Аливи, след лош сън КЗ може да се повиши.
То при мен е така вече 5 години и половина. Такива деца ми се паднаха 😊. Само се надявам, че малкото ще спи, след като му излязат зъбите.

# 424
Точно така. Blush
Миоки,
Скрит текст:
концлагерист, ха ха, как само звучи Sweat Smile Преди няколко години гледах в чужбина документален филм за концлагерите- пред единия пишеше нещо в стил "трудът прави хората свободни"...звучи толкова ужасно при онези обстоятелства, в онази действителност и по онова време... Worried
Обаче при ИР е точно така- положените усилия се отплащат. Не знам защо, но винаги правя тази асоциация... 
Аливи, и на мен от "лотарията" ми се падна супер енергично дете което счита съня почти за изгубено време Grinning Но важно е тенденцията на КЗ каква е. Ако е всеки ден, едва ли причината ще е само сънят. Simple Smile

# 425
Ами аз мога да съм “концлагерист” само към собствените навици и хранене. Да не би да ходя да отмъквам на някого баничките и тортите от чинията? Или да му пъхам в устата храната, която смятам за добра? Питат хората - казвам, споделям моите навици, нещата до които аз съм стигнала с четене и проучване. Ако искат - пробват, ако не - живи и здрави да са.

# 426
Привет, момичета, на новите попълнения също. Завръщам се от разточителна лятна ваканция , която за съжаление свърши. Успях да се разделя с едни 6 кг , съкратих си безсънието с два часа, но  пътят е дълъг все  още за  мен. Не съм мерила и пресмятала храна, позволявах си от време навреме плод, нещо забраненичко,  но сега  е време за стягане.

пп За мен тази тема  е мястото, където  много от  въпросите  и лутанията ми намериха отговор,  и се надявам да  е така и занапред.  Безкрайно съм благодарна на по- опитните и знаещи момичета от мен.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 15:05 от Птиче

# 427
  • Paris, France
Ще я сложа Невенче.
Ама там нещо стойностите в някакви други мерни единици ги дават.

В милиграм на децилитър са стойностите. Ето ги превърнати в mmol/L

https://chriskresser.com/when-your-%E2%80%9Cnormal%E2%80%9D-bloo … 9t-normal-part-2/

С пръст местите лентичките наляво да да видите 80, 85 итн. От таблицата:

80mg/dl = 4.4 mmol/L
85  = 4.7
90  = 5.3

А и вече преразказах резултатите от проучванията в ммол/Л.

Ако КЗ 5 ви притеснява директно да препоръчваме 4.4, ако искате 🤩😎🥳??????

аливи, винаги ще има скокове в началото. Гледаш да лягаш с хубава КЗ, да не ядеш, когато КЗ е над 5 и продължаваш напред. С две малки деца да искаш чудото да се случи за седмица е нереалистично. Гледай да почиваш и да се наспиваш.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 16:00 от Nevena Virolan

# 428
Конвертира се като другата стойност разделите на 18 Wink КЗ 100 е 5,5, например.

# 429
Минавам да се похваля - днес се събудих с кз 4.8, а преди първото ми ядене 4.4. Много съм щастлива. Вечерта водих голяма борба да смъкна кз под 5 преди лягане и да го съчетая с цъкане на компа по спешни задачи до 12 през нощта. Сумарно преди/след вечеря въртях 1 час велоергометъра + 9000 крачки за деня. Е не успях, 5.3 беше преди лягане, но днес борбата се отплати. Днес пак успях да направя фаст от 18 ч, чист, само на вода. Кой да предположи, че шантавия ми и свръхнатоварен график, който от години ме разболява, ще се окаже помощник във фастването. Докато водя обучение и говоря, няма как да ям Simple Smile
Силно се надявам тялото ми постепенно да се възстанови и да не е нужда чак такава борба за всяка стойност на кз под 5.

# 430
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Е ми сори, че на някой не му харесва, ама захар над 5 не е ок и нанася щети на организма. Не списващите в темата са определили тази стойност за граница.
Ако ще се сърдите на някого за това, сърдете се на тоя дето ни е създал. Иначе всеки е свободен да си я вдига колкото иска и му е по силите, живота и здравето са си негови.

