Подготовка за малкия човек - тема 12

• 51 712
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Ние също не следим влажността и никога не сме. Преди бяхме с отопление на климатик, вече сме на газ. Дрехи сушим в сушилня, ако е хубаво времето мога да ги изкарам и на тересата, но е рядкост това. Това сушене в стаята не ми допада особено, въпреки че ароматизира стаята много хубаво.

# 616
Това ароматизиране не е ли вредно?

# 617
Това ароматизиране не е ли вредно?
Нямам идея наистина,  но вероятно. Това сушене на дрехи в стаите не ми харесва просто. Ако е на сушилник ми заема място много, ако е по радиаторите ми е грозно. От сушилнята също са ми ароматизирани дрехите.

# 618
  • Варна
А тези, които сушите дрехи вкъщи мерите ли влажността? Никак не е полезно да се живее на въздух с висока влага, която е създадена по този начин.

# 619
  • Пловдив
А тези, които сушите дрехи вкъщи мерите ли влажността? Никак не е полезно да се живее на въздух с висока влага, която е създадена по този начин.
Аз също суша дрехи в стаята. С камина на пелети сме и без и със дрехи, влажността е към 50%. Само да кажа, че дрехите първо престояват един ден на терасата и след това ги прибирам в къщи.

# 620
  • Пловдив
Както написах напред не меря влажност, при температура, която достига в стаята е абсурдно да има влага.
За да стане вредна среда трябва да е свръх влажно, но тогава вече ще има образувана плесен и ще се усеща при вдишване.

# 621
  • Beyond the stars
Имаме термометър с влагометър. Овлажнител миналата зима купихме, че дребен от сухият въздух се будеше със запушен нос.
За сушенето на дрехи вътре - прекомерно влажната среда е предпоставка за развитие на всякакви бактерии, алергии и т.н.
Плюс дишането на омекотители и прахове, които са ползвани при прането, също не е особено полезно.

# 622
  • Варна
Вълшебство, точно това имах предвид за развитието на бактериите. В интерес на истината никога не съм мерила влагата. А въздуха от сушенето на дрехи вкъщи ми е неприятен, но се отопляваме на ток. Не знам с камина дали е друго.

# 623
Благодаря на момичетата, които споделиха отзиви за раница. И аз си поръчах така рекламираната Quiver's. Дано и на мен ми влезе в употреба.

Относно шала за кърмене си поръчах от olx от една жена, която ги прави - при мен е необходимост, тъй като бебка все още има нужда от помощ и "насока" по време на кърмене. Не мога просто да се наметна с обикновен шал и да я оставя да си свърши работата. Simple Smile
Мога да споделя отзиви по-късно, ако на някой ще му е полезно.
Слънчев ден от мен!

# 624
Здравейте! Ползвам стерилизатор на Cangaroo, но два пъти протича и мъжа ми го ремонтира. Искам да го сме на и съм харесала един на Kikkaboo, който е с функция сушене. Някой дали го е ползвал? Хич не ми харесва конденза в шишетата, който остава след стерилизиране.

# 625
Здравейте! Ползвам стерилизатор на Cangaroo, но два пъти протича и мъжа ми го ремонтира. Искам да го сме на и съм харесала един на Kikkaboo, който е с функция сушене. Някой дали го е ползвал? Хич не ми харесва конденза в шишетата, който остава след стерилизиране.

Здравей, аз нямам наблюдения за този стерилизатор, но мога ли да попитам кой точно на cangaroo ползвате? Спряла съм се на варианта с подгряване на шишета, но не намирам никъде отзиви за него. Да знам ако не е ок, да търся друг.. Blush

# 626
Тайната да няма конденз е следната- щом иьключи- вадиш и обръщаш да са нагоре. Така водата се изпарява

# 627

Този е модела. Много добри отзиви има за него, но на мен не ми провървя.
Аз слагам шишетата на сушилка и те стоят с гърлото надолу. Ще пробвам и обратното.

# 628
  • Седмото небе
Аз имам същия стерилизатор и пак така остава много конденз, което много ме дразни. Колкото и минимално количество вода да се слага е все тая. Колебаех се между въпросния и другия вариант, който има и гнездо за затопляне. Този ми се видя хем по-компактен, хем по-обемен във височина и затова взех него. И съжалявам де, но ще си го ползвам. Няма смисъл от друг вече... Ако бях видяла такъв с функция “сушене” определено бих взела. Но и на този му хванах цаката. Или по-скоро намерих начин да не му се ядосвам. Всичко употребено измивам, изсушавам на стойка и прибирам в една голяма пластмасова кутия. Стерилизирам само нещата, които ще ползвам, непосредствено преди употреба. Слагам минимума вода и изтръсквам хубаво всичко преди ползване.
Без да давам на някой акъл или да споря-ама не виждам смисъл защо да мия, да стерилизирам и после да суша?! Нали като останат отворени шишетата например, както и бибероните с капачките им или пък залъгалките, пак е възможно да се замърсят?

# 629
А някой ползва ли този на Авент?

Общи условия

Активация на акаунт