Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 21 827
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
# 661
  • Paris, France
Невена, тези ленти стават лиhttps://organiclife.bg/ph-test-lenti-za-urina-i-slyunka-ph-5-6-8-0.html ? По кое време се тества?

Стават, но ако е под 5.5 няма да я хване. Сутрешната тестваш. По всяко време може, но забелязах, че сутрешната е най-кисела.
Това е било преди режима, предполагам, надявам се.

# 662
Има светлина в тунела.След 2месеца пауза,излязох да тичам и след 15мин.крос с пулс над 130, КЗ беше само 6,което е добре,предвид стойностите,които мерех преди.Направо не знам кога да го пия тоя Глюкофаж,като аз стойност над 6,5 отдавна не съм мерила,а вечер след вечеря ми е около 5-5,8 до 6.
Откъде тия високи стойности при ОГТТ,направо се чудя?!

# 663
  • Paris, France
Има светлина в тунела.След 2месеца пауза,излязох да тичам и след 15мин.крос с пулс над 130, КЗ беше само 6,което е добре,предвид стойностите,които мерех преди.Направо не знам кога да го пия тоя Глюкофаж,като аз стойност над 6,5 отдавна не съм мерила,а вечер след вечеря ми е около 5-5,8 до 6.
Откъде тия високи стойности при ОГТТ,направо се чудя?!

Ако си била дълго на режим без ВХ и не си яла ВХ поне 7 дена може да видиш диабетични стойности при ОГТТ. Това го пише в първия пост. Трябва да се храниш еисоко ВХ поне седмица преди ОГТТ и да спреш Метформин за поне 10 дена, защото иначе резултатите не са показателни.

След като искаш ВМ-НВХ е разумно да намалим и спреш Метформин след стабилно влизане в кетоза.

Има нещо гнило в качването на КЗ до 5.8-6 след вечеря когато се храниш НВ  Аз КЗ над 4.5 не видях докато бях на режим. Прекалявам с протеин или не ядеш достатъчно протеин и прекалявам с мазнина. Не бива да оставяш такава КЗ без да я изгориш.

# 664
Не съм мерила след вечеря отдавна.Аз изобщо бях спряла да меря,след ОГТТ.Много се отчаях ,като видях,че няма резултат.Започнах са меря пак днес.Аз Глюкофаж не пия.Все отлагам започването му.И понеже не ям въглехидрати не знам дали да го започна.
Не бях яла въглехидрати 1седмица.Както писах ядох ВВ неделя и вторник и в сряда бях на изследване.Даже и в тия 2 дни не знам колко високо са били въглехидратите.

# 665
Уми, тогава недей да се отчайваш. Стойностите от ОГТТ при това положение изобщо не са показателни.

# 666
umi zoomi, за чий са ти тези чести натоварвания като си на режим?

Мериш само с глюкомера, след ядене и установяваш кои храни ти вдигат захарта и започваш да ги избягваш. След 1 година евентуално би могла да си правиш ново натоварване, ако толкова държиш. През останалото време, само на гладно.
Нещо при теб объркано ми се струва. Не само диетата се отразява зле на захарта - стрес от всякакво естество, недоспиване, физическо претоварване и т.н. Колко ти е гликирания (извинявай ако си писала, имам доста работа тия дни и забравям кой какво е писал)?

# 667
Здравейте. Споделете какви зеленчуци хапвате през зимата понеже няма голям избор Rolling Eyes   сезонно е зелето, четох че не е полезно сурово за щитовидната жлеза, но не знам за сготвеното прясно зеле. Thinking

# 668
  • Paris, France
уми, след като не си яла ВХ не може да очакваш показателен тест. Ниско ВХ режими увеличават ИР докато си на тях, нормално е и няма значение, защото ..... на тях не ядеш ВХ. Увеличаването на инсулиновата чувствителност и падането на инсулина след такива диети се дължи на намаляването на телесните мазнини, които, докато са там пречат Въглехидратите да влизат в клетките.

Ако човек без излишни коремни мазнини иска да увеличи инсулиновата чувствителност, той трябва да увеличи количеството ВХ и да ги изгаря. Нещо като това, което Деси прави в момента.

Ако не ядеш ВХ и отслабваш, в кетоза си, Глюкофаж не ти трябва.

С НВ режима целиш КЗ постоянно под 5. Щом го постигаш си продължаваш с режима.

Никой не се товари на кето или на Метформин. То няма и смисъл.

Глюкозата от ОГТТто само те разбрицва допълнително и понеже имаш доста мастни киселини в кръвта от режима трудно ще се опразни от нея.

И шитовидни не е трябвало да мериш докато не постигнеш желаната инсулинова чувствителност.

# 669
Ами стреса ми е доста.Преди година се прибрахме в БГ ,след 16г.в чужбина- нов град,нова работа...учител ,та може и това да ми се отразява.
Не знам това обилно потене при натоварване,а и в жегите от къде се появи?! Преди не се потях,а в последните 2 мес.даже не тренирам много заради това.
Благодаря на всички,които ми обърнаха внимание и се отзоваха.

# 670
Здравейте отново. Установих, че съм направила доста грешки при Огтт. От две години съм на Нв вмх, не знаех, че трябва да увелича въглехидратите 7 дни преди изследването.... Както и да е... Минало е....Вчера си взех глюкомер. Боднах в случайно избрано време (все пак трябваше да го пробвам) . Отчете ми 4.8 кз.... Никога не съм имала диабетни симптоми... Пия Глюкофаж 1000мг... Чудя се дали да го спра (и как) за известно време и да видя реалното положение... Какво ще ме посъветвате, момичета?

# 671
  • Paris, France
Юетформинов препарат може да се спре изведнъж само ако сме на много ниско калорични диета и инсулинът ни не е висок. При висок инсулин и КЗ намаляването нанМетформин води до скок на КЗ.

Може да се намали и спре, но това става бавно. Маха се по една доза дневно, като първоначално може да не се пие всеки ден, а през ден. Ако дозата го позволява се намалява първо наполовина. Пример. Ама пие по 500мг Метформин 3 пъти дневно. Намалява сутрешната доза на 250 и мери КЗ. Ако всичко е наред една седмица намалява обедната на половина и след седмица и вечерната. След още седмица маха сутрешното хапче, след време обедното и вечерното се пие известно време през ден, през два докато се спре.

4.8 не е много ниска КЗ на Метформин.

Като спреш Метформин почваш след месец, примерно, да ядеш ВХ в едно хранене и да спортуваш докато видиш КЗ под 5 + още 30 мин. Така ще си увеличиш инсулиновата чувствителност. Както Деси 123 в момента прави

# 672
Не, не е по време на режима. От години не слагам захар в кафето. Като студентка, обаче, менюто беше кафе с 4 лъжички захар + мляко или сметана + задължително нещо сладичко за закуска. После постепенно я намалих, но със Сладкото за закуска продължих още години наред. Вероятно метаболизмът ми е бил много здрав, за да ми позволи толкова години такова издевателство ...

Имам питане за наситените мазнини - наистина ли вредят, чета противоречиви неща и ако да, защо точно?

# 673
Не, генерално не вредят наситените мазнини. И не, не е вярно, че докарват сърдечно-съдови проблеми както се опитват да ни убедят от всички страни.
В чисто състояние, наситени мазнини почти 100% (до колкото ми е исвестно), има само в кокосовото масло. Всички други са съставени от различни проценти насисени, мононаситени и полинаситеми мастни киселини.
Eто една табличка в която се вижда коя мазнина колко от кой тип съдържа. Може да си съпоставиш с препоръчаните храни на НВ ВМХ и да прецениш вредни ли са или не.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 22:16 от Миоки

# 674
4,8- 1ч.след вечеря с риба,зелена салата+ салата от цвекло с моркови.Много се радвам!

Общи условия

Активация на акаунт