Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 213
  • 795
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
На нас не ни искат бележка, че детето е клинично здраво след кото е отсъствало.

# 661
  • Варна
На нас също, само една бележка занесох, извинителната.

# 662
  • София
На нас самият лекар ни каза или да заведа детето отново преди връщане в училище, или щеше да ми напише на бележката много дни за престой у дома - около 10 дни за хрема Rolling Eyes с надпис върху бележката да не се връща преди тази дата.

В крайна сметка направих PCR тест.

# 663
Аш, това сега ли.

# 664
  • София
тия дни беше, да

# 665
Моят ПСР е отрицателен. Боледувам от друг вирус.

# 666
На нас самият лекар ни каза или да заведа детето отново преди връщане в училище, или щеше да ми напише на бележката много дни за престой у дома - около 10 дни за хрема Rolling Eyes с надпис върху бележката да не се връща преди тази дата.

В крайна сметка направих PCR тест.

А бележката за извиняване на отсъствията?  В смисъл детето се връща в училище с хрема и отрицателен тест, или?

Извинявам се, ако не съм разбрала добре.

# 667
  • София
Не, върна се на шестия ден без хрема и с отрицателен тест. С бележка, която беше за 5 дни, защото казах на доктора, че ще правим PCR.

# 668
В нашето училище има изрично изискване за връщане на училище да има втора бележка от лекар, че детето е клинично здраво, освен тази за извиняване на отсъствията.

# 669
  • София
Влошава се. Има и 22 новорегистрирани медици. Голямата част са лекари. Колко от тях са педиатри или ОПЛ с преобладаваща детска пациентска листа? Толкова ли е сложно да се  оставят децата у дома само срещу едно обаждане/съобщение/мейл от родител и отсъствията по домашни причини да се увеличат до разумен брой и за тези дни държавата да си поеме отговорността, а не да я прехвърля на работодателите?  

По-скоро колко правилният въпрос е "Колко от тях на работното си място са били с ЛПС?". Подозирам, че и те са като заразените аз трудовите колективи. А за индивидите без маски или със стърчащи носове или с подбраднити по ГТ не ми се споменава дори, че ме хваща яд.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 06:57 от Andariel

# 670
При нас полека лека училището се подготвя за случай на дистанционно. Създали са някакви профили, класните ги раздали в часа на класа на децата с напечатана инструктаж какво да правят , децата трябва да ги активират и да влязат по стаите създадени от учителите по предмети. Подчертава се че това се прави да са готови ако се премине към дистанционно, НО субективния фактор както вина ги съществува. Както и миналата година, част от госпожите вече всичко са организирали, а част спят, същите спяха и миналата година.
Постоянно се чистело и дезинфекцирало в коридори и тоалетни, имало дезинфектанти навсякъде, учителите следяли всички междучасия по коридорите доколкото могат, да са с маски децата да не се купчат. На входа на училището лекарката и сестрата мерили температура ( не съм питала как точно) . Общо взето на всички ни е ясно че това са половинчати мерки но според възможностите и условията се прави нещо. Ние само се молим ако се появи случай да не е в нашия клас.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 07:52 от _re_ge

# 671
  • shumen
При нас засега мерките се спазват.Децата са с маски в коридорите.

# 672
Реге, нашето училище е подобно положението, което ме радва. За съжаление вече имаме два доказани случая и, съответно, два карантинирани класа. Още същия ден ни уведомиха за това през Школото като беше написано, че в училището ще се прави щателна дезинфекция. Впоследствие разбрах, че директорката е била в училището до късно вечерта, предполагам за да надзирава лелките, докато чистят. Иначе всяка сутрин тя посреща учениците на входа и следи дали се спазват правилата при влизане в сградата. През деня пък минава по стаите и проверява дали чиновете са избърсани. Няма да се учудя ако проверява и топките в салона😊 Шапка й свалям на жената за старанието да осигури безопасна среда за децата и учителите. То ясно, че с мерките, които на този етап може да вземе, няма да има кой знае какъв резултат, но поне се старае положението да не стане много лошо. В интерес на истината, отначало някои от учителите не носеха маски, но явно в един момент хер директор ги насмете и сега всичко е по конец😊

# 673
При нас нищо не се спазва, на входа влизат с маски, вътре никъде не ги носят, невъзможно е да бъдат контролирани, защото просто няма санкции. Има 3 случая на коронавирус в 3 различни класа, 2 от един випуск. Никой не изследва контактните лица, и никой не информира публично, аз разбрах от клюки, може пък само родителите на въпросните класове да са уведомени. Странното е, че сме две училища в една сграда, има случай и от другото училище, и изказването на директора им беше, че след втората смяна/те са първа/ ще бъде дезинфекцирано. Оставили сме се на късмета, ако го хванем дано имаме късмет да го изкараме леко, че нали твърдят, че децата леко го карат, само никой не казва какво става с близките на тези деца.
Скрит текст:
на едното от заразените деца бащата почина от вируса

# 674
  • пустинята Гоби
Детето на моя позната ги е заразило с корона вирус, пипнат от училище. И сега класът е карантиниран заради него, само защото родителите му са имали самосъзнанието да се изследват. Голям смях са всички мерки, при условие, че масово не се спазват.

При нас децата стриктно си носят маските в коридора, но големите ученици 90% не го правят.

Общи условия

Активация на акаунт