Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 361
  • 795
  •   1
Отговори
# 210
Андрея, извинявай за въпроса, но ти колко точно деца имаш и най-вече колко точно житейски опит имаш, за да говориш обобщено от името на хората. Аз лично не си спомням да съм те упълномощавала да правиш изказвания от мое име...
Ти знаеш ли какъв е материала в училище, твое дете лично беше ли на ОЕСР...... изобщо може ли малко да намалиш апломба на изказа, плийззззз

# 211
  • София
Добре де, нека погледнем така.. 4 членно семейство: едното дете е  първи ред контактно взето под карантина. Братя сестри и родители са 2 ред и не си седят под карантина и си продължават по старо му.. и идва следния въпрос: Ами, ако това дете карантинираното се е заразило неговото семейство не става ли автоматично 1ред контактно. И в следващия момент започват да се търсят контактни на тях... и т.н и става дълга и широка.. Не е ли по добре и лесно в случай, че един член на семейството е контактен другите също да си седят у дома. И така да може евентуално, да се прекъсне веригата на последващи контактни и заразени.

Да, ако карантинираното получи положителен тест - дали поради симптоми или желание на родителя - семейството му се превръща в контакти от 1-ви ред.

# 212
Ами то и аз не искам, въпросът е дали ще може да изкарат така без да произтекат от това някакви неприятни последици.
Засега все още сме съвсем в началото.

Скрит текст:
Добре де, нека погледнем така.. 4 членно семейство: едното дете е  първи ред контактно взето под карантина. Братя сестри и родители са 2 ред и не си седят под карантина и си продължават по старо му.. и идва следния въпрос: Ами, ако това дете карантинираното се е заразило неговото семейство не става ли автоматично 1ред контактно. И в следващия момент започват да се търсят контактни на тях... и т.н и става дълга и широка.. Не е ли по добре и лесно в случай, че един член на семейството е контактен другите също да си седят у дома. И така да може евентуално, да се прекъсне веригата на последващи контактни и заразени.

Да, ако карантинираното получи положителен тест - дали поради симптоми или желание на родителя - семейството му се превръща в контакти от 1-ви ред.

И съответно класовете на братчетата и сестричетата му се карантинират, или?

# 213
Андрея, извинявай за въпроса, но ти колко точно деца имаш и най-вече колко точно житейски опит имаш, за да говориш обобщено от името на хората. Аз лично не си спомням да съм те упълномощавала да правиш изказвания от мое име...
Ти знаеш ли какъв е материала в училище, твое дете лично беше ли на ОЕСР...... изобщо може ли малко да намалиш апломба на изказа, плийззззз

Говоря като зрелостничка, завършила средното си образование и положила успешно държавните си зрелостни изпити с отлични резултати, по БЕЛ - 6.00, по Немски - 5.90. Миналата година аз бях част от една от най-потърпевшите групи и все пак успях да се справя. Simple Smile

Вашият тон звучи къде-къде по-нападателен от моя, старая се да провеждам възпитан разговор. Деца все още нямам, на 19 съм и мисля, че ми е рано, поне по моите критерии. НЕ говоря общо от името на никого, говоря от името на познатите и близките ми, къде съм написала, че говоря от името на госпожица Пулиташ конкретно?

Много добре знам какъв е материалът в училище, майка ми е начална учителка, доскоро и аз бях част от системата на образованието, пределно ми е ясно.

# 214
  • в страната на чудесата
Не е точно така.
В УК карантината на мед персонал е седем дни.

# 215
Андрея, не смятам да се занимавам с теб повече. Достатъчно ми отговори.  Когато завършиш образование, имаш семейство, деца и т.н. можем да говорим.  И бих взела мнението ти за меродавно по такъв въпрос, какъвто е образованието на децата.
Извинявай, но няма как да те приема на сериозно. А и с тази профилна снимка на певачка от лекия жанр ще ме прощаваш...

# 216
Смятам, че е много дребнаво да се заяждаме за това какъв е аватарът на друг потребител и на каква възраст е. Много по-важно е съдържанието на постовете, които се публикуват. Да не давам конкретни примери, но има много възрастни, които нямат представа как стоят нещата, а много млади хора са по-наясно с конкретната ситуация, точно защото са част от матрицата. Това, че Вие или Вашето дете не сте се справили с ДО си е Ваш проблем и не мисля, че е редно да ставате агресивна и нападателна към хората, които са съумели да се справят отлично. Simple Smile

Образование имам - завършено средно образование в престижна езикова гимназия, при това с отлична диплома. В момента съм в очакване на новата академична година в СУ, приета съм първа по успех за специалността си в цялата страна, с максимален бал. Не се самоизтъквам по никакъв начин, но искам да оборя тезата Ви, че младите хора нямат право на глас, която граничи с абсурдност.

А дали конкретно Вие ще вземете мнението ми за меродавно, както се изразихте, въобще не ме интересува. Във форума не сте само Вие все пак, затова смятам да прекратя комуникацията си с Вас. Когато излезете от черупката на предразсъдъците си, може пак да си поговорим. Wink

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 17:03 от ღ Андреа ღ

# 217
Ами то и аз не искам, въпросът е дали ще може да изкарат така без да произтекат от това някакви неприятни последици.

Скрит текст:

Не знам, как е в България. В Германия засега: ако децата са контактни на член от семейството, техните контакти и класове не се карантинират и изследват. Контактите от семейството се изследват и при положителен тест на детето, едва тогава класът излиза в карантина. Имахме единичен случай в училището, затова знам.
Не знам, дали добре го обясних. При нас за 1 месец училище в провинция Хесен, под 1 процент са в карантина.

