Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 351
  • 795
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Мдам, профилирана подготовка химия, биология или физика, трудно ги виждам в ел.среда.

# 226
  • София
Това, че Вие или Вашето дете не сте се справили с ДО си е Ваш проблем и не мисля, че е редно да ставате агресивна и нападателна към хората, които са съумели да се справят отлично. Simple Smile

Е, сега, има известна разлика между справянето с ДО в 12-ти клас и справянето с ДО в 1-ви клас. От тази гледна точка, горното изказване е не само агресивно, но и неадекватно.
А ако предложението ти осъществи, ще видиш как протича ДО в СУ и съм почти сигурна, че тогава ще промениш мнението си.

# 227
Няма ДО за желаещите в момента. Вече минаха почти 2 седмици. Това е много за деца в гимназията или за седмокласниците. И не се знае дали от третата седмица ще има нещо. Много се съмнявам.

Санака, то точно в 1-3 клас няма чак такъв проблем родител да самообучава дете. Ама нагоре вече става много по-трудно, ако от училище не се пращат никакви материали.

# 228
  • София
Ами, родителят да обучава детето си, за мен само по себе си си е проблем. Проблем, какъвто в 12-ти клас не съществува. И някак си, да се бием в гърдите колко отлично сме се справили с ДО, сравнявайки се с дете в началните класове, ми... неадекватно е.

# 229
Да, по принцип е проблем. Искам да кажа, че в момента това уж избираемо ОЕСР налага точно това-родителят да обучава.

# 230
  • Бургас
Не разбирам защо нападнахте Андреа. Като човек, който най-прясно е излязъл от системата нейното мнение има голяма тежест, защото може да посочи недостатъците й. Мисля, че трябва да се вслушваме в нашите деца, особено ако се исказват аргументирано и грамотно. Моят син също иска ДО, такова каквото беше при тях. Посочи ми предимствата и недостатъците. Освен това се научи на самостоятелност и дисциплина. Нещо, което липсва при голяма част от учениците, които ходят на занималня.

За учениците, които учат в специализирани училища може да се предвиди 1-2 дни присъствени за практика и упражнения по специалността на по-малки групи, а общообразователните предмети да са онлайн.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 22:50 от Irene Adler

# 231
  • София
Ами, родителят да обучава детето си, за мен само по себе си си е проблем. Проблем, какъвто в 12-ти клас не съществува. И някак си, да се бием в гърдите колко отлично сме се справили с ДО, сравнявайки се с дете в началните класове, ми... неадекватно е.
Абсолютно неадекватно!

# 232
На този етап обстановката не налага повсеместно минаване на ДО. Заради 50 или 200 карантинирани ученици в град с десетки хиляди некарантинирани, които вече още имат преподаватели и могат да са присъствени няма да стане. И то при положение, че ако в един момент се влошат нещата може и да се наложи няколко месеца ДО. Никаква обществена подкрепа не би имало сега за дистанционна година. Хубаво, от утре са примерно ДО всички. Докога? Докато започнат масови протести и се възобнови присъственото в най-кофти месеците и реално извадят очи вместо да изпишат вежди.

Ще се бута така, докато се влошат нещата - месец, три, пет. Дано се задържи броят на заразените и е по-дълго.

А опции за обучение вкъщи се осигуриха, и от тях има недоволни, но според мен са задоволителни. Няма как на всеки желаещ да осигурят персонални учители. Асинхронното има много предимства, за мен с него се губи много по-малко време в излишни приказки и съответно на ученика остава повече време да учи или да си почива, според индивидуалните възможности и потребности. Минусът е, че се иска самоорганизация, но все пак имаха цял срок ДО и би трябвало желаещите ОЕСР да са преценили, че децата им ще се справят с нещо подобно.

# 233
  • Най-красивата страна
Аз съм майка на 11 годишно дете и съм за ДО.Но разбирам и родителите,които са против.Проблемът има две страни.
В момента има риск и за децата и за учителите.
Притеснявам се за детето и за възрастните ни родители.
Ограничила съм контактите на дъщеря ми с бабите и.
Доволна съм от ДО през изминалата учебна година.
Но заслугата е на класната ни ,както и на останалите учителки.
Справиха се чудесно.
Детето не е имало затруднения.
Ясно ми е,че не навсякъде учителите са се справили.
Чела съм тук постове на недоволни родители.
Има и деца с проблеми,има деца със СОП-те няма как да учат ДО.
А малките деца-1-4клас не могат да бъдат оставени сами вкъщи.
Защото някои се справиха,други изобщо не се включваха.
Обаче аз имам възможност да остана вкъщи с детето си.
Това също е от значение,защото много родители не могат.

Работодателите няма да проявят разбиране,държавата няма да подкрепи достатъчно родителите.Не е достатъчно да подхвърлят някакви си там 300лв...

Според мен е въпрос на време децата да минат на ДО.
Но държавата трябва да подкрепи родителите.

# 234
Няма ДО за желаещите в момента. Вече минаха почти 2 седмици. Това е много за деца в гимназията или за седмокласниците. И не се знае дали от третата седмица ще има нещо. Много се съмнявам.

Санака, то точно в 1-3 клас няма чак такъв проблем родител да самообучава дете. Ама нагоре вече става много по-трудно, ако от училище не се пращат никакви материали.
От кое са минали 2 седмици? Днес беше 5-я учебен ден от началото на учебната година.

