Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 341
  • 795
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм майка от 20 години ,майка на 3 момчета. Лятото двамата големи прекараха Ковид.Пиша от първо лице.При най-големият,който е и спортист имаше тежки симптоми.Най-страшното за мен бяха болките в гърдите и кървясалите му очи,лечението беше тежко и продължително.Вирусът атакува кръвоносните съдове ,дори и при  млади и здрави пациенти.Средният ми син беше с по-леки симптоми,но от юли до сега не е със 100%възстановено обоняние и вкус.
Пиша това ,за да разкажа реална ситуация,някак грозно е да се коментира крайно и категорично.Медицинско лице съм(фармацевт),имам контакт с много лекари,малцина си позволяват крайни и категорични коментари по отношение на заболяване, което е ново и непознато с доста нетипично поведение.Моля Ви бъдете разумни, логични и най-вече човечни!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1037232420048306& … d=100012846725215
Познавам колежката, цитирана най-отдолу. От курса ми е, анестезиолог, работи от над 10 г във Франция. Има две момиченца около възрастта на моя син.
Заставам зад всяка една нейна дума, казала го е прекрасно. Със сигурност е видяла повече от мен и знае какво говори.
/който е слабонервен, да не чете, или да пие хапове за укрепването им/

# 316
  • София
Боже, вие говорите за окабеляване, а в училището на дъщеря ми се хранят клекнали в коридора:) Ако нямат късмет да си намерят място в коридора, ядат на двора.

# 317
Скрит текст:
Аз съм майка от 20 години ,майка на 3 момчета. Лятото двамата големи прекараха Ковид.Пиша от първо лице.При най-големият,който е и спортист имаше тежки симптоми.Най-страшното за мен бяха болките в гърдите и кървясалите му очи,лечението беше тежко и продължително.Вирусът атакува кръвоносните съдове ,дори и при  млади и здрави пациенти.Средният ми син беше с по-леки симптоми,но от юли до сега не е със 100%възстановено обоняние и вкус.
Пиша това ,за да разкажа реална ситуация,някак грозно е да се коментира крайно и категорично.Медицинско лице съм(фармацевт),имам контакт с много лекари,малцина си позволяват крайни и категорични коментари по отношение на заболяване, което е ново и непознато с доста нетипично поведение.Моля Ви бъдете разумни, логични и най-вече човечни!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1037232420048306& … d=100012846725215
Познавам колежката, цитирана най-отдолу. От курса ми е, анестезиолог, работи от над 10 г във Франция. Има две момиченца около възрастта на моя син.
Заставам зад всяка една нейна дума, казала го е прекрасно. Със сигурност е видяла повече от мен и знае какво говори.

Аз пък мисля, че въпросната лекарка е точно толкова компетентна по тематиката, колкото и тези, които критикува. Просто тя се сблъсква с най-лошото от заразата и споделя за него. А за хилядите, които са носители, но никой не ги хваща и разбира, за тях какво е мнението й?
Всичко е за пари, хора! Не е за здраве!

# 318
Ето и сводката от деня:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/pak-uvelichenie-na-zarazenite-s-c … te-6-ma-pochinaha
Прогнозата на Балтов от Пирогов:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-baltov-za-covid-19-do-kraya- … -aktivni-sluchaya
В Русе, детска градина:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/covid-19-i-v-yasla-v-ruse-zarazena-e-detegledachka

Колкото до горното, освен да кажа "Боже, прибери си вересиите!" няма какво. Оставям на "най-компетентните" да обяснят на нас, неграмотните.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 11:13 от ra2

# 319
Аз съм със седмокласник.
Нямам нужда от истериите, които се случват всяка година и съм за ДО. Има и други съвсем прилични (да не казвам и по-силна дума) училища от тези в топ 10. Поне половината клас на детето е на тази вълна, т.е. достатъчен процент, за които едно ДО би било съвсем ок, пък останалите да имат отново възможност да блеснат в присъственото.