# 218
  • София

Скрит текст:
Добре де, нека погледнем така.. 4 членно семейство: едното дете е  първи ред контактно взето под карантина. Братя сестри и родители са 2 ред и не си седят под карантина и си продължават по старо му.. и идва следния въпрос: Ами, ако това дете карантинираното се е заразило неговото семейство не става ли автоматично 1ред контактно. И в следващия момент започват да се търсят контактни на тях... и т.н и става дълга и широка.. Не е ли по добре и лесно в случай, че един член на семейството е контактен другите също да си седят у дома. И така да може евентуално, да се прекъсне веригата на последващи контактни и заразени.

Не. Само братчето / сестричето. Класовете - ако въпросното братче-сестриче покаже положителен тест.

Точно това тръгнах и аз да пиша, Дидиа.
Да, намаляват на 7 дни, защото нямат явно друг полезен ход. Това е положението.

Това не е полезен ход, това е имитация на действие. В такава ситуация по-добре е нищо да не се прави - твърде малко симптомни ще се проявят, особено като се отнася до деца, в рамките на 7 дневен срок, само икономиката (и семействата) ще пострада/т (финансово).

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 17:34 от katiABV

# 219
От началото на годината разкарват ученичката ми напред-назад, за 1) да разберат, че нямат все още учител по математика 2) да разберат, че нямат все още учител по български 3) да ги уведомят, че нямат час по език заради учител, преподавал на карантиниран клас 3) да смесят два класа в салона по физическо, може би пак поради липса на достатъчно учители. Вече успя и да лепне типичен летен вирус, та оправяме последствията вкъщи. Надявам се, че начинът на заразяване с ковид е достатъчно различен, защото от зараза с ентеровирус мерките очевидно не пазят. Причината, поради които не е на ДО е, че ми е пределно ясно, че ако е по избор, така самотно, с обучението ще трябва да се оправяме чисто сами, а това е проблем, не владея чак всичките езици, които учат в училище, например, а и програмата за 12 клас си изисква доста време за подготовка, ако аз ще съм учителката (работя, нямам го това време). Другата причина е, че е потискащо да знаеш, че всичките ти съученици са там, а ти - вкъщи. Това би могла да го преодолее, все пак, заради здравето на баща си, говорили сме.

# 220
  • София
https://dariknews.bg/novini/na-uchilishte/dvama-uchenici-v-pleve … ronavirus-2241487

Двама ученици в Плевен са заразени с коронавирус. Резултатите са излезли днес, учениците са от НУИ "Панайот Пипков" и Езиковата в града.

Колкото и упорито да си чешат езиците някои хора, вирус съществува, вирус има и е опасен - ако не за децата, то за по-възрастните им роднини. Не виждам защо все още се чака, а не се обяви ДО за цялата страна - за всички училища и университети. Положението по-добро няма да стане, без да съм лош пророк, но с тези сезонни вируси и грипове - няма как да очакваме нещата да се подобрят. Мрънкане ще има от тези, които искат присъствено обучение, но мисля, че трябва да проявят разбиране. Вкъщи децата ще учат по-спокойно, ще са без маски, няма да са излагани ежедневно на риск с градски транспорт и т.н. Всеки родител може САМ да контролира детето си - дали да излиза, по колко време, с кого и т.н.

Е-е, да не се изхвърляме. Само хуманитарните дисциплини могат да се учат дистанционно, и там също не всички - тези, свързани с изкуства, не стават. Т.е. малка част от университетите могат да минат дистанционно и да осигуряват качествено или изобщо адекватно образование. Доста от гимназиите също не могат - нито спортните, нито тези по изкуствата, нито професионалните, нито НПМГ, нито... вероятно и други неща.

# 221
  • в страната на чудесата
Нали е възможно ДО за желаещите? Защо настояват всички да минават в ДО

# 222
Кой настоява? На ДО минават само карантинираните класове. Като гледам настроенията, следващото, което предполагам, че родителите ще настояват е децата да си ходят присъствено дори при позитивен съученик.

# 223
Възможно е желаещите да си оставят децата вкъщи, но колкото до обучението - не са го помислили още, само няколко месеца имаха (особено за по-големите).

# 224
  • София

Не е възможно ДО за желаещите. Би било възможно само, ако се осъществява от същите учители, синхронно. Примерно ако половината ученици са в окрупнени класове с половината учители са присъствено, другата - ДО (синхронно, с навременни изпитвания и т.н., от учители от техните си училища) вероятно много повече биха били и желаещите - особено от прогимназиалния курс, където хем не е проблем да седят сами у дома, хем родителите все още са достатъчно компетентни по повечето или всички предмети.
Както и да е - въпросът сега не е за това. Това вече "утече" като вариант.

Андреа, средното ти образование... не е образование. От наша гледна точка ти все още си от другата страна - без да е обиждаш - и някак никой не би имал против да четеш и да се учиш - да видиш как текат различни мнения на истински родители и т.н. - но активното ти включване е леко... не на място. Да ни разкажеш как изглежда ДО-то през очите на ученичка е ок. Да ни съветваш ние как да гледаме на него... не. "Не учи баща си как се правят деца".

Кой настоява? На ДО минават само карантинираните класове. Като гледам настроенията, следващото, което предполагам, че родителите ще настояват е децата да си ходят присъствено дори при позитивен съученик.

Всъщност не - следващото, което ще настояват, е и болните да си ходят присъствено, понеже децата обикновено го карат леко и "к'во ще го/я правя в къщи, само да ми тъпее".

Общи условия

Активация на акаунт