Не знам кой го е измислил, но явно лекарите масово не го знаят 😕, или пък не е баш така. Ако някой ми беше казал, че 5 и нещо на гладно не е ок, можеше и по-рано да разбера, че нещо не е наред, само че и личен и гинеколог от известна клиника ми казваха, че си е ок. А дори и ендокринилогът ми не е казвала, че след хранене трябва да е под 5, та съм се подготвила да я питам за тези работи. Моля, посочете лекари, които могат да дават нужните насоки за решаване на проблема, а не просто лекарства, тук, в Бг.

Никой не го е измислил. Резултати от проучвания и наблюдения над милиони хора от цял свят го доказват. И не е 5, а 4.5, но предвид резултатите, от които започват начинаещите целим 5, защото е много лесно и бързо постижимо. 

Пускала съм линкове към изследвания, доказващи, че малко увеличение на КЗ, нещо като от 4.5 на 4.8 увеличава рисковете от сърдечно-съдови заболявания 2-3 пъти, че КЗ над 6 на първи час предвижда сърдечно-съдови заболявания, че КЗ на гладно от 5.3 предвижда развитие на диабет до 10г.

Ръцете ме заболяха да слагам линкове и да обяснявам, но ето линк към статия, в която има линкове към няколко подобни изследвания:

https://chriskresser.com/when-your-%E2%80%9Cnormal%E2%80%9D-bloo … 9t-normal-part-2/

Резултатите на повечето проучвания показват, че удвояването на риска започва при покачване на КЗ от 4.5 на 4.6 и след 5 се покачват стремглаво.

Диабет 2 е лесен за обръщане ако се хване в началото, но гъбичните, вирусни, бактериални кожни инфекции, които се развиват могат да останат с десетилетия след като човекът вече няма диабет или се храни така, че да има винаги КЗ около 4.5. Защо да се докарваме до там?

Ако чакаме лекарите да се заинтересуват можем да си умрем.

Не знам дали страницата я има в първия пост. Елора, ако иска да я сложи за любознателните, но не мисля, че с нещо ще помогне за подобряване на състоянието, а и като гледам, никой не чете първия пост.

Лекарите знаят всичко това, но здравните системи не изискват от тях да го прилагат, не искат таралежи в гащите с немотивирани хора.

Пратих при ендокриноложката, която ме диагностицира доста мои познати. Тя препоръчва по 5 салатки дневно, няма право да изисква кето, а само да дава брошурата със стандартното хранене, 5 салатки пълнят стомаха и така ядем по-малко боклуци, но това минава покрай ушите на повечето хора.

Познавам много лекари, които са опитвали да прокарат идеята за отслабване, ядене според метъра, но нямат време да обясняват с подробности и след някакъв период им писва да оборват мнения на други лекари, които карат по стандартната система, да оборват информация, излизаща от институции с репутация, а и да си рискуват кариерата.

Предишното ми джипи познаваше диетите и ги е проучвал заради близки с диабет. Помогна ми много, но в един момент ме помоли да не пращам неинформирани и немотивирани хора при него, защото няма време да спори с тях. Ако някой иде готов за нюкасълска и добавки, за кетогенна, той помагаше с намаляване на дозите на лекарствата. Ако някой иде да спори опасно ли е бързото отслабване, как ще живее без Метформин и каже, че на срещата ендокринолог му е казал, че диабетът прогресира и не е възможно да се обърне го отпраща обратно.

Даже и на мене ми писва, честно казано.

Арвен, проблемът с хапчетата е, че действат до време и после не. Няма лошо да се пият в началото, но само до осъзнаване и стабилизиране.

Изморих се.
Прочитайки с интерес последните странички (след като едно момиче ми се жалваше как ще живее само на мазно месо и зеленчуци както са и казали в тая тема, и ставайки ми ясно, че вм модата и тук е актуална както навсякъде другаде), виждам сериозна пунктуалност относно тази кръвна захар, но защо никъде не се говори с колко се повишава риска от сърдечни заболявания и смъртност по всякакви причини при такова хранене, защото според най-мащабното проучване което е представено на конгреса на европейското дружество по кардиология през 2018 се доказва, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати вдигат с 51% риска от смърт от коронарна болест на сърцето.

# 431
Актуална е защото работи и не е вярно, че увеличава рискът от сърдечни заболявания. Няма никакви фактически доказателства. Изследвания чрез въпросници не могат да установят причинно следствена връзка, само асоциации които не са доказателство.
Дай да го видим това проучване. Бас ловя, че е базирано точно на въпросници.

# 432
  • Paris, France
Скрит текст:
Скрит текст:
Е ми сори, че на някой не му харесва, ама захар над 5 не е ок и нанася щети на организма. Не списващите в темата са определили тази стойност за граница.
Ако ще се сърдите на някого за това, сърдете се на тоя дето ни е създал. Иначе всеки е свободен да си я вдига колкото иска и му е по силите, живота и здравето са си негови.

Не знам кой го е измислил, но явно лекарите масово не го знаят 😕, или пък не е баш така. Ако някой ми беше казал, че 5 и нещо на гладно не е ок, можеше и по-рано да разбера, че нещо не е наред, само че и личен и гинеколог от известна клиника ми казваха, че си е ок. А дори и ендокринилогът ми не е казвала, че след хранене трябва да е под 5, та съм се подготвила да я питам за тези работи. Моля, посочете лекари, които могат да дават нужните насоки за решаване на проблема, а не просто лекарства, тук, в Бг.

Никой не го е измислил. Резултати от проучвания и наблюдения над милиони хора от цял свят го доказват. И не е 5, а 4.5, но предвид резултатите, от които започват начинаещите целим 5, защото е много лесно и бързо постижимо.  

Пускала съм линкове към изследвания, доказващи, че малко увеличение на КЗ, нещо като от 4.5 на 4.8 увеличава рисковете от сърдечно-съдови заболявания 2-3 пъти, че КЗ над 6 на първи час предвижда сърдечно-съдови заболявания, че КЗ на гладно от 5.3 предвижда развитие на диабет до 10г.

Ръцете ме заболяха да слагам линкове и да обяснявам, но ето линк към статия, в която има линкове към няколко подобни изследвания:

Резултатите на повечето проучвания показват, че удвояването на риска започва при покачване на КЗ от 4.5 на 4.6 и след 5 се покачват стремглаво.

Диабет 2 е лесен за обръщане ако се хване в началото, но гъбичните, вирусни, бактериални кожни инфекции, които се развиват могат да останат с десетилетия след като човекът вече няма диабет или се храни така, че да има винаги КЗ около 4.5. Защо да се докарваме до там?

Не знам дали страницата я има в първия пост. Елора, ако иска да я сложи за любознателните, но не мисля, че с нещо ще помогне за подобряване на състоянието, а и като гледам, никой не чете първия пост.

Лекарите знаят всичко това, но здравните системи не изискват от тях да го прилагат, не искат таралежи в гащите с немотивирани хора.

Пратих при ендокриноложката, която ме диагностицира доста мои познати. Тя препоръчва по 5 салатки дневно, няма право да изисква кето, а само да дава брошурата със стандартното хранене, 5 салатки пълнят стомаха и така ядем по-малко боклуци, но това минава покрай ушите на повечето хора.

Познавам много лекари, които са опитвали да прокарат идеята за отслабване, ядене според метъра, но нямат време да обясняват с подробности и след някакъв период им писва да оборват мнения на други лекари, които карат по стандартната система, да оборват информация, излизаща от институции с репутация, а и да си рискуват кариерата.

Предишното ми джипи познаваше диетите и ги е проучвал заради близки с диабет. Помогна ми много, но в един момент ме помоли да не пращам неинформирани и немотивирани хора при него, защото няма време да спори с тях. Ако някой иде готов за нюкасълска и добавки, за кетогенна, той помагаше с намаляване на дозите на лекарствата. Ако някой иде да спори опасно ли е бързото отслабване, как ще живее без Метформин и каже, че на срещата ендокринолог му е казал, че диабетът прогресира и не е възможно да се обърне го отпраща обратно.

Арвен, проблемът с хапчетата е, че действат до време и после не. Няма лошо да се пият в началото, но само до осъзнаване и стабилизиране.

Изморих се.
Прочитайки с интерес последните странички (след като едно момиче ми се жалваше как ще живее само на мазно месо и зеленчуци както са и казали в тая тема, и ставайки ми ясно, че вм модата и тук е актуална както навсякъде другаде), виждам сериозна пунктуалност относно тази кръвна захар, но защо никъде не се говори с колко се повишава риска от сърдечни заболявания и смъртност по всякакви причини при такова хранене, защото според най-мащабното проучване което е представено на конгреса на европейското дружество по кардиология през 2018 се доказва, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати вдигат с 51% риска от смърт от коронарна болест на сърцето.