ПП. Ел. дъската я дадох само като пример, че светът си се върти и се развива, докато МОН и българското образование е застинало в едно дори не минало, когато поне имаше някаква успеваемост реална. А са в едно нищо, сякаш са във вакуум. Въртят се само около кампаниите в 7 клас и в 12 и сме меката на школите и уроците с прокламация, как без тях не става. А защо не става?
Защото дори не сме и една крачка направили за подобряване, а си говорим за окабеляване и това не може и онова не може. Ми то у нас излиза, че нищо не може.
И така.
После нямаме специалисти. Та присъственото в 7 клас ни е основополагащото, при положение, че цялата система е шит.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 11:17 от фаастък

# 320
Много ми се ще да цитирам това от стаията за яслата в Русе: "58-годишната жена е била на работа за последно на 21 септември тази година. Тя проявила симптоми и решила вчера да се изследва, като резултатът й е положителен."
Ако не беше решила, проблем нямаше да има. И тя нямаше да знае и всичко щеше да си върви по старо му.

# 321
  • Бургас

Аз явно съм много тъпа, защото не разбирам как точно е за пари. Какви пари? Европейския съюз не дава пари. Бизнесите фалират и се свиват, съответно има по-малко пари в държавния бюджет. За какви пари става въпрос - от кого за кого? Конкретно посочете потоците на тия пари от къде идват и накъде отиват.

# 322
Разбрахме, че за Punk Girl е най добре нищо да не се знае, обаче повечето, надявам се, вече чернобилски истории не щем.

По отношение на ДО - едва ли е случайно, че най-добрите училища го интегрират в учебната си програма. С малко повече воля можеше да стане и на други места, като по този начин рискът се намалява, защото е ясно, че не можем да го изключим съвсем.

https://offnews.bg/obshtestvo/distantcionno-obuchenie-v-ngdek-vs … -s-20-736956.html

За Американския колеж.

Всеки випуск ще провежда своите уроци онлайн един ден от седмицата, като по този начин ще се намали движението на хора в учебния комплекс. Часовете, които ще се провеждат онлайн, са по предмети, за които класът обикновено се среща два пъти седмично.

# 323
Пинк, моля те, излез за малко от субективната си черупка. Знам/не знам - категории, базирани на личен опит /и познавателни възможности/. Разпространявам/не разпространявам вирус - обективни дадености, независещи от субективното познание. Някой заразен, инвалидизиран, умрял - последствия в сферата на съответната личност и близкото й обкръжение. Но между двете крайни лични точки застава мост на причина и следствие, обусловен от обективния факт на разпространяване на вируса от т.н. здрави преносители. Дали ще причиниш зло, без да осъзнаваш /но си могъл и си бил длъжен да предвидиш последствията/ или ще го направиш напълно умишлено -  няма значение. Тогава, кажи моля, би ли убила непознат човек, който има свои близки, когото го обичат, на когото разчитат, така както ти разчиташ на любим човек или си такъв за друг? Иска ми се да кажеш "не".

# 324
  • София

https://glas.bg/zdrave/koronavirusat-dnes-iz-detska-iasla-ruse-s … istrensko-440929/
Случай на коронавирус е установен и в детска ясла в Русе. 58-годишна детегледачка в Ясла №15 е дала положителен тест за COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб.
,,,

5 ученици от гимназиален етап от област Силистра също са далис положителна проба за COVID-19, съобщи Габриела Миткова, началник Регионално управление на образованието.

133 са общо карантинираните ученици, като двама от тях са като контактни на член на семейството и това не носи последствия за останалите им съученици.

Карантинираните ученици са от 6 паралелки, за които училищата (ЕГ, ПМГ, СУ - с. Паисиево) организират обучение от разстояние в електронна среда.