# 235

Колкото и упорито да си чешат езиците някои хора, вирус съществува, вирус има и е опасен - ако не за децата, то за по-възрастните им роднини. Не виждам защо все още се чака, а не се обяви ДО за цялата страна - за всички училища и университети. Положението по-добро няма да стане, без да съм лош пророк, но с тези сезонни вируси и грипове - няма как да очакваме нещата да се подобрят. Мрънкане ще има от тези, които искат присъствено обучение, но мисля, че трябва да проявят разбиране. Вкъщи децата ще учат по-спокойно, ще са без маски, няма да са излагани ежедневно на риск с градски транспорт и т.н. Всеки родител може САМ да контролира детето си - дали да излиза, по колко време, с кого и т.н.
                   Е,тогава,ако детето ви се зарази ще сте поне сигурни,че лично вие сте му донесли корона. Чудя се на всички дебати по темата - на всички трябваше да е станало вече ясно,че 70-80% от населението  без значение възрастта трябва да минат през това изпитание т.с. да изкарат вируса симптомно или безсимптомно.Чак тогава ще започне утихване на пандемията.Казват го поне 100 пъти на ден.Мерките,които се взимат е да забавят този процес и да не претоварят болниците ,като ги доведат до невъзможност да приемат активно болни.И това го казаха поне 100 пъти.И никой не каза нито веднъж,че има някаква мярка,която ще ни гарантира  пълна безопасност. Така,че аз съм твърдо за правото на избор на родителите и то само с уведомяване ,без излишни церемонии.Всеки да реши дали детето ще ходи на у-ще присъствено или ще е у дома с ДО.Не се заблуждавам,че като ги заключа в къщи ще ги опазя на 100 %,защото  аз мога да  внеса вируса - ходя на работа,на пазар с ГТ и т.н. и гаранция нямааа и не се заблуждавам,че има такава.

# 236
Моля ти се, отдавна вече стана ясно, че няма траен имунитет с преболедуване от това нещо, а 70-80 процента няма как да го минат, защото това ще трае с десетилетия и дотогава ще почне да повтаря и потретва. Лично аз не искам никой мой близък  да го преболедува дори и веднъж.

Избор ДО или присъствено на този етап масово не се налага да се прави, навсякъде имат резервен план за минаване на такова според обстоятелствата.  Аз лично не се съмнявам, че в някакъв момент зимата ще се наложи, както и че образователния процес няма да пострада кой знае колко.. Засега всяка седмица присъствено в повече само е в плюс.

# 237

Андрея не се е сравнявала с дете в първи клас и самочувствието й не е неадекватно, ако е постигнала резултатите, за които споменава. Дъщеря ми е гимназистка и също предпочита ДО. Казва, че повечето от децата от класа й искали ДО, но родителите им били против. Изглежда, че за гимназистите онлайн обучението действително не е проблем. За мен е ясно, че съпротивата идва от родителите.

# 238
  • София
Дали?:
Това, че Вие или Вашето дете не сте се справили с ДО си е Ваш проблем и не мисля, че е редно да ставате агресивна и нападателна към хората, които са съумели да се справят отлично. Simple Smile
Това, в контекста на предложението всички да минат на ДО. Защото зрелостниците се справяли отлично. За неадекватно самочувствие никъде не съм споменавала. За неадекватност на изводи, касаещи училищата изобщо, които включват различни възрастови групи, направени на база справянето на 19-годишен говоря.
Моята дъщеря също е гимназистка, ДО в училището им беше организирано чудестно и тя се справи отлично. Няма проблем с ДО, но предпочита присъствено обучение. Както и повечето от съучениците й. Родителите нямат нищо общо.

# 239
И дъщеря ми не е против ДО, приятелите й - също. За целия клас не мога да говоря. За нея предимството е, че ще контактува с по- ограничен кръг хора, които сама си е подбрала,  а не с още 20 души, които водят доста по- разкрепостен (и рисков, от гледна точка на пандемията) начин на живот. Освен това с приятелите си може да се събира на открито, когато времето позволява. Пределно ми е ясно, че не мога да я затворя вкъщи за месеци наред и че щом се събира с приятели, ще има някакъв риск. 100% гаранция за опазване няма. Можем обаче да ограничим контактите и да подберем къде и с кого да се случват и по този начин да ограничим риска. Дори малко да е, все е по - добре от нищо.  Така разбирам аз живота с вируса.
        За съжаление ние не можем да изберем варианта за обучение в електронна среда, поне докато не се уверим че е организирано по начин че образованието на детето да не пострада. Най-вече ме притеснява обучението по специализираните предмети. Съдейки по това, което чета тук, все още сме далеч от този етап и ни остава единствено да стискаме палци нещата да не тръгнат много на зле.
     От няколко дни учителите в нашето училище карат децата да си инсталират платформите за ел. обучение. Въртят се някакви слухове за затваряне, но според мен са фейк. Предполагам, че от училището просто искат да са готови ако се наложи от днес за утре да превключат на ДО.
     Днес детето каза, че някои от учителите, които досега не са носили маски, днес са ги сложили. В стаите обаче има камери, затова предполагам, че хер директор е правил стройка😊 Иначе децата ги гонят като империалисти в междучасията да не се струпват и да си слагат маските.

Общи условия

Активация на акаунт