Никъде не се говори, защото малко хора нагъват само мазно месо и защото мащабното проучване не взима предвид качеството на поетите мазнини. Не е все едно дали нагъваме индустриално угоени със субсидирани зърно крави и болни свине, яйца от угоявани със зърно кокошки, навряни в мръсни, бетонни помещения без място да си мръднат крилете и хранена със  ...... зърно риба или ядем богати на омега 3 меса и дива риба. Пържено в транс мазнини месото е вредно.

Другото е, че няма как да ядем ВХ докато не ги толерираме. Много от нас ядем кетогенна за много къс период и след това ядем по друг начин. При мене не е имало седмица, в която да ям месо повече от 3 дни седмично.

Понякога се храня и ВВ, но това е чак след сваляне на прословутата КЗ и инсулина. Когато се храня ВВ със седмици не закусвам животинска храна.

Някои от нас се храним и вегетариански поне в повечето дни. Била съм 2 месеца на вегетарианска кето диета. Има и веганска варианти, но са с протеини на прах.

Има и начини с постене, през ден, за 2 месеца.

В първия пост е обяснено. Е, повечето нямаме добри резултати без някакъв период на изключване на ВХ. Елица б, тити пити опитаха. Някои генетично особено хора, северни, ескимоси, никога няма да могат да ядат ВВ без щети.

Има и WFPBD за хора, които нямат добри резултати на кето, не желаят да ядат животинсканхрана. За ИР тази диета е без мазнини, обаче. Писали сме и за нея.

Може ли линк към изследването?

Ох, болят ме пръстите.

# 433
Скрит текст:

Изморих се.
Jerami,след като си позволяваш да пишеш подобни глупости, които целят само да объркат хората, които и без това са в трудно положение е желателно да ги подкрепиш с факти. Преди да открия ВМ храненето бях една много болна жена на възраст доста под 30. На 26-7 ми изписаха антидепресанти и лекарства за високо кръвно. Редовно ми прилошаваше и посинявах цялата. Да не говорим, че забременяването беше мираж. Тогава ВМ НВХ храненето ме спаси. Така и не започнах всички изписани лекарства. Холестерола ми влезе в норми, цикълът ми се появи и забременях цели два пъти. Жестоко съжалявам, че покрай кърменето прекъснах режима и това веднага се отразява зле на здравето ми. Депресия, повтарящи се вирусни  инфекции, редуващи се периоди на липса на менструация и продължаващи с месеци кръвоизливи, ускорен пулс, стягане в гръдната област. Може и кръвно да съм имала отново, не съм го мерила, но ми прилошаваше често и ме стягаше тила. От малко повече от 3 месеца се върнах на режима и цикъла ми вече се подобрява, депресията отшумява. Всички останали неразположения също изчезват постепенно. А забравих да спомена, че имам и очно заболяване с над 90% загуба на зрението на едното око, което беше започнало да прогресира. Сега забелязвам подобрение и там. Изводът за мен е, че никога не бих се отказала от режима заради някакви имагинерни вреди, при положение, че виждам огромни ползи върху себе си.

# 434
Като се гледа колко вредят мазнините, би трябвало да се вземе предвид комплексно какво са яли хората в проучванията. Много хора под мазно месо разбират бургер, нещо на барбекю и т.н и в едно с мазното месо вървят и други екстри - трансмазнини, кетчуп с тонове глюкозо-фруктозен сироп и какво ли не.
Между другото в опит да балансирам мазнини спрямо протеини пробвах и пилешко месо, макар да предпочитам свинското. Веднъж взех пилешки бутчета от пасищни пилета, втори път - обикновени от супермаркета. Разликата е драстична - Тези от супермаркета бяха няколко пъти по-мазни, между месото имаше жълта мазнина, която не се топи дори при печене. Другите нямаха такова нещо, но са сезонни - няма 365 дена в годината пасищно пиле...Свинското от пасищни прасета е по-малко мазно от това пиле - виждам и какво се отделя в тавата...

Общи условия

Активация на акаунт