Скрит текст:
Аз съм майка от 20 години ,майка на 3 момчета. Лятото двамата големи прекараха Ковид.Пиша от първо лице.При най-големият,който е и спортист имаше тежки симптоми.Най-страшното за мен бяха болките в гърдите и кървясалите му очи,лечението беше тежко и продължително.Вирусът атакува кръвоносните съдове ,дори и при  млади и здрави пациенти.Средният ми син беше с по-леки симптоми,но от юли до сега не е със 100%възстановено обоняние и вкус.

Аз пък мисля, че въпросната лекарка е точно толкова компетентна по тематиката, колкото и тези, които критикува. Просто тя се сблъсква с най-лошото от заразата и споделя за него. А за хилядите, които са носители, но никой не ги хваща и разбира, за тях какво е мнението й?

... Каза жената, която толкова се е загрижила за здравето на другите, че праща грипавите си деца да кашлят активно по седмица в детската градина - дори по време на короната, за преди това... не ми се мисли. Щото "да не тъпеят в къщи".

Много ми се ще да цитирам това от стаията за яслата в Русе: "58-годишната жена е била на работа за последно на 21 септември тази година. Тя проявила симптоми и решила вчера да се изследва, като резултатът й е положителен."
Ако не беше решила, проблем нямаше да има. И тя нямаше да знае и всичко щеше да си върви по старо му.

Разбира се, според жената, която пръска вируси щедро из детските заведения правото на другите - в случая - възпитателя, заразен от някое такова като нейните, пратено, за да "не тъпее в къщи" няма право да получи адекватно лечение, няма право да потърси причината за болестните си симптоми... щото така може да си проличи, че болест има, и да вземат, не дай Боже, НЕЯ - ПИНКАТА! - да я принудят да си държи децата в дома, когато са болни...

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 11:49 от katiABV

# 325

По-внимателно с езика, моля, обръщението ти категорично излиза из нормите на добрия тон. В детската градина биха накарали детето да се извини.

Точно ТИ недей да да имаш претенции за език и обръщение! Да не ти напомням какви ги пишеш!

# 326
Свободен цитат от Библията: грешнико, не гледай сламката в окото на брата си, а виж гредата в своето

# 327
Свободен цитат от Библията: грешнико, не гледай сламката в окото на брата си, а виж гредата в своето

Нали ти съветваш хората да си пият хапчетата..... Така че и ти недей да цитираш Библията, моля!

# 328
  • София

По-внимателно с езика, моля, обръщението ти категорично излиза из нормите на добрия тон. В детската градина биха накарали детето да се извини.

Точно ТИ недей да да имаш претенции за език и обръщение! Да не ти напомням какви ги пишеш!

Ако обичаш, не се меси в чужд спор.
Към хората, към които НЕ изпитвам никакво уважение се държа съответстващо на този факт.
И... да, ти влизаш в тази категория, ако все още имаш някакви съмнения по въпроса. Както и дамата, ръсеща вируси из детските градини, щото не може да си държи децата у дома, к'во ще ги прави там.

Нали ти съветваш хората да си пият хапчетата..... Така че и ти недей да цитираш Библията, моля!

Дръж се прилично, ако обичаш! И, разбира се, ако изобщо си в състояние. Майка ти хич не ти е направила добро като те е щадяла толкова. На елементарни неща не те е научила - да се уважават лекарите е едно от възможно най-основните... още отпреди Възрождението, като се замисля, по нашите земи са се уважавали Даскала, Доктора и Попа. Трябвало е да те научат на тези неща - ти нали не си била ДО!?

# 329

Ако обичаш, не се меси в чужд спор.
Към хората, към които НЕ изпитвам никакво уважение се държа съответстващо на този факт.
И... да, ти влизаш в тази категория, ако все още имаш някакви съмнения по въпроса. Както и дамата, ръсеща вируси из детските градини, щото не може да си държи децата у дома, к'во ще ги прави там.

Дали да си вържа черно шалче на метлата по този случай?!?!

Общи условия

Активация на акаунт