Подготовка за малкия човек - тема 12

• 51 593
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Кои пелени като материал са ви били най-удобни? Чувала съм за муселинови, тензух...виждам, че има и бамбукови, памучни Flushed

Има ли някой, който да ползва сгъваема ваничка? Харесала съм на Стоке ваничката, но има и разнообразие от други. Някакви мнения?
Аз ползвам ваничката на Стокке, за каката, а сега и за бебето.
Доволна съм. Пести място, удобна е и лесно се мие. Но не става за игри в банята.

# 691
Аз бях купила няколко такива комплекта
https://www.pakostnik.com/bg/komplekt-peleni-bertoni

# 692
  • Beyond the stars
https://www.lidl.bg/bg/c/semeystvoto-mozhe-vsichko/c2026/w2

Другата седмица в Лидл.

# 693
Момичета, колебая се между нова количка от по-ниския клас или втора употреба, но по-добра количка. Моля за съвети 🙏🏽☺

# 694
  • Пловдив
Ние се спряхме на втора употреба, беше в перфектно състояние с пълен набор аксесоари и реално цената, която заплатихме беше по-ниска от чисто нова полска количка.

# 695
  • София
Момичета, колебая се между нова количка от по-ниския клас или втора употреба, но по-добра количка. Моля за съвети 🙏🏽☺
Бих избрала втория вариант (втора употреба,но по-добра количка).

# 696
Купихме чисто нова количка,но за когато пътуваме взехме втора употреба.Супер си е,малко я смазахме,измихме гумите и тапицерията и си я карам без да ми мига окото .
Вчера взехме един уолкър от олх на Чико за 20 лв,понеже сме извън града за месец не виждам смисъл да хвърлям пари После няма да си го взема вкъщи тъй или иначе.Ами много е запазен.Има много неща,които са супер запазени и не виждам защо да не се купи употребявана вещ,особено когато е за бебе и е малко ползвана и малко ще се ползва.

# 697
  • Германия
Аз купувам почти всичко втора употреба, така че твърдо за този вариант ако намерите хубава и запазена количка!
Ние навремето взехме нашата нова, но това е едно от малкото неща. Сега взех “лятна” количка втора ръка за редките моменти в които ни трябва, другата ще я продам.

# 698
  • София
Бих избрала втория вариант (втора употреба,но по-добра количка).

И аз.
По-добрия клас количка за нашите тротоари има значение, включително и за комфорта на бебето.

# 699
  • Beyond the stars

С две ръце за втория вариант.
Като цяло в бебешките неща се намират перфектни second hand неща, защото първо има вариант почти да не са използвани, и дори да са използвани, то е краткосрочно в повечето случаи. (купувала съм чисто нов шезлонг, в който бебето не искало да стои, слинг, не употребяван.. А количката ни беше почти нова, понеже бебето първи собственик обичало в раница да се носи предимно)

# 700
Здравейте, мами. Живот и здраве, чакаме зимно бебе, края на Ноември. В чуденка съм, дали е по-добре да купим космонавт или чувалче за количка? А може би и двете? Thinking
Също така се чудя, първите месеци, като е толкова малка шушулка, дали ще се справям да облека космонавта? Да кажа, че ще ми е първо бебе и опит с обличане нямам Blush Моля за съвет от тези от вас със зимни бебоци. Как се справихте с обличането в студа? А и се чудя, чувалчето за количка заедно с количката ли го взехте, една и съща марка или после напасвахте каквото ви хареса?

# 701
Моето бебе се роди в края на октомври и през студените дни използвах космонавт, от плюшените. За мен беше по-удобно, защото се налага понякога да го изкарам от количката, за да го на храня например и трябва да е облечен добре. Чувалче не съм ползвала. Слагах го в зимния кош с космонавта и завивах с одеало при нужда.

# 702
Космонавти не съм ползвала.Всъщност никога не съм я навличала.Цяла зима си изкара с боди + блузка и панталон или пък от целите ромпъри + боди.Завивах с одеало.Все пак коша за новородено си има покривало,което за мен е напълно достатъчно.За летният кош взех чувалче,което ползвахме тази зима.Аз лично си купих оригиналният чувал за нашата количка.

# 703
Здравейте и от мен, включвам се с един доста изтъркан въпрос, на който няма правилен и грешен отговор. И ние, живот и здраве, чакаме първото ни бебенце в края на ноември. За момента все още е рано за пазар, но правя списъци и разглеждам какви са основните неща, с които трябва да се снабдим за посрещане на новия човек. И в мен изниква въпроса: Кои са най-нужните и най-ненужните вещи за новородено?
Ще се радвам за мнение особено на тези от вас, които вече имат дечица Simple Smile
Ще бъда нова мама и хем ми се иска бебо да си има всичко, хем съм сигурна, че половината от нещата, включени в списъците за новородени, се използват малко или изобщо не влизат в употреба.
Давам пример, за да не ми е безцелен поста: Чудя се дали да планирам в покупките ни гнездо за новородено. Чела съм, че много мами го използват и са доволни, но ние планираме евентуално да имаме креватче в спалнята, а за другите стаи да има малка кошарка, която да местим при необходимост. В такъв случай дали има смисъл от това гнездо?

Постът ми стана малко дълъг, за което се извинявам. Благодаря предварително на всички отзовали се Simple Smile

# 704
  • Beyond the stars
Здравейте, мами. Живот и здраве, чакаме зимно бебе, края на Ноември. В чуденка съм, дали е по-добре да купим космонавт или чувалче за количка? А може би и двете? Thinking
Също така се чудя, първите месеци, като е толкова малка шушулка, дали ще се справям да облека космонавта? Да кажа, че ще ми е първо бебе и опит с обличане нямам Blush Моля за съвет от тези от вас със зимни бебоци. Как се справихте с обличането в студа? А и се чудя, чувалчето за количка заедно с количката ли го взехте, една и съща марка или после напасвахте каквото ви хареса?

Космонавт, зимният кош си има покривало така или иначе. Ползвали сме малко чувал за количка с летния кош на количката.
Зимно бебе без космонавт не си представям, или евентуално ако се изкарва навън като е само слънце и 10+ градуса.

kalestia ако имаше еднозначен отговор, нямаше да има разнородни списъци. Разни бебета- разни идеали.
Имам приятелки, за които количката се оказа ненужна, защото бебето грам не стоеше вътре и се придвижваха със слинг и раница после.
Примерно ние гнездо не сме ползвали, но предполагам доста бебета са, тъй че..
Кошара разпъваме само за път, за другите стаи използвахме шезлонг, а после си вилнееше по пода тъй или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт